X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мутації

Завантажити презентацію

Мутації

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ЕКОТРОФОЛОГІЯ – НАУКА ПРО ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНЕ ХАРЧУВАННЯ Проектна робота учениці 9-Б класу ЗОШ№10 Мирошниченко Софії М. Краматорськ 2019

Слайд 2

ВІДОМІ ОСОБИСТОСТІ ПРО ЇЖУ «Людина народжується здоровою, а всі хворобидо неї приходять через рот з харчовими продуктами» Гіпократ «Недаремно над усіма явищами людського життя панує турбота про хліб насущний. Він подає той давній зв'язок, який з'єднує всі живі істоти, в тому числі й людину, з усією навколишньою їх природою. Їжа уособлює собою життєвий процес у повному його обсязі» З доповіді академіка І. Павлова при врученні йому Нобелівської премії

Слайд 3

ЩО ТАКЕ ЕКОТРОФОЛОГІЯ «Екотрофологія" (гр. ойкос - місце проживання, трофе - харчування, логос - вчення). Цей напрям народився в інтелектуальному просторі Німеччини - у Гіссенському університеті ім. Юстуса Лібіха 1965 року. Екотрофологія навчає, як створити умови, що повністю забезпечують потреби різних верств населення в раціональному і збалансованому харчуванні, адекватному національним традиціям і звичкам, віку, професії, стану здоров'я, економічному становищу та екологічній ситуації, відповідно до вимог сучасної медичної науки

Слайд 4

ЕКОЛОГІЯ ХАРЧУВАННЯ Людина споживає дари природи, постійно змінюючи, модифікуючи їх у процесі життєдіяльності. Рівень виробництва харчової продукції визначає якість життя спільноти людей, їхню працездатність, впливає на долі цілих народів. Проблема раціонального харчування наразі в Україні не вирішена, оскільки відсутня єдина державна політика в галузі харчування. Причиною порушення структури харчування населення України є не тільки низька купівельна спроможність, а й низька культура споживання, неосвіченість у галузі харчування

Слайд 5

ЗАБРУДНЮВАЧІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ Екологія харчування охоплює всю систему харчування, враховуючи його вплив на здоров'я, довкілля, соціальні й економічні аспекти життя людини.

Слайд 6

ЯК ХАРЧУЮТЬСЯ УКРАЇНЦІ

Слайд 7

СУЧАСНЕ ПОВСЯКДЕННЕ ХАРЧУВАННЯ Сьогодні Україна стала світовим звалищем харчових сурогатів: 80 % всіх захворювань в Україні від неправильного харчування; Лише 1% всіх лікарів займається проблемами харчування; У нашому організмі 80-100 трильйонів клітин, з них правильно функціонує лише 15-20%; За рік з води, повітря і їжі ми отримуємо до десяти кілограмів шкідливих речовин; До 40 років в кожній людині осідає до 10 кілограмів шкідливих речовин; Півтора мільйони чоловік в Україні хворі на цукровий діабет, 80 відсотків з них мають надлишкову вагу ; За смертністю від онкологічних захворювань Україна займає друге місце в Європі; Кожні 45 секунд від серцево-судинних захворювань в країні вмрає одна людина, 85-90% з них страждають зайвою вагою ; 75 % дітей народжуються хворими, і лише 5 % всіх новонароджених вважаются абсолютно здоровими.

Слайд 8

РЕЙТИНГ ШКІДЛИВИХ ПРОДУКТІВ Сьогодні дешева і сурогатна їжа нажаль стала улюбленою поживою молоді. Молоді люди, не маючи значних фінансових коштів та задурманені рекламою щоденно споживають продукти, які наносять непоправиму шкоду їх здоров'ю. 1 місце - чіпси, лимонад 2 місце – фастфуд (біляші, хачапурі, картопля-фрі) 3 місце – дешеві ковбаси, копченості, кетчупи, майонези 4 місце - овочі та фрукти, забруднені промисловими викидами 5 місце - маргарини (спреди), Кондитерські вироби,злакові (білий хліб 6 місце – енергетичні напої

Слайд 9

МЕНЮ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

Слайд 10

ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНА ПРОДУКЦІЯ Всесвітньо громадська природоохоронна організація Грінпіс сформулювала ознаки «екологічно безпечної» продукції: 1. продукція має бути нетоксичною і не містити шкідливих домішок; 2. вироблятися за допомогою енергозберігаючих технологій; 3. виготовлятися з відновних ресурсів, добування яких не руйнує екологічну систему; 4. призначатися для тривалого й багаторазового використання; 5. легко розбиратися, ремонтуватися, перероблятися й мати взаємозамінні складові частини; 6. мати мінімальну кількість упаковки, виробленої з перероблених або непридатних для повторного використання матеріалів; 7. передбачати можливість вторинного використання або включатися в колообіг речовин у природі після закінчення терміну дії.

Слайд 11

ОРГАНІЧНА ПРОДУКЦІЯ У СВІТІ

Слайд 12

ПЕРЕВАГИ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА

Слайд 13

У нашому тілі постійно відбувається боротьба здоров’я та хвороб, імунітету та його багаточисленних ворогів. ХТО ПЕРЕМОЖЕ - ВИРІШУВАТИ ТІЛЬКИ НАМ!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія