X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Храми Індії"

Завантажити презентацію

"Храми Індії"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Виконала: Учениця 11 класу Ярмолюк Анастасія Храми Індії

Слайд 2

Тадж Махал (Taj Mahal), мармурове диво Індії.  Цей пам'ятник-мавзолей оповідає про ніжну любов мусульманського короля Великих Моголів (не плутати з монголами) Шаха Джахана до своєї дружини - казкової красуні Мумтаз Махав.

Слайд 3

Будівництво цього грандіозного мавзолею, що перевершував красою і розмірами всі інші, продовжувалося більше двадцяти років. У роботі брало участь більше двадцяти тисяч чоловік, включаючи кращих архітекторів запрошених з Персії, Туреччини, Самарканду, Венеції і самої Індії. Закінчений твір вражає своєю досконалістю і красою своїх ліній і фарб. Дійсно, це диво з чудес. Легкий, як уранішня пісня, чистий, як гірське джерело. Висота Тадж Махала разом з куполом досягає 74 метрів. По кутах мавзолею піднімаються чотири витончені мінарети заввишки по 42 метри. Стіни Тадж Махала викладені білим полірованим мармуром, сяючим як сніг під променями полуденного сонця. Прекрасний своїми довершеними формами, Тадж Махал вражає і своїми деталями - витонченим різьбленням, ажурними гратами і коштовними кольоровими каменями, що виблискують в білосніжних стінах. Склепінчасті переходи прикрашені арабською вязью, що відобразила на камені деякі з сур Корану. Навколо Тадж Махала був розбитий прекрасний декоративний парк з озерами, фонтанами і каналами, що зайняв в цілому 18 гектарів.

Слайд 4

Танджавурский храм Цей храм побудований за часів правління династії Чола (X-XIV століття н.е.). Танджавур в ті часи був столицею цього князівства. Династія Чола знаменита великими храмобудівниками. За час свого існування вони побудували 74 храми. Танджавурській храм оточений трьома кам'яними стінами. Ну і звичайно для огорожі обов'язкова наявність воріт. Тут їх налічується троє. Загальна висота храму 65,4 метра. Верхівка увінчана монолітним каменем вагою в 80 тонн. Говорять цей камінь везли з відстані 6 км

Слайд 5

Храм Крис З'явився він в Раджастані близько 600 років тому. Храм тісно пов'язаний з культом богині Дурги, яка якось перевтілилась в звичайну жінку на ім'я Карні Мату. Як би там не було, але щурам в цьому місці живеться зовсім непогано. Щодня знаходяться паломники, охочі нагодувати їх, пригостити ласощами, налити свіжого молока або змінити воду в мисці. Є в храмі і особливий щур, альбінос, і якщо вже він вийшов до кого-небудь і прийняв пригощання, то успіх обов'язково посміхнеться цій людині.

Слайд 6

Входити в будівлю храму, як і в будь-яку тутешню святиню, слідує тільки босоніж. Паломники-індійці сприймають це куди простіше, а ніж європейці. Втім, їм дозволяють залишитися в шкарпетках.  Також існує легенда, що ці священні щури здатні вилікувати будь-яку невиліковну хворобу людини та будь-який негативний стан душі, так наприклад, депресію. Але перш ніж наважитися на цей крок людина повинна себе морально налаштувати, відчувати сміливість та рішучість, бути готовою до того, що по ній буде повзати не один десяток крис. В іншому ж випадку може трапитися нещасний випадок, за який, звісна річ, що відповідальності нести ніхто не буде. Як правило, на такий крок йдуть люди, яким уже нічого втрачати.

Слайд 7

Храм Лакшмі Лакшмі-нараян - храм з біло-рожевого мармуру, присвячений богам Крішні (Нарайані) і його дружині Лакшмі побудований сім'єю відомих промисловців Бірла. Крішна і Лакшмі - покровителі любові і сімейного щастя - найпопулярніші божества релігії індуїста. Храм був побудований на початку XX століття на пожертвування багатющих людей країни і освячений у присутності самого Махатми Ганді.

Слайд 8

Храм Мінакши Обширний храмовий ансамбль Мінакши в Мадураї розташовується в південноіндійському штаті Тамілнаду, приблизно в 520 кілометрах від Мадраса. Храмовий комплекс Мінакши займає площу 258 х 223 метри. Розплановану територію ансамблю з безліччю внутрішніх двориків і водоймищ для обмивання прикрашають вісім башен-гопурамів. Чотири з них підносяться на зовнішніх стінах храмового комплексу, відзначаючи місця воріт, інші чотири, менших розмірів - на огорожі, що знаходиться на території внутрішнього двору. Висота найвищого гопурама складає 50 метрів. Для збільшення ефекту масштабності його численні яруси зменшуються до вершини башти, яку увінчує традиційний для Південної Індії кам'яний вал-циліндр

Слайд 9

Храми Індії

Слайд 10

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура