антивітаміни
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Антивітаміни — речовини, що здатні пригнічувати дію вітамінів і викликати стан авітамінозу навіть за умов достатнього забезпечення організму вітамінами.
Гречка і свинина містять вітамін В1 і є сумісними. Картопля і рис – джерела антивітаміну В1, тому не сумісні з свининою.
Цигарка виводить з організму добову норму вітаміну С. Алкоголь зводить нанівець дію вітамінів В, С, К.
Ліки Аспірин вимиває з організму вітаміни С, В, калій та кальцій. Антибіотики руйнують вітамін групи В.
Не рекомендуємо: Робити салати, що складаються з огірків та помідорів. Часто відвідувати суші бари. Вживати в їжу сирі яйця, гречку з молоком, квасолю й гриби разом з м’ ясом, пити молоко разом з житнім хлібом.
Рекомендуємо: Дітям до 3 – х років взагалі не давати сучасні ковбаси. Не відмовлятися й провітаміну А – каротину, що міститься в моркві, томатах, червоному солодкому перці. При вживанні аспірину, треба їсти побільше продуктів, що містять Під час лікування антибіотиками їсти побільше кисломолочних продуктів, щоб мікрофлора прийшла в норму.
Схожі презентації
Категорії