Яблука
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Міністерство аграрної політики України Навчально-методичний центр Тлумацький коледж Львівського НАУ Використання методу проектів при представленні теми «Яблука» Викладач Тлумацького коледжу Гуцуляк Мирослава Михайлівна м. Тлумач 2009
Етапи роботи: Крок 1: виявлення проблеми та мотивація навчання; формування мети роботи, очікуваного результату . Можна придумати девіз проекту ! Крок 2: визначення завдань роботи, змісту діяльності. Крок 3: поділ студентів на цільові, робочі групи. Крок 4: розподіл завданнь по групах. Крок 5:розподіл обов’язків в межах групи. Крок 6: висування гіпотез . Крок 7: представлення проекту. Крок 8: підбиття підсумків, оцінка роботи. .
Поділ на групи Група фольклористів Група агрономів Група економістів Група маркетологів Група селекціонерів Група кухарів
Розподіл завдань по групах Група фольклористів: дослідити опис яблук у художній літературі, у фольклорі та сучасних музичних творах. Група агрономів: розробити ефективну технологічну систему вирощування яблук. Група економістів: розрахувати економічну ефективність та доцільність вирощування яблук. Група маркетологів: розробити рекламу збуту яблук. Група селекціонерів: дослідити сорти яблук, що найкраще ростуть та плодоносять на Україні. Група кухарів:вивчити традиційні страви з яблук та запропонувати рецепти їх приготування.
Група фольклористів: дослідили опис яблук у художній літературі, у фольклорі та сучасних музичних творах. ЧИ ВАМ ВІДОМО?.. ...що яблунь нараховується до сорока видів і поширені вони не лише у Се редній Азії, а й на Далекому Сході, в Європі, у Китаї і навіть у Північній Америці. ...що саме плід яблуні звабив колись людину, і через нього, за легендою, Адам і Єва були вигнані з раю на землю. ...що перше місце в світі по виробництву яблук утримує наша країна, яка дає близько третини врожаю цих важливих для харчування плодів.
Група економістів: розрахували економічну ефективність та доцільність вирощування яблук. Економічна ефективність вирощування яблук досягається при врожайності 60-90 кг з одного дорослого високорослого дерева
Сорти: Літні: Білий налив, Боровинка, Донешта осінні:Антонівка, Пепін, осіннє смуасте зимові: Кальвіль сніговий, Ренет золотий, ренет симиренка
Група кухарів:вивчили традиційні страви з яблук та запропонували рецепти їх приготування. Презентація групи кухарів Яблука містять багато речовин, не обхідних людям. В них є цукри, вітаміни, кислоти, мінеральні солі. Завдяки наявності клітковини, пектину, фітонцидів яблука вва жаються лікувальним засобом проти бага тьох хвороб. їх споживають при серцево-су динних захворюваннях, корисні вони при недокрів'ї; відвар і чай з яблучної шкірки зменшує кашель і хрипоту, діє як за спокійливий засіб. Яблука їдять свіжими, сушеними, моченими і замороженими. З них готують соки, компоти, варення, повидло, мармелад, желе, роблять сидр - неміцне яб лучне вино. Особливо добре виходить желе з плодів дикої яблуні Сіверса: в ній багато пектинів, завдяки яким застигає, стає студенистою вся яблучна маса.
Цікаві Рецепти: УЗВАР ІЗ ЯБЛУК Яблука обчистити, видалити серцевину, покласти у каст рулю і залити холодною водою. Шкірку та серцевину яблук залити водою і прокип'ятити. Відвар злити, додати цукор, розмішати й залити ним обчищені яблука. Узвар варити на невеликому вогні 15 хв. Яблука — 500 г, цукор — 200 г, вода — 3 л. ЯБЛУЧНИЙ КВАС Яблука обчистити, залити окропом і зварити. Воду злити, додати мед або цукор, дріжджі, розтерті з невеликою кількістю цукру, і поставити у тепле місце на 2—3 доби. Готовий квас процідити, розлити у пляшки, додати ізюм, лимонну або апельсинову шкірку й поставити в прохолодне місце. На стіл подавати охолодженим. Яблука — кг, цукор — 500 г, вода — 3 л, мед — 500 г, дріжджі — 30 г, ізюм — 50 г, лимонна або апельсинова шкірка. КИСІЛЬ З ЯБЛУК Половину яблук помити, залити водою і проварити до го товності. Протерти крізь сито, додати цукор, крохмаль і за кип'ятити. Решту яблук протерти на тертку, додати до киселю і перемішати. Яблука — 1 кг, цукор — 300 г, крохмаль — 50 г, вода — 1л. КАПАМА З ЯБЛУКАМИ Приготувати тісто, розтачати в тонкий пласт. Яблука почи стити, дрібно покришити, додати до них цукор, ізюм, корицю. Тісто тонко розкачати, зверху покласти начинку і згорнути рулетом. Рулет покласти на лист і випікати у духовці. Перед подачею на стіл капаму посипати цукровою пудрою. Борошно — 450 г, вода — 50 г, яйця — 2 шт. Начинка: яблука — 200 г, цукор — 200 г, кориця — 5 г, ізюм — 100 г, цукрова пудра — 50 г. ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ Яйця розтерти з цукром, додати борошно, дрібно покриши ти яблука і добре розмішати. Тісто викласти у форму, змащену маслом і посипану сухарями. Випікати у негарячій духовці протягом 50 хв. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Яйця — б шт., борошно — 400 г, яблука — 150 г, цукор — 300 г, сухарі — 10 г,
Схожі презентації
Категорії