X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Живопис XIX ст"

Завантажити презентацію

"Живопис XIX ст"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Живопис XIX ст. Підготувала Учениця 11-Б класу Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка Берчак Юлія

Слайд 2

План: Основні напрямки в живописі XIX ст. Класицизм Романтизм Імпресіонізм Недоліки імпресіонізму Постмодернізм Поль Сезанн Використані джерела

Слайд 3

Основні напрямки в живописі XIX ст. В образотворчому мистецтві XIX ст. на перше місце висувається живопис. У ньому знайшли відображення і класицизм, і романтизм з реалізмом, і декаданс.  Погляд на особу художника мережі Інтернет.

Слайд 4

Класицизм. Французький художник,яскравий приклад класицизму Жак Луї Давид. У його творчості античні традиції, раціоналізм, властиві класицизму, органічно злилися з політичними реаліями, що дозволяє говорити про революційний характер творчості Давида. Як заклик до революційної боротьби проти деспотизму була сприйнята французькою громадськістю його картина на сюжет римської історії «Присяга Гораціїв». “Присяга Гораціїв.Жак Луї Давид.

Слайд 5

Романтизм. Наймасштабнішою фігурою у живописі на рубежі XVIII—XIX ст. був іспанський художник і гравер Ф.Гойя, який повернув живопису своєї країни її минулу велич. «la Triple generación» Ф.Гойя. «Повстання 2 травня 1808 року в Мадриді» Ф.Гойя

Слайд 6

Імпресіонізм. В останній третині сторіччя на грані реалізму і декадансу з'являється новий напрям — імпресіонізм (від французького «імпресьон» — враження). Імпресіонізм зайняв в історії мистецтва місце, яке дорівнює цілим живописним епохам, хоча сам рух охопив лише 12 років і 8 виставок. Клод Моне: «Враження, схід сонця (.фр. Impression, soleil levant)» (1872) Ця картина надала назву стилю Імпресіоністи запропонували нове для мистецтва 19 ст. бачення світу і нові принципи малярства. Вони сприймали навколишню дійсність як нескінченну зміну вражень.

Слайд 7

Недоліки імпресіонізму. Імпресіонізм не підіймав філософських проблем і навіть не намагався проникати під кольорову поверхню буденності. Ренуар. Сніданок в заміському кафе. Малюнок Жана-Батіста Дебре. Покарання раба-африканця в Бразилії . Натомість імпресіонізм зосереджується на поверхневості, плинності миті, настрою, освітленні чи куту зору.

Слайд 8

Постмодернізм. Живописне завоювання імпресіоністів стало основою творчості і було підняте на нову висоту постмодерністами — так умовно називають художників, розквіт творчості яких настав після і на основі досягнень імпресіонізму.  Це були Поль Сезанн, Вінсент Ван Гог, Поль Гоген. Вони вже не були однодумцями, але кожний з них шукав художні засоби і можливості для створення нового мистецтва, для пізнання не зовнішньої, а істинної суті речей. Їдці картоплі, первісна композиція, квітень 1885 р.

Слайд 9

Поль Сезанн. Народився Поль Сезанн у Франції у 1839 р. На противагу розпливчатості, нетривкості форм, властивих імпресіонізму,Сезанн прагнув до відтворення матеріального світу, до вагомості й об'ємності форми . Принципи мистецтва Сезанна мали великий вплив на розвиток кубізму( формалістична,авангардно-руйнівна течія в образотворчому мистецтві початку XX ст, яка передувала абстрактному мистецтву) «Натюрморт з апельсинами та яблуками», 1895-1900.Поль Сезанн.

Слайд 10

Використані джерела: http://uk.wikipedia.org/ https://www.google.com.ua/ Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура