X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Кіно ХХ століття"

Завантажити презентацію

"Кіно ХХ століття"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Кіно можна без перебільшення назвати мовою ХХ століття. Якщо на рубежі XIX і ХХ століть з'явилося нове мистецтво – запалився кіноекран, – виходить, це було потрібно, і не «кому-небудь», а тим самим людям, що перед цим екраном збиралися. Примітивне видовище таїло в собі незвідані можливості. Ті, хто їх відчув, угадав, стали творцями нового мистецтва. Їхні імена нам відомі: Луі Люмьер, Жорж Мельес, Дейвід Ворк Гриффіт, Чарлі Чаплін, Сергій Ейзенштейн і багато хто, багато хто інші.

Слайд 3

Кіномистецтво історично підрозділяється на види. У ньому склалися чотири основних види: Художній (ігровий) кінематограф, що втілює засобами виконавської творчості задум кінодраматичго добутку, чи адаптованого добутку чи поезії прози. 2)Документальний, що є особливим видом образної публіцистики.

Слайд 4

3)Мультиплікація ( анімація), графічні чи лялькові персонажі (людей, тварин, рослини, речі, навіть стихії). 4) Науково-популярний кінематограф, що використовує засоби всіх трьох жанрів для пропаганди знань.

Слайд 5

Кіномистецтво багатогранне по жанрах. У 20-і м. кінематограф стає не тільки популярним і модним видом мистецтва, але і киноіндустрією: формуються безліч кіностудій, мережа кінопрокату. У цей час створюються шедеври раннього, поки ще німого кіно- «Броненосець Потьомкін» С. Ейзенштейна, «Великий парад» До Видора з Ч. Чапліном, «Жадібність» Е. Штрогейма. Творчість режисерів Д. Вертова, Я. Протазанова, Л. Трауберга, В. Пудовкіна, Г. Козинцева складається саме в цей час Третє десятиліття XX у входить в історію кінематографа як початок епохи звукового кіно.

Слайд 6

Пануюче положення у світовий киноіндустрії займають США. Комерційні фільми — екранізації бродвейских мюзиклів — у той період дуже популярні. Про навколишній світ стало можливо говорити новою мовою – мовою зображень, що рухаються. І не тільки можливо, але необхідно.

Слайд 7

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура