Основи вирощування, переробки, та реалізації фруктів у Чернівецькій області
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Характеристика АПК Чернівецької області Загальна площа – 809,6 тис. га Площа сільськогосподарських угідь – 473,4 тис. га Площа ріллі – 339,2 тис. га 134,2 тис. га – площа багаторічних насаджень, сіножаті та пасовищ На 1 мешканця припадає – 0,51 га с/г угідь.
Ретроспектива садівництва Вирощування яблук, груші та слив на території Буковини відоме з часів Австро-Угорської імперії
Характеристика садівництва області На 1 січня 2009 року площа плодово-ягідних насаджень становить – 28 тис. га Найбільші площі садів у наступних районах: Хотинському – 7964 га Новоселицькому – 4443 га Сокирянському – 4377 га
Загальна інформація Загальна площа плодово-ягідних насаджень Чернівецької області на 1 січня 2010 року становить 28 тис.га У тому числі – плодоносних – 23 тис.га 85,5% насаджень зосереджені в приватних господарствах Корпорація “Дністер” об'єднує понад 200 господарств загальною площею 4,4 тис.га
Перспективні напрямки РГО “ПАК” пропонує садоводам диверсифікацію виробництва шляхом вирощування Груші Горіха грецького Суниці Чорної смородини
Обсяг виробництва продукції садівництва Урожайність садів інтенсивного типу (19% від всіх по області) – 200-230 ц/га Загальний обсяг виробництва продукції садівництва – 230 тис. тонн Виробництво яблук та груш – 284 тис. тонн У 2015 році запланований обсяг – 400-450 тис. тонн
Плодосховище – важливий елемент досягнення максимально прибутку від саду В області функціонують плодосховища потужністю понад 14 тис. тонн одночасного зберігання плодів, з них 9 тис. тонн з регульованим газовим середовищем
Логістичний центр Регіональна громадська організація “Перший аграрний кластер” ініціює створення логістичного маркетингового центру, який сприятиме формуванню оптових партій, пакуванню та транспортуванню продукції по Україні та за її межами.
Переваги садівництва на Буковині родючі землі та сприятливі погодно-кліматичні умови; інтенсивний розвиток промислового садівництва; високі смакові та технологічні якості плодів; екологічність продукції; відносно низька собівартість продукції; вигідне географічне положення;
Слабкі сторони низький якісний рівень посадкового матеріалу; низький рівень маркетингу, в т.ч. формування оптових партій продукції; відсутність ефективної реклами сортів та їх споживчих якостей; недостатня кількість сучасних фруктосховищ.
Згуртування зусиль всіх гравців аграрного ринку для покращення ситуації в сільському господарстві краю.
Схожі презентації
Категорії