X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Сармати

Завантажити презентацію

Сармати

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентацію на тему “Мистецтво кімерійців, скіфів, сорматів. Культура первісного суспільства” підготувала учениця 10-А класу Мішукова Маргарита

Слайд 2

Кімерійці

Слайд 3

Мистецтво кімерійців Мистецтво кімерійців мало ужитковий характер. Гарними орнаментами (комбінуванням спіралей, ромбів, квадратів) вони прикрашали руків'я кинджалів, деталі вуздечок, посуд. Виробляли й скульптури-статуї, що зображували воїнів.

Слайд 4

Скіфи

Слайд 5

Мистецтво скіфів Скіфське мистецтво — мистецтво, розвинене союзом народів під збірною назвою скіфів.Основною рисою скіфського мистецтва в Північному Причорномор'ї було поєднання східних елементів з класичними грецькими, які сюди йшли з грецької метрополії і місцевих грецьких колоній.

Слайд 6

Основна риса скіфського мистецтва — звірина символіка. Тварини зображені реально, але водночас стилізовані згідно з законами орнаментальності та декоративності. До скіфської звіриної символіки належать зображення оленів з жертовно підігнутими ногами і багатими орнаментальними рогами, леви, пантери, коні й інші свійські тварини, птахи, фантастичні ґрифони та сирени.

Слайд 7

На численних вазах, кубках, сагайдаках, піхвах, гребенях тощо зображено щоденне життя скіфів: воєнні епізоди, хліборобська та пастуша праця (приручення коней і доїння овець, шиття шкіри тощо), а також мотиви з грецької міфології й історії. Часто скіфська звірина символіка поєднується в одному творі з грецькими геометричними орнаментами або грецькими пальметами і квітками.

Слайд 8

Сармати

Слайд 9

Мистецтво сарматів

Слайд 10

Первісне суспільство Пе рвісне суспі льство — тривалий період в історії людства: від виникнення людини розумної і до виникнення цивілізації і державності.

Слайд 11

Культура: а) ранньородової общини мисливців, збирачів, рибалок; б) пізньородової общини землеробів-скотарів.

Слайд 12

Первісна культура є рубежем, який відділяє світ людей від світу тварин. Первісну культуру слід вважати необхідним станом розвитку будь-якої земної культури.

Слайд 13

Поступово матеріальна культура первісного суспільства розвивалася й вдосконалювалася ( знаряддя праці: різці, голки, сокира, лук, стріли ), але найбільшого успіху людство досягло у сфері облаштування соціальних відносин, насамперед, приборканні тваринного начала в первісному стаді в цілому і в кожному з його членів зокрема.

Слайд 14

КІНЕЦЬ

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Культура