X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Санкт-Петербург

Завантажити презентацію

Санкт-Петербург

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Над презентацией работали: Культура Санкт-Петербурга Підготували Обертович і Васількова 11-А

Слайд 2

Церква Спаса на Крові в Санк-Петербурзі. Інша назва - храм Воскресіння Христового. Побудований на місці, де 1 березня 1881 був смертельно поранений Олександр II. Архітектори І. В. Макаров, А. А. Парланд. Будівля у дусі російської узорочья 16-17 ст. за зразком московського храму Василя Блаженного відрізняється складним мальовничим силуетом, багатим багатобарвним декоративним оздобленням. Особливо чудовий найбільший за масштабами ансамбль мозаїк на фасадах і в інтер'єрі.

Слайд 3

Смольний, історичний і архітектурний пам'ятник в Санкт-Петербурзі. Классицистическое будівля колишнього Смольного інституту шляхетних дівчат (побудовано в 1806-08, архітектор Дж. Кваренгі). У 1917 в Смольному знаходилися Петроградська рада. З 1991 в Смольному поміщаються мерія Санкт-Петербурга та ін міські установи. Поблизу Смольного - бароковий ансамбль колишнього Смольного монастиря (18 ст., Архітектор В. В. Растреллі, добудовувався в 19 в., Архітектор В. П. Стасов

Слайд 4

Казанський собор у Санкт-Петербурзі, пам'ятник архітектури російського класицизму. Побудований архітектором А. Н. Вороніхіним в 1801-11. Зразком для проекту собору, затвердженого Павлом I, послужив собор св. Петра у Ватикані. Однокупольний будинок Казанського собору в плані має форму латинського хреста. До його бічного північного фасаду, зверненого до Невському проспекту, примикає грандіозна напівкругла колонада (96 коринфських колон з канелюрами, поставлених в 4 ряди) з 6-колонним портиком, що є її композиційним центром.

Слайд 5

«Мідний вершник», поетичне позначення пам'ятника Петру I в Санкт-Петербурзі оспіваного А. С. Пушкіним у поемі «Мідний вершник» (1833). Бронзова кінна статуя Петра, встановлена на гранітній скелі («грім-камінь» масою 1600 т), відрізняється драматичністю, багатогранністю образу перетворювача країни.

Слайд 6

  Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, театр опери та балету, відкритий в 1783 в Санкт-Петербурзі як Кам'яний (Великий) театр, з 1860 в сучасному будинку, тоді ж отримав сучасну назву; в 1919-1991 Державний академічний театр опери і балету, з 1935 імені С. М. Кірова, з 1992 Державний академічний Маріїнський театр.

Слайд 7

«АВРОРА», крейсер 1 рангу російського Балтійського флоту, брав участь у російсько-японській, Першої світової, громадянської, Великої Вітчизняної війни. Відомий участю в подіях Жовтневої революції 1917 року; корабель-музей.

Слайд 8

Слайд 9

РОСІЙСКA МУЗЕЙ в Санкт-Петербурзі (до 1917 - Російський музей імператора Олександра III), найбільший у Росії (поряд з Третьяковської галереєю) музей російського та сучасного мистецтва. Засновано в 1895; відкритий у 1898 в Михайлівському палаці. Містить Найбагатші колекції давньоруського, російського та іншого мистецтва.

Слайд 10

ЕРМІТАЖ в Санкт-Петербурзі один із найбільших у світі художніх і культурно-історичних музеїв. Виник в 1764 як приватне зібрання Катерини II, відкритий для публіки в 1852. Багатющі колекції пам'яток первісної, давньосхідної, давньоєгипетської, античної та середньовічної культур, мистецтва Західної і Східної Європи, археологічні та мистецькі пам'ятки Азії, пам'ятники російської культури 8-19 століть.

Слайд 11

ПЕТРОПАВЛІВСЬКА ФОРТЕЦЯ, в Санкт-Петербурзі, на Заячому о-ві, закладена за планом Петра I 16.мая 1703г. Складається з Петровських і Невський воріт, Петропавлівського собору з усипальницею російських імператорів. З 2-ї чверті 18 в. політичні тюрми з особливо суворим режимом. Укладені: А. Н. Радищев, декабристи, петрашевці, учасники громадського руху 1860-х рр.., Народники і другіе.С 1993 історико-культурний заповідник «Петропавлівська фортеця - Державний музей історії Санкт-Петербурга.

Слайд 12

Будівля Головного Адміралтейства в Санкт-Петербурзі - видатний пам'ятник російської архітектури. Закладено в 1704 як корабельна верф Петром I, якому належав основний задум спорудження. Адміралтейство, до башти якого сходяться три магістралі міста, є центром архітектурної композиції міста. У будівлі з 19 в. розміщувалися центральні установи Морського міністерства.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура