X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Запобігання негативному впливові на організм людини

Завантажити презентацію

Запобігання негативному впливові на організм людини

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Запобігання негативному впливові на організм людини

Слайд 2

Нітрати - це солі азотної кислоти, які також називають селітра. Ці солі є частиною багатьох рослин, ґрунту і навіть нашого організму

Слайд 3

Максимальний та мінімальний вміст нітратів у овочах

Слайд 4

НІТРИТИ ПОВ'ЯЗУЮТЬ ГЕМОГЛОБІН КРОВІ, В РЕЗУЛЬТАТІ ЧОГО ЕРИТРОЦИТИ ВТРАЧАЮТЬ ЗДАТНІСТЬ ПЕРЕНОСИТИ КИСЕНЬ. ЦЕ ПОРУШУЄ ОБМІН РЕЧОВИН, ДЕСТАБІЛІЗУЄ НЕРВОВУ СИСТЕМУ, ПОСЛАБЛЮЄ ЗАХИСНІ ЗДІБНОСТІ ОРГАНІЗМУ. ПРИ РЕГУЛЯРНОМУ ЇХ НАДХОДЖЕННІ ОРГАНІЗМ ВТРАЧАЄ ЙОД НІТРИТИ ТАКОЖ СПРИЯЮТЬ ВИНИКНЕННЮ ПУХЛИН ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ І ВИКЛИКАЮТЬ РОЗВИТОК ШКІДЛИВИХ КИШКОВИХ БАКТЕРІЙ, ЯКІ ВИРОБЛЯЮТЬ ТОКСИНИ, ЩО МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ОТРУЄННЯ ОРГАНІЗМУ

Слайд 5

ЗАПОБІЖНІ ЗАСОБИ, ДО ЯКИХ ПОТРІБНО ВДАВАТИСЯ, АБИ УНИКНУТИ ОТРУЄННЯ НІТРАТАМИ: 1) ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ АГРОТЕХНІКИ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР; 2) СПОЖИВАННЯ ВОДИ, МОЛОКА, ЩО ПРОЙШЛИ АНАЛІЗ НА ВМІСТ У НИХ НІТРАТІВ; 3) ОБМЕЖЕНЕ СПОЖИВАННЯ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР, ЩО ВИРОСЛИ У ТЕПЛИЦЯХ; 4) ДОТРИМАННЯ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗМЕНШЕННЯ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ПРОЦЕСІ ПРИГОТУВАННЯ ОВОЧЕВИХ СТРАВ. Высновок

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Інформатика