X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ісламська цивілазація

Завантажити презентацію

Ісламська цивілазація

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Ісламська цивілізація

Слайд 2

Основні догмати та культові особливості ісламу Всевишній один Мухаммед — пророк, посланий Всевишнім Доля кожного мусульманина вирішена на небесах. Віра в рай та пекло. Визнання священної книги Коран.

Слайд 3

Бог Фундаментальне богословське поняття ісламу — таухід— віра, що є тільки один Бог. Арабський термін для Бога — Аллах.

Слайд 4

Іслам та наука Фази Місяця. Креслення Аль-Біруні, 11 століття. Анатомія ока

Слайд 5

Етикет і харчування Мусульмани, подібно до євреїв, обмежуються в їжі, заборонені харчі включають свинину, кров, мертвечину, і алкоголь. Все м'ясо повинне бути від травоїдних тварини зарізаних в ім'я Аллаха мусульманином, євреєм, або християнином. Харчі, дозволені мусульман, відомі як халяль.

Слайд 6

Ніках(уклажання шлюбу) Шлюб визнається дійсним лише тоді, коли він здійснений з дотриманням всіх відповідних обрядів і освячений іменем Аллаха. Обряд може проводитися як у мечеті, так і вдома, і навіть у відсутність нареченого з нареченою - просто посилають двох свідків на знак згоди на проведення церемонії одруження. Ніках полягає в читанні Корану і молитви, і завершується клятвами. Щоб провести весільний обряд не потрібно запрошення духовенства, але в переважній більшості випадків запрошується імам місцевої мечеті.

Слайд 7

Слайд 8

Відмінні риси мусульманського шлюбу Допустимість багатоженства. Відсутність адміністративних формальностей. Урочиста частина представлена виключно застіллям (але не обов'язково). Вкрай бажано присутність опікуна нареченої - батька нареченої, при його відсутності - діда, дядька, брата. Присутність батька нареченої свідчить про те, що він дає згоду на шлюб дочки.

Слайд 9

Ісламське мистецтво Ісламське мистецтво - мистецтво народів, які сповідують іслам (мусульманство). Більша частина особливостей ісламського мистецтва прямо чи опосередковано пов’язана з ідеологічною основою культури чи культур мусульманських народів – релігією ісламу . Іранська ваза (ХІІ ст.). Лувр. Іранський посуд ХІІ/ХІІІ ст. Глечик і блюдце із томпаку; 70-ті рр. ХІХ ст., Туреччина (з експозиції Музею турецького та ісламського мистецтва в Стамбулі)

Слайд 10

Альгамбра

Слайд 11

Тадж Махал

Слайд 12

Велика мечеть, або Мечеть Омейядів

Слайд 13

Мечеть Аль-Харам

Слайд 14

Бурдж Халіфа

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Культура