X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Культура африканського континенту"

Завантажити презентацію

"Культура африканського континенту"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підготувала учениця 11-Б класу Брикова Ганна

Слайд 2

Слайд 3

Африка – другий за площею і населенням материк у світі, після Євразії. Африка — найтепліший з усіх материків.

Слайд 4

Виникли близько ста віків тому, поширилися на багатьох територіях та уособлювали первісний колективізм, натуралістичне сприйняття світу, що регулюють життєдіяльність общини.

Слайд 5

Накладені одне на одне зображення виконані мінеральними та земляними фарбами, а також вапном та сажею, розведеною у воді чи тваринному жирі.

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Сьогодні ми бачимо традиційні хатини циліндричної форми з конічним дахом.

Слайд 9

Слайд 10

Стіни храмів прикрашались іконами й картинами релігійного змісту, виконаними темперою* на дереві в площинній манері та яскравим локальним кольором. Поширилися диптихи й триптихи, що мали ознаки своєрідної іконописної школи.

Слайд 11

Слайд 12

Маски зооморфного, зооантропоморфного та антропоморфного виду — існували повсюди, виконуючи функцію універсального каналу зв'язку в суспільстві й органічно поєднуючись із міфологією, обрядами, релігією, чаклунством, народною медициною.

Слайд 13

Слайд 14

Своєю виразністю відома дерев 'яна скульптура маконде (Танзанія) — чоловічі та жіночі фігури в зріст, а також скульптурні групи, виконані з одного шматка дерева, передусім зображення матері з дитиною.

Слайд 15

В антропоморфній скульптурі - значно збільшується голова, яка вважається вмістилищем магічних сил. Прикладом культової пластики є характерні для півдня Африки вирізані з дерева і встановлені на місцях поховання зображення померлих, фігур птахів чи стовпів "алуалу". Похоронні столби-«алуалу» Похоронні статуї

Слайд 16

Роль музики на Африканському континенті не обмежується рамками розваги. Спів і гра на різноманітних інструментах — один з найбагатших видів африканського мистецтва, хоч би в якому регіоні він розвивався.

Слайд 17

Здавна в усіх кінцях континенту з найрізноманітніших матеріалів — слонової кістки, дерева, бамбука, шкіри, металу, рогу, ліан, гарбуза, каміння — створювалися прекрасні інструменти. Берімбау Багато африканських інструментів схожі на сучасний вигляд берімбау. У деяких районах Африки на берімбау заборонялося грати молоді, що пасе худобу. Вважали, що його звук може відвести душу недосвідченної дитини «в країну звідки немає повернення».

Слайд 18

Інструменти за своїми акустичними властивостями поділялися на 4 класи: ті, що створюють звук вібрацією шкіри; вібрацією струни; вібрацією повітря; вібрацією самого інструмента.

Слайд 19

Гра на деяких інструментах символізувала вишу "священну" владу правителів і була прерогативою знаті, передавалася у спадок від батька до сина. Прикладом можуть служити інгома — великі циліндричні барабани з однією мембраною.

Слайд 20

Танці в Африці відіграють найважливішу соціальну роль. Вони вчать суспільній поведінці, допомагають працювати. Танок в Африці супроводжує фактично всі події людського життя – від народження до смерті. Всі свята і церемонії з танцями, змагання – з танцями, втіха і лікування – теж з танцями. І похоронні церемонії теж з особливими ритуальними танцями. Народження дітей, весілля, обрядові свята – це суцільний танець, що охоплює все плем'я.

Слайд 21

Слайд 22

Танці воїнів (висока наслідувальна частина військових «тактичних» рухів); Танці мисливців (танцюристи в звіриних шкурах, в пташиному пір'ї змальовують самі захоплюючі моменти полювання); Танці врожаю (звернення до богів, прохання про гарний врожай, достаток води);

Слайд 23

Танці кохання (виконуються жінками на весіллі на честь нареченої); Ритуальні танці ініціації (визнання дорослості з боку співтовариства і гордості з боку молоді); Танці-привітання (підкреслюється пошана до гостя і задоволення від його присутності);

Слайд 24

Танці – викликання духів (можна і вигнати духів); Лікувальні танці (по опису очевидців, ці танці могли вивести людину з важкого психологічного стану, а також лікувати епілепсію).

Слайд 25

Слайд 26

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D1%96%D1%84%D0%B8 http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0 http://pidruchniki.ws/00000000/kulturologiya/mistetstvo_hudozhni_remesla http://lifeglobe.net/places/46/blog?t=ARCHITECTURE http://shangomask.livejournal.com/ http://dic.academic.ru/dic.nsf/bse/106013/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F http://lelyf.gorod.tomsk.ru/index-1320732078.php http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-40831/

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура