X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Художники-авангардисти

Завантажити презентацію

Художники-авангардисти

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Художники-авангардисти

Слайд 2

Авангардизм - одна зі світонастанов модернізму, скерована на руйнування традиційних художніх законів, форм. Термін для означення так званих «лівих течій» у мистецтві, радикальніших, ніж модернізм.

Слайд 3

Авангардизм у мистецтві У мистецтві — узагальнювальний термін для характеристики «лівих» (нереалістичних) течій європейського мистецтва, які ґрунтуються на новаторській філософсько-естетичній і політичній платформі. До авангардизму входили футуризм, експресіонізм, конструктивізм, дадаїзм, сюрреалізм, імажинізм, абстракціонізм, кубізм тощо. Тенденції авангардизму знайшли вияв у мистецькому процесі Західної Європи, Латинської Америки, Росії, США, проте відзначалися неповторною регіональною специфікою.

Слайд 4

Загальними рисами авангардизму є: атмосфера бунту; настанова на постійне оновлення та творчий експеримент; зовнішньо-формальна новизна; епатаж; аморалізм; принцип деструкції цілого та монтажу його уламків; колажування; мозаїчність; потік свідомості; ігрові перевтілення.

Слайд 5

Історична довідка Утвердився у першій третині 20 ст., у широкому розумінні став формою протесту проти традиційного мистецтва. Найближчими попередниками естетики авангардизму були художники-імпресіоністи (особливо П. Сезанн); простежуються глибокі зв’язки з первісним та середньовічним умовним мистецтвом, творчістю І. Босха, російською іконографією. Європейський авангардизм мав три періоди розвитку: ранній (до Першої світової війни); зрілий (міжвоєнний); неоавангард (після Другої світової війни).

Слайд 6

РОБЕР ДЕЛОНЕ Робер Делоне (1885-1941) - відомий французький живописець, представник орфизма, імпресіонізму та постімпресіонізму. Майбутній художник Робер Делоне народився в Парижі, навчався в школі театрально-декораційного мистецтва в Бельвіль. Картини Робера Делона виставлялися на міжнародних виставках Мюнхена, Парижа і т.д. Основні стилі, в яких написані картини художника Робера Делоне: -імпресіонізм та постімпресіонізм; -кубізм; -сімультаністскій стиль - орфизм; Картини художника відрізняються іншим поглядом на зміст живописної творчості. Талант майстра багатогранний, він успішно працював в різних жанрах і видах мистецтва.

Слайд 7

Пейзаж із сонцем Автопортрет

Слайд 8

Сальвадор Далі Сальвадор Далі (повне ім'я Сальвадор Домінго Феліпе Хасінто Далі і Доменек, маркіз Дали де Пуболь, 11 травня 1904 Фігерас, Іспанія - 23 грудень 1989, там же) - один з найвідоміших художників Іспанії, який став невід'ємною частиною світової поп-культури. Прославився не тільки завдяки творчості, а й ретельно побудований скандальному образу, ексцентричному поведінки і викликає висловлювань як про себе, так і про оточення. Найбільше відомий завдяки сюрреалістичним картинам, хоча працював в різних стилях - починаючи з імпресіонізму і кубізму в юності і закінчуючи неокласицизм в більш пізній період. Був майстром на всі руки: створював ілюстрації, рекламні логотипи та інтер'єри, писав мемуари, сценарії і художні твори, видавав кулінарні книги і літографії.

Слайд 9

Спогади жінки-дитини Симоністи

Слайд 10

Поль Сезанн Поль Сезанн(1839-1906) - французький художник, мальовничі пошуки і знахідки якого не дозволяють вписувати його творчість в рамки одного мистецького спрямування. Художник-постімпрессіоніст, який творив поруч і одночасно з імпресіоністами і отримав визнання тільки до кінця життя. Сезанн хотів, щоб його моделі були такими ж нерухомими, як яблука, і мріяв коли-небудь здивувати весь Париж яблуком. Головним завданням Сезанн завжди вважав осягнути суть форми предмета - робити це набагато надійніше і ефективніше, коли предмет не відволікає художника метушливістю і зміною пози. Предметний світ на картинах художника - живий. Його яблука, персики, глечики - речі з душею і внутрішнім сяйвом. Ранні роботи художника відрізняє насичена, темна палітра - «пістолетної живописом» називали картини Сезанна критики. В цей час він часто працював мастихіном, накладаючи важкі, зухвало густі шари фарби. Палітра Сезанна світлішає, коли він починає працювати поруч з імпресіоністом Камілем Піссарро. А захоплення аквареллю в останні роки життя перетворює і його олійний живопис в напівпрозору.

Слайд 11

Два черапа Яблука

Слайд 12

Казимир Малевич Казимир Малевич (!879-1935) - російський і радянський художник-авангардист, засновник супрематизму, теоретик мистецтва, філософ. Винахідник супрематизму, який увійшов в історію мистецтва як автор "Чорного квадрата", Малевич у своїй творчості не обмежувався безпредметною живописом і випробував на собі чи не всі модерністські напрями та стилі, що виникли на рубежі XIX-XX століть (від імпресіонізму і фовізму до кубізму і футуризму).

Слайд 13

Три фігури в полі Дама і рояль

Слайд 14

Василь Єрмілов Василь Єрмілов (1894-1968) -український художник, живописець, графік, дизайнер-новатор, конструктивіст. Василя Єрмілова називають «батьком українського авангарду». Крім яскравих живописних робіт Василь Єрмілов був художником-конструктором, працював з об'ємними формами і створив безліч проектів малих форм практичного призначення, в тому числі кіоски і трибуни, книжкові та агітаційні фургони. Єрмілов багато працював з промислової графікою, розробляв дизайн упаковок, торгових знаків і навіть сірникових коробок, створив власний шрифт, малював обкладинки для книжок, оформляв журнали. Серед станкових робіт віддавав перевагу пейзажу, писав портрети і жанрові картини.

Слайд 15

Малюнок для фабричного друку Автопортрет

Слайд 16

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура