Галузевий склад харчової промисловості
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Бабіч Світлана Валеріївна вчитель географії Спеціалізованої школи І –ІІІ ст.№12 м. Сміли Черкаської області
Основні проблеми: Низька купівельна спроможність населення Технічне забезпечення Сировинний фактор Розгалужена інфраструктура ринку Неналежне фінансування Відсутність ринку страхових послуг Екологічні проблеми Генно-модифіковані організми
Питання до таблиці Які продукти споживаються населенням більше медичної норми? 2. Які продукти споживаються населенням нижче норми? 3. А як ви гадаєте, чому?
Споживання продуктів харчування населенням України (кг на душу населення) Продукти Україна Медичні норми 1980 р. 2002 р. Хлібобулочні вироби 112 122 120 Цукор 47 36 36 Олія 9 11 13 Картопля 117 122 96 Овочі 92 91 104 Фрукти та ягоди 35 40 80 М’ясо та м’ясопродукти 70 46 70 Риба 23 11 18,3 Молоко та молочні продукти 390 229 360 Яйця 286 245 243
Харчова промисловість – це галузь легкої промисловості , яка виробляє продукти харчування, сировину для інших галузей промисловості, а також тютюнові вироби.
Хлібопекарська Борошномельна – круп’яна Молочна Маслосироробна Молочноконсервна Плодоовочева Плодоовочеконсервна Олійно – жирова Цукрова, М’ясна Кондитерська Макаронна, Рибна Виноробна Лікеро – горілчана Тютюнова
Борошномельна – круп’яна промисловість – це галузь , яка виробляє із зернових культур борошно(пшеничне, житнє, кукурудзяне) та крупи (гречана, пшоняна, рисова, перлова, ячна, манна).
Хлібопекарська промисловість – це промисловість, підприємства якої виробляють із борошна хлібобулочні вироби.
Молочна промисловість – це промисловість, підприємства якої виробляють різноманітну молочну продукцію (сметана, кефір, масло, ряжанка, йогурт,сир твердий і м’який, сухе молоко та ін.).
1. В 60-ти тонний залізничний вагон вміщується 40 тон виготовлених макарон або 60 тон борошна. Де вигідніше виробляти макарони – в місцях споживання чи в районах вирощування зерна?
2. Для отримання 1 т цукру потрібно 7 т цукрового буряка, де вигідніше виробляти цукор – в місцях споживання чи бурякосіяння?
Основні заходи вирішення проблем: 1. Гармонізація системи сертифікації та стандартизації за міжнародними вимогами. 2. Створення умов для формування сприятливого інвестиційного клімату. 3. Консолідування всіх бюджетних та позабюджетних джерел фінансування АПК. 4. Модернізація і реконструкція діючих підприємств. 5. Впровадження нових технологій. 6. Популяризація вітчизняного виробника.
Після тривалого спаду в харчовій промисловості справи в останні роки почали покращуватись. Залучення іноземних інвестицій, роздержавлення, наявність конкурентного середовища докорінно змінили картину на вітчизняному харчовому ринку. Сьогодні виробниками пропонується широкий асортимент високоякісної продукції. Незважаючи на складну фінансову ситуацію, на багатьох підприємствах ведуть реконструкцію й технічне переоснащення виробництва, впроваджують нові види високоякісної продукції в сучасній упаковці.
Схожі презентації
Категорії