X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Видатні люди з фізичними вадами

Завантажити презентацію

Видатні люди з фізичними вадами

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Життя перемагає Видатні люди з фізичними вадами

Слайд 2

Франклін Делано Рузвельт 32-й президент США (1933–1945) Франклін Делано Рузвельт (захворів поліомієлітом в 1921 р.) (1933–1945)

Слайд 3

Кутузов Михайло Ілларіонович Кутузов (Голенищев-Кутузов) Михайло Ілларіонович ясновельможний князь Смоленський, російський полководец, генерал-фельдмаршал (сліпота одного ока). В 1774 р. при атаці села Шуми був тяжко поранений (куля потрапила в ліву скроню и вийшла у правого ока). (1745–1813)

Слайд 4

Людвиг ван Бетховен Композитор Людвиг ван Бетховен (втратив слух з віком) Прогресуюча глухота, перші ознаки якої проявилися в 1798р., змусила Бетховена згодом поступово скоротити концертну діяльність, а після 1815р. від неї відмовитися. (1770-1827)

Слайд 5

Стіві Уандер Коли сім’я маленького Стіві Уандера переїхала в Детройт, його мати боялася відпускати свого сліпого від народження семирічного сина гратися на вулицю. З цього, власне кажучи, і почалася його майбутня музична кар’єра. Щоб якось згаяти час, маленький Стіві годинами займався тим, що відстукував ложками на горщиках і каструлях ритм, намагаючись підігрувати мелодії, які він чув по радіо. З часом він навчився і сам грати на кількох музичних інструментах і почав виступати в місцевій церкві. Незабаром про обдарованого хлопчика знала вже вся округа. Народився 13 травня 1950 р.

Слайд 6

Сара Бернар Актриса Сара Бернар (втратила ногу в наслідок травми при падінні) В 1905, під час гастролей в Ріо-де-Жанейро, актриса пошкодила праву ногу, в 1915 ногу довелося ампутувати. Проте Бернар не залишила сцени. Під час Першої світової війни Бернар виступала на фронті. У 1914 була нагороджена орденом Почесного легіону. (1844-1923)

Слайд 7

Крістофер Рів Крістофер Рів, американський актор, який зіграв роль Супермена, отримав параліч після падіння з коня. У травні 1995 Рів отримав важку травму: впавши з коня, він зламав шию. Він був паралізований нижче плечей, не міг самостійно дихати, і говорив за допомогою вставленого в трахею апарату. Але після багатьох місяців виснажливої терапії Рів зміг повернутися до активної діяльності. Народився 25 вересня 1952 р.

Слайд 8

Марлі Матлін Будучи глухою (але не німою) з півторарічного віку, актриса Марлі Матлін була удостоєна «Оскара» якраз за роль глухої дівчини у фільмі «Діти меншого Бога». Вона одружена з офіцером поліції і активно займається благодійною діяльністю, в тому числі заради дітей і глухонімих людей. Народилася 24 серпня 1965 р.

Слайд 9

Маресьє в Олексій Петрович Госпіталізація, ампутація гомілок обох ніг, перші кроки на протезах, майже смертельний для нього вирок військово - лікарської комісії, знову відчайдушна боротьба за повернення в небо - це довгий суцільний подвиг. Його могла зробити тільки людина залізної волі та величезного мужності. Нарешті, на зло всім перешкодам і навіть самій смерті - повернення в червні 1943 року в бойовий льотний склад. (1916-2001)

Слайд 10

Оскар Пісторіус Знаменитого легкоатлета-інваліда з ПАР Оскара Пісторіуса часто називають «найшвидшою безногою істотою в світі». У 11-місячному віці йому ампутували ноги нижче колін, оскільки в них від народження не було кісток Народився 22 листопада 1986 р.

Слайд 11

Це життя. Воно схоже на легенду, але насправді - невигадане земне життя сильної, справжнюї Людини ...

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура