X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ти є тим, що ти їси

Завантажити презентацію

Ти є тим, що ти їси

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

"Ти є тим, що ти їси"...

Слайд 2

Навіть побіжний погляд на проблему харчування сучасної людини викликає багато запитань. “Хрумка радість” — чіпси, пластівці, сухарики, “мажори” з різним смаком останнім часом, як то кажуть, увійшли в моду. Особливо їх люблять діти. Такі продукти начебто й не шкідливі. Адже виготовляють їх із пшениці, кукурудзи, жита, вівса, ячменю, картоплі... Для більшості з нас харчування тільки здоровою їжею – ситуація практично нереальна. Адже дуже непросто відмовити собі в задоволенні смачно поїсти. І щоб не напружувати надмірно свою силу волі, має сенс знати: а які продукти найшкідливіші? Може, їх список не такий вже й великий?

Слайд 3

На сьогодні за даними Всесвітньої організації захисту здоров’я 70% захворювань викликані неправильним харчуванням , неякісною їжею і небезпечними речовинами , які знаходяться в ній . Більшість продуктів, які їдять школярі й студенти, — це їжа–сміття. Хоч батончики, соки та шоколадки й мають високу енергетичну цінність, проте харчова цінність у них дуже низька. У результаті така їжа шкодить організму, а при регулярному споживанні може розвивати серцево–судинні й онкологічні захворювання.

Слайд 4

Міністерство освіти України зобов’язало шкільні буфети та їдальні годувати дітей лише натуральними продуктами. Чіпси, горішки, сухарики та інші продукти, що не є життєво необхідними для дітей, з вересня 2006 року продавати в українських школах заборонено. Україна не першою впроваджує таку заборону. У США, Великобританії та декількох інших країнах Європи теж не можна продавати дітям під час навчання ласощі, що містять харчові добавки і фарбники. Лікарі кажуть, що такі продукти у поєднанні з солодкими газованими напоями провокують у дітей розвиток хвороб травлення та сприяють ожирінню.

Слайд 5

Дуже часто, коли подивишся на склад якогось продукту, то там можна побачити інгредієнти, про які практично нічого не відомо. Позначаються вони так: Е ххх, де замість ххх - стоїть якась цифра. Ось вирішив трохи про них дізнатись. Результат мене вразив, а в деякій мірі навіть шокував. Індекс "Е" ставлять на продуктах харчування, що містять харчові домішки, які окремо в їжу не вживають, але вони надають продуктові певних властивостей. Наприклад, не дають черствіти, окислюватися, пліснявіти або зберігають структуру, поліпшують зовнішній вигляд.

Слайд 6

• Добавки, які сприяють появі хвороб печінки і нирок: Е 171-173, Е 320-322. • Інґредієнти, позначені літерами Е-102, 110, 120, 124, 127, визнані експертами небезпечними, Е-123 - дуже небезпечний. • Цілий ряд харчових домішок - Е-104, 122, 141, 150, 171, 173, 180,241 та 477-мають статус підозрілих. • Консерванти і стабілізатори з літерами Е -131,142, 210, 211, 212, 213, 215-217, 240, 330 вважаються концерогенними, • з літерами Е - 230-232,238 - шкідливі для шкіри, • Е -250, 251 - викликають розлади тиску, • Е -311-313 - висипки, • Е - 320-322 - сприяють підвищенню рівня холестерину в крові. • Добавки, які викликають появу злоякісних пухлин: Е 103, Е 105, Е 121, Е 125, Е 126, Е 130, Е 131, Е 142, Е 152, Е 210, Е 211, Е 213-217, Е 240, Е 330, Е 447. • Добавки, які спричиняють захворювання шлунково-кишкового тракту: Е 221-226, Е 320-322, Е 338-341, Е 407, Е 450, Е 461-466. • Алергени: Е 230, Е 231, Е 232, Е 239, Е 311-331.

Слайд 7

• Консерванти з індексами Е -338-341, 407, 450, 461-463, 465, 466 специфічно вражають шлунок і, нарешті, харчові компоненти з літерами Е-103, 105, 111,121, 125, 126, 130, 152 взагалі заборонені в Україні через їх винятково токсичний вплив на організм людини.

Слайд 8

Чіпси — це вміння продати одну картоплину за ціною кілограма Зі словника маркетологів

Слайд 9

За способом виробництва чіпси, бувають двох видів. Перший - класичні, коли очищена картопля нарізається скибочками середньою товщиною 1,27 мм і обсмажується. Способи виготовлення чіпсів Другий - формовані, коли з картоплі (або сухого пюре) робиться тістоподібна маса, потім її солять і завантажують в екструдер.Там тісто плавиться, а на виході через швидке викіпання води в ньому утворюються пори. Так досягається ефект повітряності. Після цього додають відповідні приправи. І перший і другий види мають своїх прихильників і супротивників.

Слайд 10

—Я своїм дітям взагалі-то не дозволяю їсти чіпсів, але такий подарунок привезу і зроблю їм невеличке свято, — тримаючи в руках щойно виготовлені «Золотисті», пообіцяв Костянтин. Таке рішення він прийняв після того, як побачив процес виготовлення чіпсів-пластинок і навіть узяв у ньому безпосередню участь. . Найскладнішим для ведучого «Знаку якості» виявилося зважити рівно сто грамів готових чіпсів і запакувати їх у металізовий пакет…

Слайд 11

«Золотисті»- формовані чіпси, про які подейкують, що при підпалюванні вони починають плавитись… Саме на чіпсах “Золотисті” я провів експеримент…

Слайд 12

Виявляється, через те, що чіпси сухі і в них багато масла, вони не плавляться, а просто горять…Та ще й швидко - навіть на феєрверк схоже!

Слайд 13

«Мы нашли способ сделать чипсы идеальными! Безупречная форма, золотистый цвет и, конечно же, прекрасный вкус. Это чипсы для тех, кто не приемлет однообразия в жизни и всегда стремится к новому! «Челз» представляет три вкуса: сметана и лук, кетчуп и курица с зеленью. Старым идеалам не удержаться, когда приходят новые!» З РЕКЛАМИ

Слайд 14

І знову експеримент! чіпси «Челз» були з’їдені мною сьогодні, першого квітня 2009 року… самопочуття нормальне... Поки що… світогляд не змінився… інтернет швидше працювати не став… і я навіть не почав світитись в темряві!!!

Слайд 15

Науковці з польського Інституту продуктів і харчування з’ясували, що постійне вживання чіпсів збільшує ризики захворювань серця і нервової системи. Чіпси містять багато токсичного для нервової системи акриламіду.

Слайд 16

Акриламід-це біла, кристалічна прозора речовина, яка розчиняється в воді. Відомо, що він вражає нервову систему, спричиняє різні генетичні мутації і сприяє утворенню пухлин в черевній порожнині. Нешкідливо вживати на день всього 1 мкг акриламіду. Однак в  0,5 г чіпсів доза акриламіду перевищує норму. А в порції хрустких картопляних чіпсів кількість акриламіду перевищує допустиму норму в 500-1000 разів.

Слайд 17

Для прикладу 30 грамів чіпсів Pringles містять близько 25 мкг акриламіду

Слайд 18

Оскільки чіпси смажать у фритюрі, то вони обов`язково місять канцерогени, гликотоксини і транс-жири. У чіпсах є чи не все, чого не повинно бути в нашій їжі!

Слайд 19

Багато людей у відповідь на твердження про шкідливість тієї або іншої їжі люблять видати на кшталт "жити взагалі шкідливо". І щоб одуматися, людині треба отримати панкреатит або якесь захворювання обміну речовин – коли повністю відновити здоров`я вже мало шансів. То чому б не потурбуватися про себе хоч трохи? ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ – ВАЖЛИВА УМОВА ПІДВИЩЕННЯ ОПІРНОСТІ ОРГАНІЗМУ І взяти собі за гасло:

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Різне