X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Сушіння, заморожування і охолодження продуктів"

Завантажити презентацію

Сушіння, заморожування і охолодження продуктів"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Урок трудового навчання (обслуговуюча праця)

Слайд 2

Намагайтесь кожного дня для кожної справи знайти якийсь позитивний початок , оскільки від того настрою , з яким ви вступаєте в день, або в якусь справу залежать ваші успіхи .

Слайд 3

Первинна обробка овочів, фруктів, ягід … Методи консервування …

Слайд 4

Для яких продуктів застосовують цей спосіб Як ви розумієте значення заданого поняття Що використовують для виконання даного способу Переваги даного способу зберігання продуктів Умови зберігання продуктів харчування, отриманих даним способом

Слайд 5

Сушіння видалення вологи з продуктів шляхом циркуляції сухого теплого повітря. При цьому втрати вітамінів та інших корисних речовин мінімальні .

Слайд 6

Основні способи : - сонячно-повітряний (природний); штучний (в сушарках); інфрачервоним випромінюванням. Сушіння

Слайд 7

у сушених продуктах майже повністю збережено смак і запах ; підвищується концентрація вуглеводів, мінеральних речовин, енергетична цінність; зниження витрат на домашні заготовки; сушені продукти мають великий термін зберігання; зниження об´єму та маси продуктів, що полегшує їх зберігання і транспортування. Переваги сушіння

Слайд 8

Заморожування призупинення діяльності мікрофлори продуктів шляхом замерзання води і витримування за низьких температур. При цьому надійно зберігаються харчова цінність і смакові якості.

Слайд 9

Основні способи : природний холод (морозні зимові дні); штучний холод (морозильники, морозильні камери). Заморожування

Слайд 10

у заморожених продуктах надійно збережено харчову цінність і смак; зберігаються вітаміни групи В - на 100%, бета-каротин - на 90%, вітамін С – на 80 %; заморожений горошок поживніший за свіжий ; процес старіння зупиняється, мікроорганізми не встигають розмножитися; заморожені продукти мають великий термін зберігання. Переваги заморожування

Слайд 11

Охолодження Використання переважно низьких плюсових температур для зберігання продуктів харчування . При цьому у продуктах гальмуються процеси життєдіяльності.

Слайд 12

Основні способи : природний холод (погріб, льох, холодне повітря у зимовий час); штучний холод (холодильники, охолоджувальні вітрини та склади). Охолодження

Слайд 13

у охолоджених продуктах надійно зберігаються первісні властивості протягом декількох днів; при правильному температурному і світловому режимах зберігають харчову цінність тривалий час; процес старіння призупиняється, гальмується розмноження мікроорганізмів. Переваги охолодження

Слайд 14

Практична робота Виготовлення сухофруктів

Слайд 15

Послідовність виконання роботи

Слайд 16

Було цікаво … Було важко … Я зрозуміла, що … Тепер я можу … Я навчилась … У мене вийшло … Мене здивувало … Урок мені дав для життя… Сьогодні на уроці я дізналась…

Слайд 17

1. Опрацювати конспект. 2. Скласти інструкційну картку виготовлення заморожених продуктів. 3. Розглянути професії, які пов´язані із технологіями зневоднення харчових продуктів.

Слайд 18

джерело шаблона: « Хамадієва Н.А. для сайта http://pedsovet.su».

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Трудове навчання