X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Скульптура Класичної Греції

Завантажити презентацію

Скульптура Класичної Греції

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Скульптура Класичної Греції Скульптор повинен в своїх творах виражати стан душі. Сократ

Слайд 2

Фі дій — давньогрецький скульптор 5 ст. до н. е. Один з найбільших майстрів давньогрецького мистецтва епохи високої класики Фідія сучасники називали «творцем богів». До нас його головні роботи не дійшли, судити про них можна лише за захопленими описами і римськими копіями. ФІДІЙ

Слайд 3

Роботи Фідія Статуя Афіни Промахос (Афіни-Воїтельниці) —бронзова статуя на афінському Акрополі «АфІна Парфенос» ( «АфІна-ДІва») — знаменита древньогрецька скульптура. Не збереглась.

Слайд 4

Давньогрецька статуя Зевса Олімпійського роботи Фідія, встановлена в центрі Храму Зевса в Олімпії на півострові Пелопоннес. Статуя Зевса облицьована золотом і слоновою кісткою. Була справедливо зачислена сучасниками до семи чудес світу.

Слайд 5

Мирон. Дискобол. Дискобол одна з найбільш прославлених статуй античності. Дискобол є першою класичною скульптурою, що зображує людину у русі. Переможець змагань із метання диску зображений у момент розмаху перед киданням. Тіло атлета представлено у складному повороті. Ім'я атлета, зображеного у скульптурі, не збереглось. Не зберігся й оригінал Дискобола, він був загублений у Середні віки. Відомі численні римські копії статуї. Скульптура Дискобол прийнята в якості символа сучасного олімпійського руху, що підкреслює зв'язок із традиціями античного спорту.

Слайд 6

Роботи Поліклета Дорифор Поранена амазонка Діадумен

Слайд 7

Праксітель Найпрославленішим творцем жіночих скульптурних образів був Пракситель. Його Афродіта Кнідська викликала безліч наслідувань. Пропорційність класичних скульптур стала зразком для майстрів багатьох епох. Створена близько 350 до н. е. Оригінал статуї не зберігся, існують численні копії та повтори.

Слайд 8

Афродіта Кнідська стала першим в давньогрецькому мистецтві монументальним зображенням повністю оголеної жіночої фігури, і тому вона була неприйнята жителями Коса, для яких власне і призначалася, після чого її купили городяни сусіднього Кніда.

Слайд 9

Лісіпп. Геракл, що бореться з левом Лісіпп —скульптор, який завершує період пізньої класики . Работи Лісіппа виділялись натуралізмом . Пліній приписував йому до півтора тисяч рабіт. Є легенда, что Лісіпп при створенні кожної своєї работи склаав в скриньку по одному цінному каменю. Посля його смерті там знайшли більше півтора тисяч камнів. Він був улюбленмм художником Александра Македонского. Збереглись римські копії робіт. Один з центральних творів Лісіппа —бронзова статуя Геракла — була вивезена з Тарента в Константинопіль и розплавлена там в 1022 р.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура