X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Лувр"

Завантажити презентацію

"Лувр"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Лувр

Слайд 2

Музе ї (від дав.-гр. τὸ Μουσεῖον — «дім Муз») — культурно-освітні та науково-дослідні заклади, призначені для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини. За своїм профілем музеї поділяються на такі види: історичні, археологічні, краєзнавчі, природничі, літературні, меморіальні, мистецькі, етнографічні, технічні, галузеві тощо.

Слайд 3

Лувр (фр. Musée du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до 19 століття на площі понад 60 000 м².Музей розташований в палаці Лувру, який був побудований як фортеця в кінці 12 століття при Філіппі II. Будівля розширювалась багато разів, сформувавши сучасний палац Лувр. В 1682 році Людовик XIV вибрав Версальський палац як свою резиденцію, а Лувр перетворився в місце зберігання королівської колекції.Під час Французької революції, Національна Асамблея постановила, що Лувр повинен використовуватися як музей, демонструючи культурні шедеври країни.

Слайд 4

Лувр складається з трьох основних галерей — Сюллі, Рішельє і Денон.Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 8 колекцій: Стародавній Схід, Стародавній Єгипет, Стародавня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу, Скульптури, Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво. Лувр - найбільш відвідуваний художній музей у світі, в 2009 році його відвідали 8,5 млн. людей. 8 колекцій: - Стародавній Схід - Стародавній Єгипет - Стародавня Греція, Етрурія, Стародавній Рим - Мистецтво Ісламу - Скульптура - Декоративно-прикладне мистецтво - Образотворче мистецтво - Графічне мистецтво.

Слайд 5

Історія Лувру. Створення королівської резиденції в Луврі розпочали у 1546 році (архітектор П'єр Леско). Квадратний двір палацу створили архітектори Лемерсьє, а наприкінці 17 століття добудував Луї Лево. Лувр ставав конгломератом різностильових споруд від доби відродження до класицизму(східна Колоннада Лувра, архітектор Клод Перро). Будівельні роботи припинилися за короля Луї ХІV, що переніс королівську резиденцію в улюблений Версаль.   друга половина 19 ст.

Слайд 6

Під час Французької революції Лувр був перетворений на публічний музей. Музей відкрився 10 серпня 1793 року в першу річницю повалення монархії.Колекція нараховувала 537 картин і 184 предметів мистецтва.Згодом вона збільшувалась завдяки успішним військовим кампаніям(при Наполеоні I),фінансуванню уряду,пожертвуванням та подарункам,проведенню археологічних розкопок(20 століття),приватним збіркам(Колекція кардинала Мазаріні ,Колекція Ябаха).Хронолоічно експозиції Лувра закінчуються 1848 роком.

Слайд 7

У 1989 р. в центрі палацу була додана скляна піраміда, створена китайско-американским архітектором Й. М. Пейєм.

Слайд 8

Стародавній Схід. У цьому відділенні зберігаються роботи,створені на території,що охоплює землі від Індії до Середземномор"я.Найстаріший експонат датується 6000 років до н.е.Колекція складається із трьох частин:Месопотамія,Іран,Левант. 3 тисячоліття до н.е.Фігура людини,виконана із гіпсу(Йордан).).

Слайд 9

Стародавній Єгипет. В цьому відділі музею представлено 5000 робіт.,розміщених на площі 4120 м2.Відділ Стародавнього Єгипту був створений 15 травня 1826 за розпорядженням Карла X. Першим наглядачем створеного Музею Єгипту став розшифровщик староєгипетських ієрогліфів Жан-Франсуа Шампольон.Колекція складається з таких частин:Цивілізація фараонів,Релігія Єгипту,Древнє і Середнє царство,Нове царство,Пізній період,Римський період,Коптський період. Великий Сфінкс,знайдений в Тунісі(приблизно 2620 р.до н.е.)Виконаний з рожевого граніту(висота-1,83м.ширина-4,80 м).

Слайд 10

Стародавня Греція, Етрурія, Стародавній Рим. Роботи цього відділу музею охоплюють мистецтво людей,які проживали в районі Середземномор"я,близько 4 тисячоліття до н.е і до 15 ст. Представлені такі частини колекції:Зародження грецького мистецтва,Археологічне грецьке мистецтво,Класичне грецьке мистецтво,Елліністичне мистецтво,Етруське мистецтво,Римське мистецтво. Римська ваза(кін.16 ст -поч.17 ст.до н.е) Матеріал:Терракота Грецька ваза(близько 350-340 до н.е.) Матеріал:Срібло

Слайд 11

Мистецтво Ісламу. Департамент мистецтва ісламу був створений в 2003 році і містить твори ісламської цивілізації від Іспанії до Індії, від зародження ісламської цивілізації до XIX століття. Ваза Папи 8 Барберини. Килим із зображенням тварин Країна:Сирія Країна:Іран Період:Середина 18 ст. Період:16 ст. Виготовлена із міді,покрита сріблом. Виготовлений із шовку.

Слайд 12

Скульптура. Спочатку в Луврі були представлені тільки античні статуї. В 1824 відкриваються 5 нових залів, присвячених періоду від епохи Відродження до XVIII століття. В 1850 до колекції приєднуються середньовічні статуї, а в 1893 році департамент скульптур стає незалежним від департаменту античності. Автор: Жан Лоренцо Берніні Франсуа Анжуйер Країна: Італія Франція Матеріал:Терракота Мармур Період:приблизно 1660р. близько 1660-1663 рр.   Період:приблизно 1660р. близько 1660-1663 рр.

Слайд 13

Декоративно-прикладне мистецтво. Тут представлені світські та релігійні коштовності, статуетки, меблі, гобелени. Колекція охоплює період від Середньовіччя до XIX століття. Ваза мадам Мар"є. (1811) Крісло із кімнати палацу де Сент-Клу. Тверда порцелянова глина і позолочена Париж (1787-1788) бронза Виготовлене з позолоченого горіхового дерева.

Слайд 14

Образотворче мистецтво. Колекція містить близько 6000 картин, що представляють період від Середньовіччя до 1848. Твори, що датуються після 1848 року, були передані в Музей Орсе під час створення останнього.   Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"(близько 1503 р).Епоха Відродження. Брейгель А. "Жінка, що вибирає квіти"

Слайд 15

Графічне мистецтво. Відділ графічного мистецтва на сьогодні містить понад 130 000 експонатів, розділених на три групи: Зал малюнків (Le Cabinet des dessins), що починався з колекції французьких королів, а потім значно розширився за рахунок нових придбань і дарів; Калькографія (Chalcographie) - близько 14 000 гравюр по міді. Є можливість замовити відбитки з мідних оригіналів близько 600 гравюр; Колекція Едмона Ротшильда, передана Лувру в 1936, що містить близько 40 000 естампів, 3 000 малюнків та 500 ілюстрованих книг. У зв'язку з величезним числом експонатів, а також через чутливість папери до світла, не представляється можливим експонувати їх все постійно. Їх можна бачити або в тимчасових експозиціях, або на замовлення в спеціальному залі (la salle de consultation). Крім того, постійно проводиться величезна робота з оцифрування зображень.  

Слайд 16

Цікаві факти про Лувр: 1.Роботи майстерів не можуть бути виставлені в Луврі, поки не пройде 60 років від дати їхньої смерті. Виняток був зроблений для художника-кубіста Жоржа Брака. 2.В Луврі є лише одна картина американського художника під назвою "Мати Уистлера", яка офіційно називається "Arrangement in Black and Gray: The Artist Mother“ 3.Найбільший внутрішній коридор світу - Велика галерея в Луврі, збудована в 1607 році королем Франції Генрі IV. В дощові дні король наказував звільнити прохід, принести дерева і каміння, покрити дерном і організувати полювання на лисиць зі своїми придворними в цьому приміщенні.  

Слайд 17

Дякуємо за увагу!)

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура