X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Вітамін А

Завантажити презентацію

Вітамін А

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Вітамін А Підготувала учениця 10 – Б класу Мороз Марія

Слайд 2

Вітамін А Вітамін А - група близьких за хімічною будовою речовин, яка включає ретиноїди: ретинол (вітамін A1, аксерофтол), дегідроретинол (вітамін А2), ретиналь (ретинен, альдегід вітаміну A1), ретиноєву кислоту і кілька провітамінів — каротиноїдів, серед яких найважливішим є β-каротин.

Слайд 3

Причини дефіциту вітаміну А можуть бути: Тривале незбалансоване харчування. Дефіцит жирів та вітаміну Е. Захворювання печінки, жовчного міхура та підшлункової залози. Оперативне втручання на тонкій кишці. Порушення засвоєння в організмі цієї групи вітамінів.

Слайд 4

Ознаки недостатнього надходження вітаміну А: Сухість шкіри, слизових оболонок Поява дерматитів. Ламкість волосся та нігтів. Порушення адаптації у темряві («куряча сліпота»). Схильність до інфекційних захворювань. Виникнення злоякісних новоутворень.

Слайд 5

Основні джерела вітаміну А тваринного походження: М’ясо Риба Морква Яєчні жовтки Болгарський перець Тверді сири Картопля Абрикоси і сливи Капуста

Слайд 6

Добова норма(призначення дієтолога) 100 г моркви (зі сметаною або рослинною олією). Бутерброд із печінкою тріски (20 г). 200 г салату із зеленню, яйцями, сиром та солодким перцем. 3–4 шматочки тушкованої яловичої печінки.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія