X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Хвойні рослини. Значення хвойних рослин для природи

Завантажити презентацію

Хвойні рослини. Значення хвойних рослин для природи

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Правила поведінки за столом

Слайд 2

- Щодня ми їмо. А для цього сідаємо за стіл з рідними Сідаємо за стіл з однокласниками - Щоб почуватися за столом зручно, комфортно і невимушено, необхідно знати і виконувати правила поведінки за столом

Слайд 3

Запитання від Запитайлика - В якій кімнаті ви їсте? - Хто накриває стіл? - Чи допомагаєте ви накривати стіл? - Чи змогли б ви самостійно накрити стіл?

Слайд 4

- Як діти поводяться за столом?

Слайд 5

- Де б ви не їли, в гостях, в школі, вдома, з групою людей чи наодинці, правила поведінки необхідно виконувати завжди, щоб це стало хорошою звичкою!

Слайд 6

Перед будь-яким прийомом їжі необхідно вимии руки

Слайд 7

Сидіти потрібно не дуже далеко від краю столу, але і не дуже близько. В жодному разі лікті не повинні лежати на столі. Сидіти слід прямо і не згинатися над тарілкою - Покажіть, як правильно потрібно сидіти за столом

Слайд 8

Чайною ложкою кладуть цукор у чай чи каву; дістають фрукти, ягоди з компоту; їдять тістечка На неї непомітно випльовують кісточки з ягід компоту і вкладають їх на блюдечко. Чайну ложку не тримають у страві, її кладуть на блюдце

Слайд 9

Відгадайте загадку: Їжу проткне, У рот покладе

Слайд 10

Виделку тримають лівою рукою. Зубчики для того, щоб наколювати їжу: шматок котлети, вареника. Коли наколюєте, виделку потрібно повернути опуклим боком догори

Слайд 11

Щоб набрати гарнір, слід перевернути виделку ,, спинкою” вниз. Після їжі виделку кладуть у тарілку

Слайд 12

Відгадайте загадку: Все розріже на шматочки: Ковбасу і огірочки

Слайд 13

Ніж тримають правою рукою і відрізають невеликі шматочки твердої їжі, наприклад, м’яса, потім нанизують їх виделкою і відправляють до рота

Слайд 14

Щоб розділити на шматочки м’які страви, до допомоги ножа не вдаються. Омлет, овочі, запіканки,котлети, зрази, голубці, тюфтельки розділяють виделкою

Слайд 15

Під час сервірування ложку і ніж кладуть справа від тарілки . Виделку - зліва

Слайд 16

Столовий етикет Пам’ятка Перед тим, як сісти за стіл, ретельно вимий руки

Слайд 17

Столовий етикет Пам’ятка За столом сиди прямо. Лікті не повинні лежати на скатертині. Не можна гойдатися на стільці

Слайд 18

Столовий етикет Пам’ятка Не бери їжі, доки всі не сядуть до столу Хліб бери із загальної тарілки руками. Не відкушуй від нього, а відламуй невеликі шматочки

Слайд 19

Столовий етикет Пам’ятка Сіль набирай спеціальною ложечкою або сухим ножем Цукор бери окремою ложечкою, яка є в цукорниці

Слайд 20

Столовий етикет Пам’ятка Не вибирай більші та найкращі ягоди, фрукти та тістечка, шматки. Бери те, що лежить найближче до тебе Не залишай їжу в тарілці, заздалегідь попроси меншу порцію

Слайд 21

Столовий етикет Пам’ятка Ягоди із компоту діставай маленькою ложкою, кісточки непомітно випльовуй на піднесену до губ ложечку і складай на блюдце Під час їжі не сьорбай, не плямкай, не копирсайся в зубах

Слайд 22

Столовий етикет Пам’ятка Витирай руки і рот паперовою серветкою Після їди обов’язково подякуй тому, хто її приготував

Слайд 23

Практична робота - Спробуйте правильно сервірувати стіл 1 2 3 4 5 6 7

Слайд 24

Правильне сервірування

Слайд 25

Молодці! Ви були уважними!

Слайд 26

Використані джерела http://images.yandex.ua Уроки з основ здоров’я. 2 клас: посібник для вчителя/ Н.О.Будна, Ж.А.Голінщак. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2013. – 152 с. – ( Серія ,,Бібліотека вчителя”) .

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Природознавство