X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Тадж-Махал"

Завантажити презентацію

"Тадж-Махал"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Японська чайна церемонія

Слайд 2

Тяно ю – система чаювання в Японії. Сформувалася у XIV столітті, у період Муроматі.. Відома у Західному світі як Чайна церемонія.

Слайд 3

Етикет чайної церемонії закладався працями таких ченців як Іккю Содзюн (1394–1481), — наставник храму Дайтокудзі у Кіото. Один з його учнів Мурата Дзюко (1422–1502) заклав основи чайної традіції завдяки сьоґунові Псімацу з роду Асікаґа (1435–1490). Патріархом сучасної чайної церемонії, яка відома широко в Японії і за кордоном став сакайський купець Сен но Рікю (1522–1591). Історія

Слайд 4

Сенно Рікю – один із найвідоміших майстрів чайної церемонії в Японії. Засновник школи «простого чаю» вабітя, патріарх школи чаювання Сенке.

Слайд 5

Також для церемонії використовується спеціальний чайний будиночок – тясіцу.

Слайд 6

Різновиди церемонії Нічна – проводиться при світлі місяця. Переважно триває від опівночі до 4 години ранку. Порошковий чай готується безпосередньо на церемонії.

Слайд 7

На сході сонця – церемонія починається о 3 – 4 ранку і триває до 6 ранку.

Слайд 8

Ранкова – проводиться у спекотний сезон і починається о 6 ранку.

Слайд 9

Післяобідня – починається о 13 годині. Вечірня – починається о 18 годині.

Слайд 10

Підготовка до церемонії Гості вирушають разом до будиночка по кам’яній доріжці – символ очищення від метушні. Біля будиночка їх зустрічає господар і веде до колодязя – символ тілесної і духовної чистоти. Вхід у будиночок низький і вузький – символ остаточного виходу за межі буденного світу. Людина, яка заходить, мусить вклонитися – символ рівноправності учасників церемонії. Гості залишають взуття на порозі.

Слайд 11

Приготування чаю Церемонія приготування чаю вимагає терпіння і точності. Зелений чай маття розтирають на порошок у фарфоровій ступці та заливають кип’ятком у підігрітій фарфоровій чайній ємкості. Характерною особливістю є те, що і чайник, і вода для заварки підігріваються до температури 60°. Час заварювання 2 – 4 хвилини.

Слайд 12

Сентя – один із найпопулярніших сортів чаю в Японії. Заварюють близько 1 хвилини при температурі води 90°.

Слайд 13

Посуд Певний настрій створює і сам посуд. Він дуже простий: чашки, мідний чайник, бамбукова мішалка, скринька для зберігання чаю. Найзвичайніший чайник, дерев'яна ложка для насипання чаю, груба керамічна чашка - все це заворожує учасників церемонії.

Слайд 14

Тябана – невелика композиція з гілок та квітів. Вона є обов’язковим атрибутом чайної церемонії.

Слайд 15

Японці вбачають сенс чайної церемонії в знаменитому вислові Сенно Рікю: "Тяною – це поклоніння краси в сірому світлі буднів.".

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Архітектура