ОБСЛУГОВУВАННЯ ВОВЧКА
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Проблемне питання: Шляхом практичних дій визначити чинники, які впливають на якість процесу подрібнення м’яса
Вимоги кваліфікаційної характеристики до професійної компетенції виробника м’ясних напівфабрикатів 4 розряду.
Інструктивно-технологічна карта з обслуговування вовчка Підготувати робоче місце Перевірити заземлення вовчка Провести складання різального механізму: - вставити шнек - на хвостовик шнека встановити приймальну решітку - встановити ніж різальною кромкою проти годинникової стрілки - встановити проміжну решітку з великими отворами - встановити ніж - встановити проміжну решітку з середніми отворами - встановити ніж - встановити вихідну решітку - встановити притискне кільце - загвинтити притискний маховик Перевірити роботу вовчка на холостому ході Завантажити сировину (подавати рівномірно) Слідкувати за правильністю роботи по характеру витікання фаршу з вихідної решітки По закінченні процесу подрібнення, знеструмити обладнання, розібрати машину, провести санітарну обробку
Проблема Причина Вирішення Вовчок не ріжем’ясо, а переминаєйого Ножі затуплені та не прилягають до решіток Нагострити ножі, затягнути затискний маховик Подрібнене м’ясо нагрівається Неправильнопроведене складання різального механізму, затуплені ножі Правильноскласти різальний механізм, нагострити ножі Підвищений шум у редукторі з можливою зупинкою двигуна Сильно загвинчений затискний маховик Відгвинтити затискний маховик на півоберту Раптовазупинка машини У робочу камеру потрапивтвердий сторонній предмет Знеструмити машину,усунути причину
Чинники, що впливають на якість процесу подрібнення м'яса структура і фізико-механічні властивості сировини конструктивні особливості різального механізма технічний стан машини та налаштування різального механізма
Домашнє завдання скласти картку - завдання з обслуговування вовчка для закріплення набутих знань заповнити таблицю ” Характеристика різального механізму вовчка ” Вид обладнання Конструктивні відмінності різального механізму Способи подрібнення
Схожі презентації
Категорії