Інфрачервоне випромінювання
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Загальна характеристика Інфрачервоне випромінювання -електромагнітне випромінювання , що займає спектральну область між червоним кінцем видимого світла і мікрохвильовим радіовипромінювання .
Діапазон інфрачервоного випромінювання позначення абревіатура Довжина хвилі Близький інфрачервоний діапазон NIR 0,78-3мкм Середній інфрачервоний діапазон MIR 3-50 мкм Далекий інфрачервоний діапазон FIR 50-1000мкм
Застосування Термографія - це науковий спосіб отримання термограмми - зображення в інфрачервоних променях, що показує картину розподілу температурних полів
При фарбуванні Інфрачервоні випромінювачі застосовують у промисловості для сушіння лакофарбових поверхонь. Інфрачервоний метод сушіння має істотні переваги перед традиційним, конвекційним методом. В першу чергу це, безумовно, економічний ефект: процес йде набагато швидше, а енергії, при цьому, витрачається набагато менше, ніж при традиційних методах.
Дистанційне керування Інфрачервоні діоди і фотодіоди повсюдно застосовуються в пультах дистанційного управління , системах автоматики, охоронних системах, деяких мобільних телефонах ( інфрачервоний порт ) і т. П. Інфрачервоні промені не відволікають увагу людини в силу своєї невидимості. Цікаво, що інфрачервоне випромінювання побутового пульта дистанційного керування легко фіксується за допомогою цифрового фотоапарата .
Стерилізація харчових продуктів За допомогою інфрачервоного випромінювання стерилізують харчові продукти з метою дезінфекції.
Схожі презентації
Категорії