X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ватк

Завантажити презентацію

Ватк

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Мінеральна вода Підготували: 2014

Слайд 2

Мінеральні води Мінеральні води, Питні мінеральні води (лікувально-питні мінводи) - природні, як правило, підземні води(відомі також талі, води поверхневих водойм), які характеризуються наявністю певних мінеральних солей, газів, органічних речовин та інших хімічних сполук, та володіють специфічними хіміко-фізичними та іншими властивостями - температура, вміст біологічно активних компонентів ( CO 2, H 2 S, As і ін), природна радіоактивність.

Слайд 3

Научне уявлення про хімічний склад води дає формула М. Г. Курлова (формула, запропонована М. Г. Курловим і Е. Е. Карстенсом), і виглядає вона таким чином: Научне уявлення про хімічний склад води дає формула М. Г. Курлова (формула, запропонована М. Г. Курловим і Е. Е. Карстенсом), і виглядає вона таким чином:

Слайд 4

Мінеральні води Залежно від концентрації солей, природні мінеральні води ділять на:

Слайд 5

столові - мінеральна [натуральна] вода придатна для щоденного застосування (без будь-яких показань), вміст солей у ній не перевищує 1 грама на літр води. Як правило, вона м'яка, приємна на смак, без стороннього запаху і присмаку. (Моршинська з мінералізацією, Трускавецька); столові - мінеральна [натуральна] вода придатна для щоденного застосування (без будь-яких показань), вміст солей у ній не перевищує 1 грама на літр води. Як правило, вона м'яка, приємна на смак, без стороннього запаху і присмаку. (Моршинська з мінералізацією, Трускавецька);

Слайд 6

лікувально-столові  - у цій воді може міститися від 1 до 10 грамів солей на літр води. Гідність лікувально-столових мінеральних вод полягає в їх багатофункціональності: їх можна вживати як столовий напій [не регулярно] і систематично - для лікування (за призначенням лікаря); лікувально-столові  - у цій воді може міститися від 1 до 10 грамів солей на літр води. Гідність лікувально-столових мінеральних вод полягає в їх багатофункціональності: їх можна вживати як столовий напій [не регулярно] і систематично - для лікування (за призначенням лікаря);

Слайд 7

лікувальні - найбільш насичена за сольовим складом вода. До цієї категорії відносять мінеральні води з мінералізацією - більше 10 грамів на літр, або води з підвищеним вмістом активних мікроелементів, наприклад, миш'яку чи бору. Її слід пити строго за рекомендацією лікаря (показання та методика їх застосування ті ж, що на курортах); лікувальні - найбільш насичена за сольовим складом вода. До цієї категорії відносять мінеральні води з мінералізацією - більше 10 грамів на літр, або води з підвищеним вмістом активних мікроелементів, наприклад, миш'яку чи бору. Її слід пити строго за рекомендацією лікаря (показання та методика їх застосування ті ж, що на курортах);

Слайд 8

Прийнято вважати придатними для внутрішнього застосування мінеральні (лікувально-питні) води з мінералізацією від 2 до 20 г / л. Прийнято вважати придатними для внутрішнього застосування мінеральні (лікувально-питні) води з мінералізацією від 2 до 20 г / л.

Слайд 9

За хімічним складом різниться шість класів мінеральних вод: гідрокарбонатні, хлоридні, сульфатні, змішані, біологічно активні і газовані. Але є й інше трактування цієї класифікації - за іонним складом : За хімічним складом різниться шість класів мінеральних вод: гідрокарбонатні, хлоридні, сульфатні, змішані, біологічно активні і газовані. Але є й інше трактування цієї класифікації - за іонним складом :

Слайд 10

гідрокарбонатні  (лужні) - призначені для тих, хто займається спортом (впливають при посиленій м'язовій роботі, відновлюючи резервну лужність крові, а також при діабеті, інфекційних захворюваннях). гідрокарбонатні  (лужні) - призначені для тих, хто займається спортом (впливають при посиленій м'язовій роботі, відновлюючи резервну лужність крові, а також при діабеті, інфекційних захворюваннях).

Слайд 11

сульфатні - рекомендуються тим, у кого спостерігаються проблеми з печінкою і жовчного міхура (як жовчогінний, а також як проносне), ожиріння та цукровий діабет. сульфатні - рекомендуються тим, у кого спостерігаються проблеми з печінкою і жовчного міхура (як жовчогінний, а також як проносне), ожиріння та цукровий діабет.

Слайд 12

хлоридні  - сприяють регулюванню роботи кишечника, жовчовивідних шляхів і печінки. Протипоказання до застосування (категорично) - підвищений тиск; хлоридні  - сприяють регулюванню роботи кишечника, жовчовивідних шляхів і печінки. Протипоказання до застосування (категорично) - підвищений тиск; магнієві  - допомагають при стресових ситуаціях. Протипоказання - схильність до розладу шлунка; та інші.

Слайд 13

Залежно від газового складу і наявності специфічних компонентів мінеральні води ділять на: вуглекислі, сульфідні (сірководневі), азотні, кременисті ( H 2 SiO 3), бромисті, йодисті, залізисті, миш'яковисті, радіоактивні ( Rn) та ін. Залежно від газового складу і наявності специфічних компонентів мінеральні води ділять на: вуглекислі, сульфідні (сірководневі), азотні, кременисті ( H 2 SiO 3), бромисті, йодисті, залізисті, миш'яковисті, радіоактивні ( Rn) та ін.

Слайд 14

Реакція води (ступінь кислотності або лужності, що виражається величиною pH) має важливе значення для оцінки її лікувальної дії. Кислі води мають pH = 3,5-6,8, нейтральні - 6,8-7,2, лужні - 7,2-8,5 і вище. Реакція води (ступінь кислотності або лужності, що виражається величиною pH) має важливе значення для оцінки її лікувальної дії. Кислі води мають pH = 3,5-6,8, нейтральні - 6,8-7,2, лужні - 7,2-8,5 і вище.

Слайд 15

Закономірності поширення мінеральних вод (у загальному вигляді) обумовлюються геологоструктурнимі особливостями, геологічною історією даної території, а також геоморфологічними, метеорологічними та гідрологічними факторами. Закономірності поширення мінеральних вод (у загальному вигляді) обумовлюються геологоструктурнимі особливостями, геологічною історією даної території, а також геоморфологічними, метеорологічними та гідрологічними факторами.

Слайд 16

Слайд 17

Слайд 18

Слайд 19

Слайд 20

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Інформатика