X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Культура Японії

Завантажити презентацію

Культура Японії

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Культура Японії

Слайд 2

На культуру Японії великий вплив зробило її ізольоване територіальне положення, особливі природні явища, що виразилося у своєрідному відношенні японців до природи як до живого створення. Уміння захоплюватися сьогочасної красою природи, як особливість національного характеру японця, полягало у багатьох видах мистецтва Японії. На культуру Японії великий вплив зробило її ізольоване територіальне положення, особливі природні явища, що виразилося у своєрідному відношенні японців до природи як до живого створення. Уміння захоплюватися сьогочасної красою природи, як особливість національного характеру японця, полягало у багатьох видах мистецтва Японії.

Слайд 3

Японська мова і писемність Японська мова завжди була важливою складовою японської культури. Переважна частина населення країни розмовляє японською мовою. Японський характеризується складною системою написання, що складається з трьох різних типів знаків.

Слайд 4

Література Першими письмовими пам'ятками вважаються збори японських міфів «Кодзікі» та історична хроніка Ніхон, створені під час періоду Нара (VII - VIII століттях). У цей же період були створені поетичні антології «Манйосю і «Кайфусо»

Слайд 5

Живопис Японський живопис (яп. Кайга, «картина, малюнок») - один з найбільш древніх і вишуканих з японських видів мистецтв, характеризується широким розмаїттям жанрів і стилів.

Слайд 6

Каліграфія У Японії каліграфія вважається одним з видів мистецтв і носить назву сьодо.

Слайд 7

Скульптура Найдавнішим з видів мистецтв Японії є скульптура. В якості основного матеріалу для скульптур використовувалося дерево. Статуї часто покривали лаком, позолотою або яскраво фарбували. Також в якості матеріалу для статуй використовувалася бронза або інші метали.

Слайд 8

Традиційні японські ляльки Матеріалами для виготовлення японських ляльок служать дерево, папір, тканина, глина або навіть живі хризантеми.

Слайд 9

Ікебана Ікебана - традиційне японське мистецтво аранжування, створення композицій із зрізаних квітів, пагонів у спеціальних посудинах і розміщення їх в інтер'єрі. В основу ікебани покладено принцип вишуканої простоти.

Слайд 10

Театр У XVII столітті склався один з найбільш відомих видів японського традиційного театру кабукі, актори цього театру були виключно чоловіки, їхні обличчя були складним чином загримовані.

Слайд 11

Аніме і манга Аніме (або японська анімація) має високу популярність у всьому світі. Серед інших жанрів мультиплікації виділяється більшою орієнтацією на дорослу аудиторію. Часто аніме - це екранізації японських коміксів манга.

Слайд 12

Музика У період Хейан сформувався класичний японський музичний жанр гагаку, що представляє собою музику у виконанні оркестру.

Слайд 13

Архітектура Японію можна назвати країною дерев'яної архітектури. У цілому для японської архітектури характерне прагнення до простоти. Для архітектури Японії характерним є майстерне використання природного та формування штучного ландшафту.

Слайд 14

Одяг В Японії можна зустріти два типи одягу - традиційну - вафуку і більш просту, повсякденну, за європейським зразком. Кімоно - загальний термін для позначення будь-якого одягу.

Слайд 15

Національна кухня Основою японської кухні є рис. Другим за значимістю продуктом харчування японців є риба. Останнім часом японська кухня досить популярна за межами Японії, також внаслідок її низької калорійності вона вважається корисною для здоров'я.

Слайд 16

Релігія Основною релігією Японії вважається Синтоїзм. Основу цієї течії складає поклоніння силам природи. Важливою особливістю синтоїзму є культ предків. У сучасній Японії частка населення, одночасно сповідає дві релігії - буддизм і синтоїзм, складає 84%.

Слайд 17

Сакура Сакура - відомий символ Японії та японської культури - здавна шанована японцями рослина. 27 березня, починаючи з 4-го року Хейсей (1992) громадською організацією «Товариство Японської Сакури» введено Свято Цвітіння Сакури.

Слайд 18

Чайна церемонія Cпеціфічна ритуалізована форма спільного чаювання, створена в середні століття в Японії і по теперішній час культивована в цій країні. З'явившись спочатку як одна з форм практики медитації ченців-буддистів, стала невід'ємним елементом японської культури.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура