X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Культура Єгипту

Завантажити презентацію

Культура Єгипту

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Культура Давнього Єгипту

Слайд 2

Писемність

Слайд 3

Папірус

Слайд 4

Піраміда Джосера - це одна із найбільш значущих історичних пам’яток у світі, а також одна з найстаріших єгипетських пірамід. Архітектура

Слайд 5

Це храм Хатшепсут, з одним із найбільш захоплюючих видів у Єгипті. Значний архітектурний стиль стародавніх цивілізацій знаходиться у владі драматичних вертикальних скель.

Слайд 6

Великі Єгипетські Піраміди Гізи – найбільш відомі історичні пам’ятки в Єгипті і у всьому світі. Розташовані в безпосередній близькості від столиці Каїра. Серед них найбільша єгипетська піраміда – Піраміда Хеопса.

Слайд 7

КАРНАКСЬКИЙ ХРАМ - розташований на східному березі річки Ніл і складається з багатьох храмів, статуй і дивовижних різьблених фігур.

Слайд 8

Ламана піраміда - єгипетська піраміда в Дахшурі, зведення якої приписується фараону Снофру (XXVI в. до н. е.)

Слайд 9

Храми Абу Сімбела - були вирізані з каменю приблизно в 1260 р. до н.е, вони присвячені фараону Рамзесу II і королеві Нефертарі.

Слайд 10

У безпосередній близькості від Храмів Карнака, в Луксорі розташований інший цікавий пам’ятник - Луксорський храм. Дорога до храму обмежена численними сфінксами, які забезпечують унікальну атмосферу, що дозволяє зануритися повністю в минулу еру.

Слайд 11

Рожева Піраміда - суміжна з Ламаною на півночі. З висотою 104 метри над землею, це третя за величиною єгипетська піраміда, яка має свою особливість - червонуватий відтінок.

Слайд 12

Долина Царів - величезна область на західному березі Річки Ніл, поблизу з селом Луксор, де можна зіткнутися з захоплюючою картиною численних могил єгипетських фараонів періоду між 16-м – 11-м сторіччям до н.е.

Слайд 13

Скульптура Чотири гігантські (21 м) сидячі скульптури Рамзеса II

Слайд 14

Сфінкс – найбільша в світі статуя з моноліту, яка є гібридом лева і людини, і простягається більш ніж на 70 метрів у довжину.

Слайд 15

Живопис

Слайд 16

Музика

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура