Цукрова промисловість України
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
За інформацією Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 06.12.2011 року цукристі викопані з площі 40,51 тис. га, що становить 100 відсотків від площі до збирання, та накопано близько 1,6 млн. тонн солодких коренів. До сезону цукроваріння в області приступили 7 цукрових заводів (Пальмірський, Селищанський, Тальнівський, Цибулівський, Бужанський, Жашківський та Іваньківський цукрові заводи), якими вже вироблено майже 136,7 тис. тонн цукру-піску. На сьогодні сезон цукроваріння продовжують три заводи (Селищанський, Тальнівський, Цибулівський), а це дасть змогу до кінця сезону виробити близько 140 тис. тонн цукру.
Сучасне виробництва цукру з буряків складається з слідуючих основних стадій: - приймання, зберігання, подача в завод та очистка буряка від домішок (землі, піску, залишків зеленої маси), його мийка, різання на стружку та добування дифузійного соку; - очистка дифузійного соку вапняковим молоком, вуглекислим газом від нецукрів та згущення його випарюванням до густини сиропу; - виділення сахарози шляхом кристалізації, відокремлення цукру від міжкристального розчину, сушка та пакування.
Схожі презентації
Категорії