X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
антивітаміни

Завантажити презентацію

антивітаміни

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: “ Антивітаміни”

Слайд 2

Антивітаміни — речовини, що здатні пригнічувати дію вітамінів і викликати стан авітамінозу навіть за умов достатнього забезпечення організму вітамінами.

Слайд 3

Сирі овочі та фрукти – джерело вітаміну С.

Слайд 4

Огірки та кабачки містять антивітамін С.

Слайд 5

Антивітамін, що міститься в огірках, нейтралізує вітамін С, що є у помідорах

Слайд 6

Слайд 7

Гречка і свинина містять вітамін В1 і є сумісними. Картопля і рис – джерела антивітаміну В1, тому не сумісні з свининою.

Слайд 8

Горох та свинина не сумісні.

Слайд 9

Сира риба багата на антивітамін В1 – тиаміназу.

Слайд 10

Японська кухня загрожує авітамінозом В1.

Слайд 11

Білки стручкової квасолі руйнують вітамін Е.

Слайд 12

Сучасні ковбаси – джерела антивітаміну D, що є у сої.

Слайд 13

Слайд 14

Сирий білок джерело авідину, який руйнує біотин. Жовток яєць – джерело біотину.

Слайд 15

Лейцин, що міститься у молоці, руйнує вітамін РР, на який багата гречка.

Слайд 16

Лейцин, що міститься у молоці, руйнує вітамін РР, на який багатий житній хліб.

Слайд 17

Кофеїн – ворог вітамінів С та В.

Слайд 18

Слайд 19

куріння Найголовніші вороги вітамінів: алкоголь

Слайд 20

Цигарка виводить з організму добову норму вітаміну С. Алкоголь зводить нанівець дію вітамінів В, С, К.

Слайд 21

Ліки Аспірин вимиває з організму вітаміни С, В, калій та кальцій. Антибіотики руйнують вітамін групи В.

Слайд 22

Не рекомендуємо: Робити салати, що складаються з огірків та помідорів. Часто відвідувати суші бари. Вживати в їжу сирі яйця, гречку з молоком, квасолю й гриби разом з м’ ясом, пити молоко разом з житнім хлібом.

Слайд 23

Рекомендуємо: Дітям до 3 – х років взагалі не давати сучасні ковбаси. Не відмовлятися й провітаміну А – каротину, що міститься в моркві, томатах, червоному солодкому перці. При вживанні аспірину, треба їсти побільше продуктів, що містять Під час лікування антибіотиками їсти побільше кисломолочних продуктів, щоб мікрофлора прийшла в норму.

Слайд 24

Слайд 25

Їжте побільше корисної їжі, правильно сполучайте продукти харчування і будьте здоровими!

Слайд 26

Дякуємо за увагу !

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Біологія