X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мед

Завантажити презентацію

Мед

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Лінік Олександра Погрібний Євген Лукаш Анастасія Соловйова Анна Мед - джерело вуглеводів.

Слайд 2

Слайд 3

Мед – це перероблений бджолами нектар, збагачений ферментами та іншими біологічно активними речовинами. С12Н22О11 + Н2О С6Н12О6 + С6Н12О6 сахароза вода глюкоза фруктоза Мед – це суміш рівних кількостей глюкози і фруктози з домішками інших природних речовин: білків (як рослинного, так і тваринного походження), органічних кислот ( найбільше яблучної та лимонної кислот), неорганічних кислот (хлоридна і фосфатна), ефірних масел, біологічно активних речовин в організмі людини. Мед солодший за звичайний цукор, тому що містить багато фруктози (фруктоза солодша від глюкози втричі).

Слайд 4

Які види меду існують? Мед Квітковий (нектар) Монофлорний ( з одного виду рослин) Липовий Гречаний Соняшниковий - Акацієвий Поліфлорний (з кількох видів рослин) Падевий (падь) Утворюється при переробці бджолами медвяної роси та паді, які вони збирають з стебел та листків рослин. Змішаний

Слайд 5

Виявлення оксиметилфурфуролу у меді: Речовина, яка погіршує якість меду і навіть може зробити його непридатним для споживання, є оксиметилфурфурол. Під час тривалого зберігання меду (понад 2-х років), або під час нагрівання до 85 0С вміст оксиметилфурфуролу може збільшуватись у 10-15 разів. 1-2 краплини р-ну резорцину додаємо до 1мл р-нів меду, які досліджуються (10% р-н меду, що не піддавався термічній обробці; 10% р-н меду, що піддався тривалій термічній обробці). Р-н меду, що не нагрівався, забарвлюється у слабо-рожевий колір; р-н термічно обробленого меду забарвлюється у вишнево-червоний колір. Виявлення глюкози у меді: У пробірку наливаємо 1мл р-ну NaOH і додаємо кілька крапель р-ну CuSO4. спостерігаємо утворення осаду Cu(OH)2. До осаду додаємо р-н меду і суміш збовтуємо. Утворюється прозорий розчин синього кольору, що доводить наявність речовини, що має властивості багатоатомного спирту – глюкози. Хімічна сторона меду

Слайд 6

Лікувальні властивості меду: Безсоння Невроз серця Захворювання печінки Стоматити, ангіни Радикуліт Омолодження лиця Гіпертонія Грип Склероз

Слайд 7

Добова норма: Для дорослої людини становить 60-100г, а Для дитини – 30г.

Слайд 8

Цікаво! У давні часи грузинські воїни брали із собою в похід спеціальні шкіряні мішечки з медовою масою – кумелі, але користувалися цією масою лише в крайніх випадках, коли потрібно було відновити сили або коли воїн залишався зовсім без їжі. Стародавні єгиптяни використовували бактерицидні властивості меду для бальзамування трупів. Коли у 323 р. у Вавілоні помер Олександр Македонський, його тіло помістили у мед, щоб краще зберегти.

Слайд 9

Пам’ятайте, Що чистий мед – цінний харчовий продукт І лікарський засіб. Вживайте липовий, гречаний Соняшниковий, акацієвий та інші види меду і будьте здорові.

Слайд 10

Джерела: 1. Воловник С.В. Наши знакомые незнакомцы. Днепропетровск: Промінь, 1983. – 175 с.. 2. Есыков Е.К. Микроклимат пчелиного жилища. 2-е изд., перераб. и доп.- Москва: Россельхозиздат, 1983. – 191 с.. 3. Хімія . Шкільний світ. № 12(552) квітень, 2008

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Різне