X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Технологія приготування напоїв та коктейлів

Завантажити презентацію

Технологія приготування напоїв та коктейлів

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ТЕМА уроку : Виноградні вина

Слайд 2

Навчальна МЕТА : Вивчити хімічний склад, харчову цінність, класифікацію виноградних вин, особливості технології їх виробництва, зберігання, реалізації та використання їх при приготуванні коктейлів

Слайд 3

МЕТА розвитку: Розвиваємо пам`ять, мислення , мовлення,  формуємо уміння працювати в малих групах

Слайд 4

Виховна МЕТА Виховуємо такі особисті якості як доброзичливість, вимогливість, чесність, правдивість, культуру спілкування, повагу до праці та до обраної професії.

Слайд 5

МОЗКОВИЙ ШТУРМ Кажіть усе, що спаде вам на думку. Не обговорюйте і не критикуйте висловлювання інших. Можна повторювати ідеї, запропоновані будь-ким іншим. Розширення запропонованої ідеї заохочується.

Слайд 6

Що нам відомо про виноградні вина?

Слайд 7

Натуральні виноградні вина Виробляють методом спиртового зброджування свіжого або зав'яленого винограду з мезгою або без неї.

Слайд 8

Хімічний склад Виноградні вина містять 9 —20 % спирту, цукор, органічні кислоти, дубильні, мінеральні, ароматичні, барвні речовини, вітаміни С, РР і групи В.

Слайд 9

Етапи виробництва вина

Слайд 10

Класифікація виноградних вин 1. За складом сировини 2. За ступенем насиченості вуглекислотою 3. Залежно від якості і строків витримки 4. За забарвленням 5. Залежно від технології приготування

Слайд 11

Зберігання вина 1.Зберігати виноградні вина рекомендується при горизонтальному (лежачому) положенні пляшки. 2.Вина повинні зберігатися у вентильованих приміщеннях, які , не мають стороннього запаху, при температурі: спеціальні - від 5 до 20 ° С, натуральні сухі - від 5 до 16 °С, напівсухі і напівсолодкі – від -2 до + 8 ° С.

Слайд 12

Цікаві факти про вино Найбільша бочка для вина – знаменита Гейдельберзька бочка. Вона зроблена з високоякісного дуба відомим німецьким майстром М. Вернером для витримки вина, яке поставлялося до двору високопоставлених вельмож. Її місткість – 212 422 літра.

Слайд 13

Найбільша пляшка вина в світі має висоту 1,8 метра і вагу 585 кг. Її наповнили п’ять австралійських виноробів вином з винограду сорту Шираз. Продукт назвали «П’ять чеснот». Велику пляшку закупорили пробкою з пня дерева, оціненою в 3,5 тисячі доларів. Якщо заповнювати цей бутель вином зі звичайної тари, то буде потрібно 387 пляшок вина.

Слайд 14

Вживання алкоголю шкодить Вашому здоров’ю!!!

Слайд 15

Правила роботи в малих групах Спікер, голова (керівник групи) Під час роботи групи він: зачитує завдання групі; організовує порядок виконання; пропонує учасникам групи висловитися по черзі; заохочує групу до роботи; підбиває підсумки роботи; визначає доповідача. Секретар. Під час роботи групи він: веде записи результатів роботи групи; записи веде коротко й розбірливо; як член групи повинен бути готовий висловити думки групи при підбитті підсумків чи допомогти доповідачеві. Посередник Під час роботи групи він: стежить за часом; заохочує групу до роботи. Доповідач: чітко висловлює думку групи; доповідає про результати роботи групи.

Слайд 16

Мікрофон На цьому уроці я дізнався (дізналась) що,... Мені сподобалось…

Слайд 17

Заповнення картки-завдання та листа самооцінювання

Слайд 18

Домашнє завдання Скласти кросворд на тему “Виноградні вина”

Слайд 19

Ми добре попрацювали? Ми молодці? Поаплодуємо собі!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне