X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
сир рокфор

Завантажити презентацію

сир рокфор

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Рокфор Французький сир

Слайд 2

Рокфор (фр. Roquefort) — французький сир з пліснявою.

Слайд 3

Батьківщиною цього сиру є вапнякові плато на півдні Центрального масиву. Його назва походить від назви села Рокфор-сюр-Сульзон. В околицях цього села розташовані карстові печери, у яких дозріває рокфор.

Слайд 4

Раніше такий сир виготовлявся з сирого овечого молока. Сьогодні для виготовлення такого сиру також широко використовують коров'яче молоко, що відповідає рецептурі та стандартам виготовлення сиру.

Слайд 5

Визначальним інгредієнтом такого сиру є благородна пліснява «penicillium roqueforti». Благородна пліснява penicillium roqueforti забарвлює сир зеленкувато-голубими прожилками. Жирність — 45%. Мінімальний час дозрівання — 3 місяці, оптимальним вважається період у 5 місяців. Грибок, який надає рокфору характерного смаку і аромату, міститься у печерних ґрунтах.

Слайд 6

Старовинна легенда розповідає про пастуха, який зупинився перепочити в горах біля входу в печеру. В той час, коли вівці шукали поживу між камінням у безлюдній місцині, пастух теж вирішив поїсти. Його обід складався з шматка сиру і скибки чорного хліба.

Слайд 7

Слайд 8

Легенда Раптом він побачив вдалині гарну дівчину. Заховавши сир і хліб у печері, він побіг за нею, але наздогнати її йому не вдалося. Випадково повернувшись через декілька днів на те саме місце, пастух побачив залишені ним сир і хліб. Дуже голодний, він відкусив шматок і зі здивуванням помітив, що сир став надзвичайно делікатним на смак, а у багатьох місцях у ньому з'явилася зеленкувато-голуба пліснява.

Слайд 9

Рокфор справді має дуже давні традиції. Подібний сир знали вже у Стародавньому Римі, про нього у 79 році згадує Пліній Старший, звертаючи увагу на його аромат. Близько 1060 року рокфор згадується під його сьогоднішньою назвою у монастирських книгах, а в 1411 році Карл VI надав мешканцям Рокфору монополію на виготовлення сиру в вапнякових печерах гірського масиву Комбалу

Слайд 10

Дякую за перегляд

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Різне