X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Інформування суспільства. Пропаганда енергоефективності

Завантажити презентацію

Інформування суспільства. Пропаганда енергоефективності

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ДНЗ “ Запорізький ЦПТОВТ ”

Слайд 2

Вступ Енергетика відіграє важливу роль у розвитку суспільства. Ріст населення Землі з 6,5 млрд. чоловік на даний час з очікуваних 8,7 млрд.чоловік до 2050 року буде супроводжуватися щорічним збільшеням споживання енергії на 1,7%.

Слайд 3

Останні 5-7 років у великих містах головним двигуном росту споживання стали сфера послуг і населення. На частку населення доводиться 84% приросту енергоспоживання, а частка споживання електроенергії населенням та комунально-побутовим сектором у сумарному споживанні зросла до 63%. При цьому за рахунками фахівців, саме житловий, комерційний, офісний, а також бюджетній сектори здатні на 30-40 відсотків знизити електроспоживання без втрат для комфорту. Статистика енергоспоживання

Слайд 4

Актуальність проблеми Людство увійшло у таку епоху свого існування, коли потенційна потужність створених ним засобів стає небезпечною для нього самого. Головні джерела енергії в наші дні – корисні копалини (вугілля, нафта, газ), а самий великий недолік енергетичних приладів, які використовують корисні копалини – великий обсяг відходів (як твердих – шлак, попіл, так і газових). Гази, які виділяються цими приладами, підсилюють дію парникового ефекту та випадіння кислотних дощів. Оскільки у електроенергетичних ресурсах багатьох країн головні роль грають ТЕС, екологічні неприємності, пов’язані з витратами корисних копалин з одного боку поступово зростають, а з іншого боку – загрожують закінченням нафти, вугілля, газу. Найбільш реальний вихід з цього становища – пошук альтернативних джерел по відношенню до корисних копалин, при цьому головною вимогою до нових джерел енергії є екологічна чистота, загальна потужність та відносна дешевина.

Слайд 5

ПАРНИКОВИЙ ЕФЕКТ Внаслідок парникового ефекту відбувається глобальне потепління, яке обертається посухою. Згорають колосальні площі лісів, а СО2, який виділяється при пожежах, підсилює дію парникового ефекту Атмосфера, яка містить в собі двоокис вуглецю (СО2) грає велику роль у житті людини, рослин та тварин, захицає Землю від перегріву і охолодження. Але госполарська діяльність людини – спалювання величезних обсягів палива – порушує баланс СО2 у природі, що створює загрозу парникового ефекту – помітного потепління клімату, таяння криги, підвищення рівню Світового океану. Забруднення атмосфери планети різними галузями промисловості. Завдання Проаналізуйте діаграму. Які галузі є найбільш “брудними”? Запропонуйте головні напрямки дій зі скорочення забруднення атмосфери цими галузями. Забруднення атмосфери двоокисом сірки і окисами азоту викликало таке явище, як кислотні дощі. Ними знищено майже половину лісів Європи.

Слайд 6

Наслідки зміни клімату Зміна клімату Землі має для людства і всієї живої природи великі наслідки. Через 50 років зникнуть 40 видів рослин та тварин. Вже зараз людство губить кожного року 300 тисяч живих організмів. Зникнуть внаслідок підняття рівня Світового океану острівні країни Океанії, прибережні країни світу. Тому перед обличчям катастрофи люди повинні розпочати роботу по спасінню Землі.

Слайд 7

Енергетичний баланс світу (%) ТЕС ГЕС АЕС Альтернативні

Слайд 8

Теплові электростанції (ТЕС)

Слайд 9

Гідроелектростанції (ГЕС)

Слайд 10

Атомні електростанції (АЕС)

Слайд 11

Сонячна електростанція (СЕС) Приливна електростанція (ПЕС) Нетрадиційні джерела електроенергії

Слайд 12

Черепиця на даху вашого будинку зможе генерувати електроенергію

Слайд 13

Висновки Для попередження розвитку глобального потепління клімату необхідно: Законодавчо визначити норми потреб природо використання. Скоротити споживання природних ресурсів в розвинених країнах світу. Прийняти документ про норми викидів парникових газів. Необхідно підвищити енергоефективність промислового виробництва. Виховувати екологічну свідомість, розвивати духовні та моральні устої особистості.

Слайд 14

Прості поради щодо енергозбереження Зашпаруйте щілини у віконних рамах та дверях! Замініть лампи розжарювання компактними люмінесцентними лампами , що забезпечить вам економію електроенергії у 4 рази! Не заставляйте опалювальні прилади! Провітрюйте приміщення недовго, але інтенсивно!

Слайд 15

Ущільнивши вікна та двері, Ви зможете підвищити температуру у приміщенні на 1-2 градуси!

Слайд 16

Заміна ламп розжарювання компактними люмінесцентними лампами забезпечить, що найменше 4-х-кратну економію електроенергії!

Слайд 17

Слайд 18

Не загороджуйте опалювальні прилади!

Слайд 19

Провітрюйте приміщення не довго, але інтенсивно! Постійно привідкриті для провітрювання вікна і кватирки обігрівають вулицю і даремно витрачають Ваші гроші. Використовуйте ударне провітрювання, широко розкриваючи вікна на нетривалий час.

Слайд 20

Замінивши звичайні лампи на енергозберігаючі, ви заробляєте за рік на DVD – програвач, за 5 років на невелику морозильну камеру або цифрову відеокамеру!

Слайд 21

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика