X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ГМО

Завантажити презентацію

ГМО

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Генетично модифіковані організми

Слайд 2

Генетично модифіковані організми – це… живі організми, які містять гени, штучно створені або запозичені з інших організмів.

Слайд 3

Методи отримання ГМО Отримують генетично модифіковані організми за допомогою: генетичної інженерії ; штучне злиття клітин;

Слайд 4

ГМО – генетично модифіковані організми – це переважно сільськогосподарські рослини з ДНК, зміненою для набуття ними бажаних характеристик, наприклад, стійкості до шкідників, вірусів або гербіцидів. ГМО використовуються зараз здебільшого у виробництві харчових продуктів. ГМО – результат технологічної діяльності, яка вперше дозволила схрещувати різні види й долати міжвидові бар’єри. ГМО – живі організми, які передають штучно змінену ДНК з покоління в покоління – „діти ГМО – теж ГМО”. На вигляд від звичайних рослин вони нічим не відрізняються, але в природі здатні до, так званого, генетичного забруднення, тобто передачі власної зміненої ДНК диким родичам

Слайд 5

Наприклад, створений компанією "Новартіс" сорт кукурудзи містить ДНК кукурудзи, одного вірусу і двох видів бактерій. Ще одним "дивом генної інженерії" є сорт помідорів, для морозостійкості якого в овочі вживлено ген медузи. Тож чи впевнені ви у тому, що саме їсте?!

Слайд 6

З якими темпами… Кількість країн ,які займаються вирощуванням ГМ – культур, зросло з 6 в 1996 році ( перший рік комерціалізації ГМО) до 18 у 2003 році. В 2008 році ГМ - культурами було засіяно 125 млн. гектарів.

Слайд 7

Війна з голодом Транснаціональні корпорації стверджують, що при допомозі ГМП подолають голод. Зараз чисельність населення планети 6,6 млрд населення. За рік воно збільшується на 80 млн. До 2050 року воно досягне 9 млрд.,тож навіть індустріально розвинені країни можуть мати проблеми з кількістю продуктів харчування.

Слайд 8

Близько 30% соєвої сировини, яка використовується в дитячому харчуванні, є продуктом генетично-інженерних технологій. Крім того, в раціон дітей молодшого віку були включені трансгенні злакові культури та кукурудза.

Слайд 9

Погляд на ГМО очима дітей

Слайд 10

У своїй продукції використовують ГМО: “Nestle”, “Stimorol “, “Lipton “, “Coca-Cola “, McDonalds

Слайд 11

Чим може бути шкідлива їжа? По-перше - через мікроорганізми, по-друге – обмаль їжі, по-третє через хімічні речовини, які знаходяться в їжі ,або додаються в неї чи залишаються після приготування. Для деяких груп населення загрозою можуть бути продуктові добавки, консерванти, барвники.

Слайд 12

Генно модифіковані продукти стали одним із досягнень біології ХХ століття. Але головне питання – чи безпечні ці продукти для людини, до сих пір залишаються без відповіді. Проблема ГМП актуальна, бо в ній економічні інтереси багатьох країн входять в протиріччя з основними правами людини.

Слайд 13

Чим нам загрожують генетично модифіковані продукти? Біотехнологічні корпорації доводять, що їх нова продукція зробить сільське господарство стійким, переможе голод, вилікує епідемії і значно поліпшить здоров’я народу.Але насправді своїми діями у сфері бізнесу і політики генні інженери ясно продемонстрували, що вони хочуть використати ГМО для того, щоб захопити і монополізувати світовий ринок насіння, продуктів харчування,тканин і медичних препаратів

Слайд 14

Вплив ГМО на здоров`я людини вживання продуктів з ГМО може призвести до появи алергічних реакцій; порушення структури слизової оболонки шлунку, поява стійкої до антибіотиків мікрофлори кишківника. Наслідком може стати неможливість лікування багатьох інфекційних хвороб. зниження імунітету всього організму (70 % імунітету людини – в кишківнику), а також порушення обміну речовин. Продукти з ГМО можуть провокувати рак

Слайд 15

Ірраціональний жах в тому, що ген , який ви проковтнули буде втягнутий у вашу ДНК, в ДНК ваших дітей чи на найгірший кінець ваших бактерій,з якими ви спокійно вживаєтесь. І через 2 години після їди в організмі можна знайти тільки рвані куски “намистинок” довжиною в 700 штук ,які не несуть ніякої осмисленої інформації, яку можна було б виконати. А через 8 годин навіть ці рвані куски із організму благополучно зникають. Ці факти взяті з робіт Шубберта і К°,на які неодноразово посилалась проф. Єрмакова ,як факти можливого вбудовування ДНК в людський геном. Інший погляд на ГМО

Слайд 16

Скажете – а як же мутації? Да бувають мутації. Радіація, горілка, деякі ліки - можуть викликати пошкодження однієї чи декілька “намистинок”. При копіюванні цієї зіпсованої ланки виникає помилка, яка потім копіюється далі. Але механізму , за допомогою якого з`їдений ген може привести до мутації – не описано. Тому що мутаген повинен добратися до середини клітини. Це можуть зробити продукти розпаду алкоголю, ряд лікарських препаратів, для жорсткого випромінювання ніякі мембрани не перешкода… А ось ген в клітину сам попасти не зможе. Не вміє. Навіть небезпечній вірусній ДНК, щоб попасти в клітину, потрібний білковий “одяг”. Цей “одяг” хапається за кліткову мембрану і утворює в ній дірку, куди і пробирається ДНК віруса.

Слайд 17

Вплив ГМО на навколишнє середовище Генетичне забруднення планети набагато страшніше хімічного або радіоактивного. Ми поміщаємо живі організми без всякої еволюційної історії в середовище, яка не знає, як до них пристосуватися.

Слайд 18

Щоб довести всі наслідки вживання продуктів з ГМО, необхідно 40-50 років. Чималий строк, погодьтеся. Тому щоб не нажити собі проблем і хвороб, буде не зайвою деяка обережність при виборі продуктів харчування.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Біологія