Запобігання негативному впливові на організм людини
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Нітрати - це солі азотної кислоти, які також називають селітра. Ці солі є частиною багатьох рослин, ґрунту і навіть нашого організму
НІТРИТИ ПОВ'ЯЗУЮТЬ ГЕМОГЛОБІН КРОВІ, В РЕЗУЛЬТАТІ ЧОГО ЕРИТРОЦИТИ ВТРАЧАЮТЬ ЗДАТНІСТЬ ПЕРЕНОСИТИ КИСЕНЬ. ЦЕ ПОРУШУЄ ОБМІН РЕЧОВИН, ДЕСТАБІЛІЗУЄ НЕРВОВУ СИСТЕМУ, ПОСЛАБЛЮЄ ЗАХИСНІ ЗДІБНОСТІ ОРГАНІЗМУ. ПРИ РЕГУЛЯРНОМУ ЇХ НАДХОДЖЕННІ ОРГАНІЗМ ВТРАЧАЄ ЙОД НІТРИТИ ТАКОЖ СПРИЯЮТЬ ВИНИКНЕННЮ ПУХЛИН ШЛУНКОВО-КИШКОВОГО ТРАКТУ І ВИКЛИКАЮТЬ РОЗВИТОК ШКІДЛИВИХ КИШКОВИХ БАКТЕРІЙ, ЯКІ ВИРОБЛЯЮТЬ ТОКСИНИ, ЩО МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ОТРУЄННЯ ОРГАНІЗМУ
ЗАПОБІЖНІ ЗАСОБИ, ДО ЯКИХ ПОТРІБНО ВДАВАТИСЯ, АБИ УНИКНУТИ ОТРУЄННЯ НІТРАТАМИ: 1) ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ АГРОТЕХНІКИ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР; 2) СПОЖИВАННЯ ВОДИ, МОЛОКА, ЩО ПРОЙШЛИ АНАЛІЗ НА ВМІСТ У НИХ НІТРАТІВ; 3) ОБМЕЖЕНЕ СПОЖИВАННЯ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР, ЩО ВИРОСЛИ У ТЕПЛИЦЯХ; 4) ДОТРИМАННЯ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗМЕНШЕННЯ ВМІСТУ НІТРАТІВ У ПРОЦЕСІ ПРИГОТУВАННЯ ОВОЧЕВИХ СТРАВ. Высновок
Схожі презентації
Категорії