X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Музеї та театри Нідерландів

Завантажити презентацію

Музеї та театри Нідерландів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Недивлячись на маленькі розміри країни в Нідерландах знаходиться велика кількість різноманітних музеїв. Чи знаєте ви, що в Амстердамі знаходиться більше музеїв на квадратний метр, ніж в будь – якому іншому місті світу? Нідерланди - це світовий лідер в області мистецтва і культури. Подивіться всесвітньо відомі витвори мистецтва в музеї Ван Гога, Державному музеї, Королівській художній галереї Маурицхейс, Бонненфантен-музеї в Маастрихте і Кунстхале в Роттердамі. Дізнайтеся більше про історію Нідерландів у запропонованих музеях.

Слайд 3

Музей тропіків в Амстердамі Музей тропіків в Амстердамі оповідає про неєвропейські культури. Тисячі експонатів в тимчасових і постійних експозиціях Музей тропіків сприяють поширенню знань і міжкультурній взаємодії. Сама історія Музею тропіків - історія культурних змін. Ми можемо порівняти бачення тропіків ініціаторами музею в кінці 19-го століття і те, як вони бажали представити їх публіці, з тим, як це робиться тепер, століття опісля.

Слайд 4

Державний музей старовини в м.Лейден Око радує не лише експозиція музею : сама будівля, в якій знаходиться музей, заслуговує на увагу. Музей розташований в старому аристократичному будинку, це - монументальна і має колекцію археологічних експонатів, що відносяться до культур, що зробили великий вплив на наше сучасне життя. Також в музеї є експонати нідерландської старовини, від доісторичних часів до кінця Середньовіччя. Якщо ви дійсно хочете упізнати дещо з нідерландської історії, вам обов'язково треба відвідати цей музей.

Слайд 5

Музей Тейлера В музеї зберігаються полотна Рембрандта ван Рейна, одного з відомих голландських художників, а також картини Мікеланжело. Крім того, музей володіє величезною колекцією скам'янілостей і інших древніх каменів. У відділі монет можна побачити монети і медалі, виготовлені багато років тому; вік деяких монет перевищує тисячу років.

Слайд 6

Рийксмузеум Ви повинні відвідати Національний Музей Голландії під час візиту в Амстердам. Рийксмузеум розташований в центрі міста і має величезну колекцію голландських майстрів. Разом колекція Рийксмузеума представляє літопис історії Нідерландів з 1100 року до наших днів.

Слайд 7

Морський музей У Морському музеї Голландії Ви дізнаєтеся, скільком ми зобов'язані морю. У цьому музеї Ви дізнаєтеся все про багату морську історію Нідерландів. Виставки в Морському музеї Голландії, звичайно ж, надихають і надихають відвідувачів. Здається, ніби експонати самі розповідають свою історію. У доці біля музею стоїть репліка корабля «Amsterdam», який затонув під час першого плавання в 1749 році.

Слайд 8

Музей Людського тіла Цікавий музей і дуже пізнавальний. У нім кожна людина може дізнатися більше про своє тіло і внутрішню будову. Іноді навіть занадто наочно виглядають експонати. Дивіться самі - цікава екскурсія в музей людського тіла в Нідерландах.

Слайд 9

Нідерландський інститут архітектури Нідерландський інститут архітектури - це не просто музей. Інституту належить одна з найбільших архітектурних колекцій у світі. У інституті є бібліотека з читальним залом, книжковий магазин з добре підібраним асортиментом і затишне музейне кафе. Архітектор Йо Кунен створив незвичайну будівлю в музейному парку Роттердама. Близько 15 виставок в п'яти виставкових залах дають відвідувачам уявлення про історію архітектури і сучасну архітектуру теперішнього часу.

Слайд 10

Музей Зюйдерзее На величезній площі музею Зюйдерзее в Энкхейзене відвідувачів чекає типове містечко на Зюйдерзее, в якому знаходиться більше 170 будівель періоду початку XVIII, — кінця XIX століття. Будівлі були привезені сюди з різних регіонів і ретельно відреставровані. Окрім традиційних рибальських будиночків і ремісничих майстерень тут можна побачити церкву, вітряний млин, порт і типові судноплавні канали. В розпал сезону відвідувачі музею можуть поринути в життя рибалк і ремісників, спостерігаючи за роботою пекарів, майстрів по плетінню канатів і виготовленню дерев'яного взуття, майстерно переданого акторами в образі сільських жителів. У внутрішній частині цього музею, що є складом, побудованим в XVII столітті, зберігається велика колекція старовинних інструментів і човнів. Тут відвідувачі також зможуть дізнатися цікаву інформацію про китобійний промисел в регіоні Зюйдерзее.

Слайд 11

Королівський палац Королівський палац розташований в самому серці Амстердама. Він був побудований 350 років тому в якості будівлі Міської ратуші Амстердама. У 1808 році до Амстердама увійшли війська Луї Наполеона. Він підшукував палац, відповідний для його резиденції, і був уражений пишністю будівлі Міської ратуші. Мер міста вимушений був покинути палац, а приміщення ратуші були перероблені під спальні, столові і бальні зали. Після розгрому Наполеона будівлю знову стали використовувати як Міську ратушу. Її Величність королева Беатрис не живе в цьому палаці, але вона часто влаштовує в ньому прийоми для своїх іменитих гостей.

Слайд 12

Музей Ван Гога Музей Ван Гога зробить на Вас незабутнє враження. Ні у одному іншому музеї світу Ви не знайдете такої багатої колекції творів Вінсента Ван Гога. Музей розташований на площі Музеумплейн в Амстердамі. Колекція музею розділена на три частини: колекція творів Ван Гога, роботи інших художників і колекція, присвячена історії Музею Ван Гога. У музеї зберігається найбільша у світі колекція творів Вінсента Ван Гога. Тут Ви побачите більше 200 робіт пензля видатного художника, а також 500 малюнків і 700 письмових документів. Ці найбагатші збори експонатів познайомлять Вас з життям і творчістю майстра.

Слайд 13

Будинок-музей Рембрандта Будинок-музей Рембрандта розташовується в колишньому особняку знаменитого голландського художника Рембрандта ван Рийна. Фасад і інтер'єри будівлі збережені в первозданному виді - так вони виглядали і в XVII столітті, коли в нім жив художник. Переступаючи поріг цього музею, Ви немов переноситеся в часі і своїми очима знайомитеся з життям великого майстра.

Слайд 14

Національний музей природознавства Національний музей природознавства Naturalis - це сучасний музей, багатий традиціями. Тут показана природа в усій безлічі відтінків. Ви можете насолодитися екзотичною демонстрацією природи, якою вона була у минулому і являється зараз. Кожного разу по-іншому, кожного разу по-новому. Naturalis також є науковим центром і займається дослідженнями в області природознавства. Впродовж майже двох століть тут збираються, вивчаються і зберігаються тварини, камені, мінерали і копалини.

Слайд 15

Музей «Немо Амстердам» Експозиція музею «НЕМО» присвячена, головним чином, взаємозв'язку науки, технології і мистецтва як видів прояву творчого начала в людині. Увазі відвідувачів музею пропонуються інтерактивні виставки, наочні демонстрації і представлення. З постійною виставкою музею «НЕМО» можна ознайомитися на трьох поверхах будівлі. Приготуйтеся вчинити захоплюючу подорож у світ науки, технології, біомедицини і інформаційних технологій.

Слайд 16

Музей мадам Тюссо У Музеї мадам Тюссо, розташованому на центральній площі Амстердама, - площі Пані - Ви побачите безліч воскових фігур знаменитих людей. Воскові фігури виконані в реальний людський зріст. Тут Ви побачите воскові фігури багатьох відомих у світі голландців, а також інших знаменитостей. Гуляючи серед цих воскових фігур, створюється враження, що Ви знайомитеся з реальними, живими людьми.

Слайд 17

Нідерландські театри У Амстердамі ви знайдете багато театрів. Кількість музичних і театральних колективів, У Нідерландах існує велика кількість професійних театральних труп. Найбільш відомі - це Нідерландський національний театр, театр Амстердам, театр 'RO' і Південний театр. Крім того, в Нідерландах є багато маленьких театрів, які розвивають нові театральні форми, де комбінуються музика, пантоміма і нові засоби масової комунікації. Більшість театрів ставлять п' єси на нідерландській мові, що затруднює їх виступ за кордоном. Ознайомимося з деякими театрами Нідерландів.

Слайд 18

Міський театр Амстердама Міський театр Амстердама або Стадссхавбюрг Амстердам — головний драматичний і різнофункціональний театр у столиці Нідерландів місті Амстердамі. Відкритий на качану 1638 року ставши деремо сталим театром у Нідерландах. Міститься в історичній будівлі й розташований на одній з центральних амстердамських площ — Лейдсеплейн. є головним сценічним драматичним майданчиком нідерландської столиці, грають як нідерландомовні п' єси, так і показують вистави англійською та німецькою мовами, тут дають ще й оперу, відбуваються балетні покази, гастрольні виступи худе. Стадссхавбюрг Амстердам — одна з найвідвідуваніших туристами пам'яток міста.

Слайд 19

Королівський театр Карре Якщо ви бажаєте подивитися мюзикл, поп-концерт, циркове, музичне, театральне представлення, виступ кабаре в ностальгічній атмосфері, відвідаєте королівський театр «Карре». Деякі вистави даються на нідерландській мові, але «Карре» пропонує і велику міжнародну програму.

Слайд 20

Дитячий Театр Де Кракелинг Дитячий Театр Де Кракелинг є не лише найпопулярнішим театром для дітей і молоді в Європі, але і організатором проекту доступної художньої освіти для дітей. У театрі Де Кракелинг практикується взаємодія між гравцями і аудиторією дає дітям, що приходять на спектакль, новий, ні з чим не порівнянний досвід. Вусі це дійство допомагає малюкам відволіктися від повсякденного життя і випробувати захоплюючі, запаморочливі і приголомшливі уяву емоції.

Слайд 21

Театр Маріонеток У Амстердамі знаходиться всесвітньо відомий Театр Маріонеток. Він є унікальною формою сучасного театру — класичного театру маріонеток. Під музику і опери відомих композиторів грають дерев' яні актори в шовкових костюмах. Усього лише шість лялькарів управляють цим чудовим дійством.

Слайд 22

Музичний театр в Амстердамі Музичний театр є відомою пам'яткою для Опери Нідерланд. Національний балет(Голландський національний балет) і Голландська Симфонія - відомі місця в Нідерландах. Цей театр знаходиться усередині будівлі Стопера. Близько шістдесяти відсотків складають співаки хору Нідерландської Опери. Їх нетрадиційним репертуаром, як правило, супроводжують Нідерландський філармонічний оркестр. Національний Балет складається з 80 танцюристів із понад 25 країн. Їх репертуар включає традиційні балети, такі як "Лебедине озеро", а також сучасні п'єси з двадцятого століття. Можна сказати - подорож по країнах, не виходячи з будівлі. Вони супроводжуються Симфонією Голландії. Цей оркестр також є резидентом Музичного театру.

Слайд 23

Нідерланди - країна, яку має багату культуру, тому у туристів є багато варіантів як провести час, подорожуючи країною. Впродовж року ви можете насолоджуватися безліччю концертів і фестивалів, відвідувати театри та музеї. До зустрічі в Нідерландах!!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура