X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Травлення людини як процес

Завантажити презентацію

Травлення людини як процес

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему “ Травлення людини”

Слайд 2

1.Травлення. 2.Органи травлення. 3.Ротова порожнина. 4.Глотка , стравохід. 5.Шлунок. 6.Печінка. 7.Жовчний міхур. 8.Підшлункова залоза. 9.Кишечник. 10.Пряма кишка. Зміст

Слайд 3

Травлення — процес хімічної і механічної обробки речовин з метою засвоєння їх організмом. У людини травлення відбувається в кілька етапів: починається після потрапляння продукту до рота, в якому їжа подрібнюється та попередньо обробляється слиною, яка містить травні ферменти, що розчиняють, наприклад, крохмаль; після цього травлення продовжується в шлунку; потім їжа потрапляє до кишечника, де травлення продовжується, і продукти активно всмоктуються в кров; закінчується процес травлення евакуацією шлаків. Травлення

Слайд 4

Органи травлення

Слайд 5

1.Рот 2.Стравохід 3.Печінква 4.Підшлункова залоза 5.Шлунок 6.Дванадцятипала кишка 7.Ободова кишка 8.Тонка кишка 9.Товста кишка 10.Апендикс 11.Пряма кишка

Слайд 6

Це початок травного каналу, де здійснюється механічна обробка їжі за допомогою зубів, язика, піднебіння та хімічна обробка з допомогою слини. В ротову порожнину відкриваються протоки трьох пар слинних залоз: привушних, підщелепних та під’язикових. Ротова порожнина

Слайд 7

Глотка – лійкоподібний мускульно-хрящовий орган для процесу ковтання. Стравохід необхідний для транспортування проковтнутої їжі. Він має вигляд трубки, яка сполучає глотку із шлунком. Глотка, стравохід

Слайд 8

Шлунок - це порожнистий м'язовий орган, що перебуває між стравоходом і дванадцятипалою кишкою. У шлунку їжа скупчується, частково переварюється, завдяки шлунковому соку, що містить певні ферменти і соляну кислоту. Крім цього, шлунок механічно подрібнює їжу. Обсяг шлунку - близько 1,5 літра. У міру прийняття їжі шлунок розтягується, як правило до двох літрів, але здатний збільшитися й до чотирьох. Шлунок

Слайд 9

Печінка - орган непарний, що: бере участь у процесі травлення; знешкоджує чужорідні речовини, що потрапляють в організм; забезпечує організм глюкозою; утворює і зберігає необхідні для організму запаси деяких вітамінів; синтезує холестерин і жовчні кислоти; бере участь у кровотворенні... Печінка

Слайд 10

Жовчний міхур – орган, у якому накопичується жовч, що потім виділяється у дванадцятипалу кишку, де й починається процес кишкового травлення. У людини жовчний міхур має грушоподібну форму, а розміром він 10- 14 см, і вміщає 40-70 мл жовчі. Вихід жовчі заблокований завдяки скороченню м’яза-замикача жовчної протоки. Жовчний міхур

Слайд 11

Підшлункова залоза - досить велика залоза, що розміщена в черевній порожнині, під шлунком. Вона примикає до дванадцятипалої кишки. Бере участь у травленні, виділяючи ферменти, які допомагають цьому процесу й продукує гормони, що сприяють обміну вуглеводів. Підшлункова залоза

Слайд 12

Кишечник - це частина шлунково - кишкового тракту, досить важливий орган травлення й виділення кінцевих продуктів метаболізму. Поділяється на тонкий і товстий. Кишечник

Слайд 13

Пряма кишка – крайня частина шлунково-кишкового тракту. Це сегмент товстої кишки донизу від сигмовидної кишки і до анального отвору. Названа так за те, що йде прямо і не має вигинів. Пряма кишка

Слайд 14

Підготував учень 9 класу Антонюк Віктор The end

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія