"Що ми їмо?"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Істория фаст-фуда Від англ. Fast food - швидке харчування Батьківщина - Стародавній Рим - 50 р. до н.е. - Існували закусочні базари, на яких торгували Термопол - недорогою їжею 1912 р. - відкриття першої закусочної в Америці компанією Horn & Hardart під назвою «Автомат» 1948 р. - створення «McDonald's» в Сан-Бернардіно
Що шкідливого в «швидкій їжі»? Енергетична цінність Трансгенні жири Консерванти та інші добавки Їмо «на ходу» Великий вміст солі Найчастіше антисанітарні умови приготування
Наслідки вживання фаст-фуду Ураження серцево судинної системи Зміни печінки Викликає сильній залежність Викликає булімію Психічні відхилення
Як же вирішити проблему вживання фаст-фуду? У вихідні дні намагайтеся їсти низькокалорійну їжу з сиру і овочів Якщо ви страждаєте на алергію, ожиріння, діабетом, маєте проблеми з нирками, шлунком або серцем, фаст-фуд вам категорично заборонений!
Заміна фаст-фуд - слоу-фуд! Слоу фу д (англ. slow food -. повільна їжа) - рух, зародилося в Італії в 1986 році Мета: забезпечити більш здорове громадське харчування
При термічній обробці в присутності кисню ініціюються процеси окислення і розпаду з утворенням гідроксикислот, епоксидів, кетонів, альдегідів, які при взаємодії з іншими компонентами обсмаження продукту, утворюють канцерогени, що вражають нервову систему, печінку і нирки. Утворення шкідливих хімічних сполук при термічній обробці
Результати проведених дослідів Марка чипсов Опыт 1 Опыт 2 Опыт 3 Lay’s Бумага покрылась жирными пятнами, это свидетельствует о большом количестве масла Раствор мутнеет больше всего, значит присутствует наибольшее количество хлорид-ионов. Раствор становится синим. Estrella Раствор мутнеет, но не так сильно. Раствор становится синим. Русская картошка Раствора мутнеет меньше всего. Раствор становится ярко-синим, значит в данном продукте большое количество крахмала
Висновок Чіпси - продукт смачний, але не корисний для здоров'я. Тут Вам і висока калорійність і канцерогени. Однак якщо вживати їх в розумних кількостях і в тей час не нехтувати овочами та фруктами, то немає нічого страшного, якщо один раз на тиждень ви з'їсте пакетик хрустких ласощів. Основні компоненти чіпсів людині життєво необхідні. Щоб уникнути можливого негативного впливу на здоров'я, необхідно дотримуватися рекомендації медиків з дієтичного харчування.
Смак Батьківщини Раніше ковбаси випускалися згідно ГОСТу , що затверджувалися на державному рівні По ГОСТу СРСР ковбаса «Лікарська» повинна складатися: 25% з яловичини, 70% з свинини, 3% з яєць і 2% з молока.
У гонитві за грошима! . За новими стандартами практично у всіх ковбасах заборонені будь добавки. Найпоширеніший спосіб замінити м'ясо в ковбасі - це додати замість нього соєвий білок
Кілька порад з вибору ковбасних виробів Беріть продукцію тільки вищого гатунку зробленого згідно ГОСТу При купівлі уважно дивіться на упаковку, маркування, дату виготовлення і термін придатності Поверхня ковбаси повинна бути чиста, суха, без пошкоджень, проколів, напливів фаршу оболонка не повинна відходити від продукту.
Але відмовлятися від продуктів з м'яса не можна: м'ясо-джерело: амінокислот заліза Вітамінів групи В порада: Дієтологи радять вживати продукти з м'яса з овочами!
Правда і міфи про шоколад Шоколад - винуватець зайвої ваги Шоколад - джерело енергії Шоколад володіє стимулюючим ефектом У шоколаді багато кофеїну Шоколад корисний для серця і судин Шоколад шкідливий для зубів, сприяє захворюванню карієсом
Схоже, що старий вислів "все добре в міру" працює і тут. Але якщо ви не можете втриматися від шоколаду, вживайте краще темний. У ньому більший вміст какао, ніж в молочному шоколаді, він допомагає збільшувати рівень HDL, типу холестерину, що запобігає закупорювання артерій жиром.
Їжте здорову їжу і уважно дивіться на упаковку продукту, коли хочете купити його в магазині Дякую за увагу!
Схожі презентації
Категорії