X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Субкультура. Молодіжна субкультура"

Завантажити презентацію

"Субкультура. Молодіжна субкультура"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підготувала: учениця 11-А класу СШ №5 Головчак Анастасія Субкультура. Молодіжна субкультура.

Слайд 2

Зміст Вступ. Історія терміну. Взаємовідношення субкультур. Поділ субкультур на групи. Найпопулярніші субкультури: байкери, готи, гопники, металісти, панки, скінхеди, емо, футбольні фанати. Висновок.

Слайд 3

Вступ Субкультура – це спільнота людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінка відрізняються від загальноприйнятих або просто приховані від широкої публіки, що й відрізняє їх від більш широкого поняття культури, відгалуженням якої вони є.

Слайд 4

Історія терміну В 1950 році американський соціолог Девід Райзмен у своїх дослідженнях вивів поняття субкультури як групи людей, які зумисне вибирають стиль і цінності, які вибрані меншістю. Більш детальний аналіз явища і поняття субкультури провів Дік Хербідж у своїй книзі “Субкультура: значення стилю”. На його думку, субкультури залучають людей з подібними смаками ,яких не задовольняють загальноприйняті стандарти і цінності.

Слайд 5

Взаємовідношення субкультур Субкультури, як і будь-яке культурне явище, виникли не в культурному вакуумі, а в культурно насиченому середовищі. Суспільство ХХ ст. перенасичене різними ідеями, філософськими течіями. Тому не можна говорити, що субкультури ізольовані, вони мають важкі взаємовідносини як з масовою культурою, так і з іншими субкультурами.

Слайд 6

Поділ субкультур на групи Пов’язані з музикою: рокери, металісти, панки, готи, репери; Зі специфічним світоглядом і способом життя: готи, хіппі, індіаністи, панки, растамани; Пов’язані зі спортом: спортивні фани, роллери, скейтери, байкери; Пов’язані з іграми, переходом в іншу реальність: геймери, рольовики; Ворожо або асоціально налаштовані групи: панки, скінхеди, гопники, нацисти; Релігійні об’єднання: сектанти, сатаністи; Групи сучасного м-ва: графітери, просучасні художники; Субкультура мас: гопники.

Слайд 7

Байкери Байкери – любителі і прихильники мотоциклів. Зародився рух у 1950-х рр. у США. Стереотипний зовнішній вигляд: бандана, “косуха” чи шкіряна куртка, шкіряні штани.

Слайд 8

Найбільшу повагу і захоплення серед байкерів викликають мотоцикли, зібрані своїми руками з умінням і багатою фантазією.

Слайд 9

Готи З’явилися в кінці 70-х рр. ХХ ст. на хвилі пост-панку; Специфічні риси: похмурий імідж, готична музика, хоррор-література і фільми, декаданс, містика.

Слайд 10

Гопники Молодь країн колишнього СССР; Пародія на представників кримінального світу 1990-х рр.

Слайд 11

Металісти Натхненні музикою метал, яка з’явилася в 1980-х рр. Широко розповсюджена к-ра в Пн Європі та Пн Америці.

Слайд 12

Типова мода металістів: Довге волосся у чоловіків; Шкіряна мотоциклетна куртка; Чорні футболки з емблемою групи; Напульсники; Нашивки на одязі; Шкіряні штани чи джинси; Часто чорні плащі, пальто; Шкіряні рукавиці без пальців.

Слайд 13

Панки Виникла субкультура в середині 70-х рр. у Великобританії, США, Канаді і Австралії. Характерні особливості: критичне відношення до суспільства і політики.

Слайд 14

Зовнішній вигляд панків: Ірокез; Важке взуття; Джинси з “розводами”; Черепи на одязі та аксесуарах; Ланцюги на джинсах; Сумки-торби.

Слайд 15

Скінхеди 1969 р. – пік популярності субкультури. Музика: ямайська, англійська музична сцена початку 1980-х рр. Зовнішній вигляд: “боти і підтяжки”, короткий шарф, коротка стрижка.

Слайд 16

Хіппі “Модний, стильний”; Виникли в США в 1960-х рр. Вони прагнули любові і миру. Носили бандани, дреди, їздили на хіппі-мобілях, курили марихуану.

Слайд 17

Емо Виникли на базі прихильників однойменного музичного стилю; Мають чутливе світосприйняття, вразливі і депресивні; Зовнішній вигляд: коса чілка, “тунелі” у вухах, “підведені” очі. Чорно-рожеві тони.

Слайд 18

Футбольні фанати Особи, які порушують громадський порядок, пов’язуючи свої дії з футбольними пристрастями; Діють до або після футбольних матчів, а також в місцях скупчення футбольних уболівальників; Субкультура зародилася в Британії в 1950-х рр.

Слайд 19

Висновок Будь-яка субкультура – це завжди протиставлення існуючому суспільному і культурному порядку. Субкультури сучасності відрізняються значним різноманіттям, в їх складі домінують підлітки.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура