Різдвяні традиції України
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
На Україні підготовка до Різдва починається 2 січня. До приходу Різдва на Україні люди намагаються впоратися з усією важливою роботою.
До Різдвяних свят господині ретельно прибирають будинок, застилають нові скатертини, намагаються зробити обновки.
З 4 січня українці заготовлюють усі необхідні продукти для приготування святкової різдвяної вечері. За традицією, на Святвечір (Різдво) готують 12 пісних страв.
Традиційно 12 страв готується тому, що вважається, що впродовж року місяць "обходить" 12 разів землю. Кожному місяцю українці присвячують по одній страві.
З 12 традиційних різдвяних страв нині готують: кутю (варену пшеницю, до якої додають мак, мед, родзинки, волоські горіхи)
З 12 традиційних різдвяних страв нині готують: узвар (відвар з сушених фруктів: груш, яблук, слив, вишні)
З 12 традиційних різдвяних страв нині готують: капусняк (борщ з капусти, який заправляють пшоном і соняшниковою олією)
За звичаєм, кожен член сім'ї в різдвяний вечір має бути удома. Для родичів і інших відсутніх членів сім'ї ставлять на столі дві тарілки і чарки.
Цього дня прийнято щедро пригощати гостей, а також ходити в гості до хороших знайомих, кумів, друзів і сусідів.
Хоча це свято з’явилося давно, в наші дні багато людей теж із задоволенням святкують Різдво, люблять ходити до церкви, слухати різдвяні проповіді, а також співати Різдвяні колядки.
Схожі презентації
Категорії