X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Е-продукти (корисні та шкідливі Е)

Завантажити презентацію

Е-продукти (корисні та шкідливі Е)

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Корисні та шкідливі Е

Слайд 2

Кожен день ми вживаємо продукти куплені в супермаркеті або в магазині, навіть не підозрюючи про те, що більшість з них несуть у собі різні хвороби.

Слайд 3

Самі шкідливі Е Е 121-Підвищує ризик онкологічних захворювань Е123, 124,127,128 - Алергічні реакції Е103,105,121,123,125,126,130,131,142,153-Барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.

Слайд 4

171-173 - барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Е210, Е211, Е213-217, Е240 - консерванти. Є в консервах будь-якого виду (гриби, компоти, соки, варення). Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.

Слайд 5

Е221-226 - консерванти. Використовуються при будь-якому консервуванні. Можуть привести до захворювань шлунково-кишкового тракту. Е230-232, Е239 - консерванти. Містяться в консервах будь-якого виду. Можуть викликати алергічні реакції.

Слайд 6

Е311-313 - антиоксиданти (антиокислювачі) Є в йогуртах, кисломолочних продуктах, ковбасних виробах, вершковому маслі, шоколаді. Можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту. Е407, Е447, Е450 - стабілізатори і загусники. Містяться в варення, джему, згущеному молоці. Можуть викликати захворювання печінки та нирок.

Слайд 7

Е461-466 - стабілізатори і загусники. Є в варення, джему, згущеному молоці, шоколадному сирі. Можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту

Слайд 8

Е924a, Е924b - піногасники. Містяться в газованих напоях. Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.

Слайд 9

Слайд 10

Якщо ж ви хочете бути впевненими в тому, що на вашому столі натуральна і здорова їжа - уважно прочитайте наступні поради: - Не купуйте продукти з неприродно яскравою, кричущої забарвленням; - Досконально вивчайте етикетку; вибирайте свіжі сирі овочі і фрукти;

Слайд 11

- Не купуйте продукти з надмірно тривалим терміном зберігання; - Чим менше список інгредієнтів, тим менше добавок; - Замість того щоб купувати готові соки, робіть їх самі; - Не перекушуйте чіпсами, готовими сніданками, супами з пакетика, хот-догами, всілякими бургерами;

Слайд 12

- Купуйте заморожені овочі; - Відмовтеся від перероблених або законсервованих м'ясних продуктів.

Слайд 13

Нешкідливі Е Е100 - куркумін (барвник), може міститися в порошку керрі, соусах, готових стравах з рисом, варення, кандірованних фруктах, рибних паштетах. Е363 - бурштинова кислота (підкислювач), міститься в десертах, супах, бульйонах, сухих напоях Е504 - карбонат магнію (розпушувач тіста), може міститися в сирі, жувальної гумки, харчової солі.

Слайд 14

Е957 - тауматин (подстластітелей) може міститися в морозиві, сухофруктах, жувальної гумки без цукру.

Слайд 15

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія