X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Фаст-фуд

Завантажити презентацію

Фаст-фуд

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Хімічний склад фаст-фуду Звіт членів хіміко-теоретичної лабораторії

Слайд 2

Акриламід (канцероген) Руйнує ДНК; Викликає хворобу Альцгеймера; У традиційній картоплі “Фрі” його міститься у 100 разів більше норми; Вражає нервову систему; Спричиняє різні генетичні мутації; Сприяє утворенню пухлин у черевній порожнині.

Слайд 3

Міститься акриламід: У смажених та печених продуктах

Слайд 4

Аскорбінова кислота (Вітамін С) Антиоксидант, стабілізатор кольору харчових продуктів. Зберігає червоні кольори м'ясних продуктів; Запобігає створенню канцерогенних нітрозамінів; Використовується для насичення продуктів вітамінами.

Слайд 5

Міститься Аскорбінова кислота У крупах м'ясних консервах

Слайд 6

Калій бромат (добавка для поліпшення якості борошна) Використовується для збільшення об’єму хліба і поліпшкння структри м’якиша; Більша частина брооматів швидко розкладається на безпечні форми бромідів; Бромати можуть спровокувати онкологічні захворювання; Їх мізерна кількість, яка міститься в хлібі, також являє незначний ризик; Бромати заборонені у Великій Британії та Південній Африці.

Слайд 7

Калій бромат міститься У білому борошні

Слайд 8

Гідролізований рослинній білок (HVP) Складається із рослинного білка (із соєвих бобів), який руйнується амінокислотними еомпонентами; Покращує смак натуральних продуктів; Містить однозаміщений глутамат натрію, який може викликати неадекватні алергічні реакції.

Слайд 9

Міститься гідролізований білок У сосисках У супах-концентратах

Слайд 10

Глутамат натрію однозаміщений (MSG) Використовується для покращення смаку; Деякі люди дуже чутливі до його вживання у великих дозах; Реакцією може бути головний біль, нудота, слабкість, печія, біль в області шиї та передпліччі, порушення серцевого ритму та ускладнення дихання.

Слайд 11

Глутамат натрію міститься У соусах для салатів У чіпсах

Слайд 12

Моно– і дигліцериди (емульгатори) Роблять хліб м'якшим, маргарин твердішим, а карамель менш липкою; Запобігають появі шарування в арахісовому маслі.

Слайд 13

Містяться моно- і дигліцериди Маргарині У солодощах

Слайд 14

Мононітрат тіаміну (вітамін В1) Абсолютно безпечний Міститься у вітамінізованих злакових культурах

Слайд 15

Натрій карбокси-метил целюлоза (згущувач і стабілізатор) Утворюється в результаті хімічних реакцій целюлози з похідним оцтової кислоти; Запобігає кристалізації цукру в продуктах; Міститься: у пиві, дієтичних продуктах, морозиві

Слайд 16

Нітрит натрію, нітрат натрію (барвник, приправа і консервант) Нітрит натрію є стабілізатором червоного кольору консервованого м'яса і харчової добавки. Без нього хот-доги і бекон були б сірого кольору; Нітрат натрію використовується для сухої консервації м'яса, наприклад, яловичини, тому що він повільніше розкладається на нітрити; Нітрити також уповільнюють ріст бактерій, які викликають ботулізм; Додавання нітритів в продукти може збільшувати вплив нітрозамінів, які є причиною онкологічних захворювань. У наш час виробники додають аскорбінову кислоту в бекон для запобігання утворення нітрозамінів.

Слайд 17

Міститься нітрит і нітрат натрію У беконі У копченій рибі

Слайд 18

Олестра (Олеан) (замінник жиру) Синтетичний жир, який використовється для виготовлення чіпсів; Може викликати діарею, біль спазматичного характеру в шлунку, метеоризм; Знижує засвоєння організмом корисних жиророзчинних α-, β-каротину, ліпкопіну і лютеїну, які надходять з фруктів та овочів.

Слайд 19

Олестра (Олеан) міститься У крекерах

Слайд 20

Полісорбат 60 (емульгатор) Полісорбати 60, 65, 80 діють аналогічно моно- і дигліцеридам і не потрібні людському організму; Вони не дають черствіти хлібобулочним виробам, звертатися кріпному маслі в маринадах; Сприяють розчиненню вершків для кави; Запобігають відокремленню масла у збитих кремах.

Слайд 21

Є полісорбати У хлібобулочних виробах У молочних десертах

Слайд 22

Пропілгаллат (Антиоксидант і консервант) Зберігає жир і масло; Може бути причиною онкологічних захворювань у тварин та людей. Міститься у жувальній гумці, м'ясних продуктах і рослинній олії.

Слайд 23

Пропіонат кальцію (Консервант) Запобігає утворенню плісняви; Вживання кальцію корисне та безпечне. Міститься у хлібі та випічці

Слайд 24

Сіль (натрій хлорид) приправа та консервант Зловживання сіллю збільшує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, що у свою чергу є причиною виникнення серцевих приступів та інсультів. Міститься у більшості продуктів.

Слайд 25

Стеариллактат кальцію (добавка до тіста) Закріплює тісто для його використання у хлібопекарському обладнанні, що дозволяє виготовляти більші об'єми хліба. Міститься у кремі, тісті для випічки хліба, начинці для пиріжків.

Слайд 26

Токоферол (вітамін Е) Антиоксидант Додається для запобігання прогірклості. Міститься у рослинних оліях та подрібнених злаках

Слайд 27

Суліфіти (відбілююча та консервуюча речовина) Зберігають колір вказаних продуктів; Запобігають росту бактерій у винах; Руйнують вітамін В1; Можуть слугувати причиною приступу астми.

Слайд 28

Сульфіти містяться У сухофруктах та винах

Слайд 29

Фосфати, ортофосфатна кислота (ароматизатор, емульгатор, підкислююча добавка, стабілізатор). Ортофосфатна кислота – це харчова добавка, яка використовується для виготовлення коли; Фосфат кальцію та феруму діють як мінеральні добавки; Алюмінієво-натірієвий фосфат є розпушувачем тіста; Кислий пірофосфат натрію запобігає зміненню кольору картоплі та цукрового сиропу; При надмірному вживанні фосфатів може відбутися дисбаланс у харчуванні.

Слайд 30

Фосфати містяться У сирах у газованих напоях

Слайд 31

Трансізомерні жири Під час технологічної обробки олій, як-от: підігрівання, гідрування, знебарвлення та дезодорація – відбуваються зміни у структурі вищих ненасичених карбонових кислот та їх залишків у жирах. А саме: цис-ізомери перетворюються на транс-ізомери. Зміна просторової конфігурації молекул біологічно активних речовин має фатальні наслідки.

Слайд 32

Повідомляємо Усі використані матеріали та картинки слугують лише в наукових цілях і не рекламують виробників продукції!

Слайд 33

Дякуємо за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія