X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ПЛАНУВАННЯ ДІЙ З РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ ПАРТНЕРСТВО “ВІДКРИТИЙ УРЯД”

Завантажити презентацію

ПЛАНУВАННЯ ДІЙ З РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ ПАРТНЕРСТВО “ВІДКРИТИЙ УРЯД”

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПЛАНУВАННЯ ДІЙ З РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ ПАРТНЕРСТВО “ВІДКРИТИЙ УРЯД”

Слайд 2

Хто всі ці люди і що нас об’єднує з ними?

Слайд 3

Зобов’язання урядів : - забезпечити прозорість державного управління ; -залучити громадян до участі в процесах державного управління ; - боротися з корупцією; використовувати нові технології для покращення державного управління. Наше з Вами завдання- зробити так,щоб вони не забули свої обіцянки і виконали їх

Слайд 4

ЧОМУ ВАЖЛИВА МІЖНАРОДНА КОМУНІКАЦІЯ представити Партнерство на міжнародному рівні перед Керуючим комітетом ПВУ, міжнародними організаціями, партнерами та донорами; інформувати міжнародну громадськість про дії Партнерства, спрямовані на впровадження ПВУ, та ініціативи в Україні; отримати цінний досвід та ідеї інших партнерів, який можна успішно використати в Україні.

Слайд 5

Партнерство «Відкритий уряд» (ПВУ) Це багатостороння ініціатива, офіційно запроваджена 20 вересня 2011 року, метою якої є: Забезпечення виконання урядами конкретних зобов'язань щодо сприяння прозорості державного управління Залучення громадян до участі в процесах державного управління Боротьба з корупцією Використання нових технологій для покращання державного управління.

Слайд 6

Хто є членами ПВУ 20 вересня в ході сесії Генеральної Асамблеї ООН, 8 країн-засновниць (до них належать Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство та Сполучені Штати Америки) підписали Декларацію «Відкритий уряд», оголосили національні плани дій та підтримали намір 38 країн приєднатися до Партнерства.

Слайд 7

Завдання держав-учасниць Для того, щоб стати членом ПВУ, країни повинні не лише прийняти Декларацію «Відкритого уряду» на рівні представників урядів, але й надати національний план дій, розроблений за участі представників громадянського суспільства, та погодитися на незалежне оцінювання результатів своєї діяльності. План дій в Україні був розроблений до березня 2012 року.

Слайд 8

Основні завдання ПВУ Покращення якості публічних послуг - заходи, що стосуються цілого спектру публічних послуг у таких сферах, як охорона здоров'я, освіта, кримінальне правосуддя, водо-, електропостачання, телекомунікації та інших відповідних сферах, і спрямовані на покращання якості публічних послуг або реформування приватного сектору 

Слайд 9

Основні завдання ПВУ Підвищення доброчесності в державі - заходи, що стосуються боротьби з корупцією та публічної етики, доступу до інформації, сприяння фінансовій реформі та свободі ЗМІ та громадянського суспільства Більш ефективне управління державними ресурсами - заходи, що стосуються бюджетів, державних закупівель, природних ресурсів та зовнішньої допомоги.

Слайд 10

Основні завдання ПВУ Забезпечення безпеки в державі - заходи, що стосуються громадської безпеки, національної безпеки, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та екологічних загроз. Підвищення корпоративної відповідальності - заходи, що стосуються корпоративної відповідальності за діяльність у таких сферах, як охорона навколишнього середовища, боротьба з корупцією, захист прав споживачів та залучення громадян до участі у процесах державного управління.

Слайд 11

Керівний комітет ПВУ: Голови урядів: Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство, Сполучені Штати Америки. Представники громадянського суспільства: Африканський центр відкритого уряду (Кенія), Інститут соціально-економічних досліджень (Бразилія), Мексиканський інститут конкурентноздатності (Мексика), Міжнародний бюджетний проект (міжнародна організація), МКСС (Індія), Архіви національної безпеки (Сполучені Штати Америки), Інститут контролю за доходами (міжнародна організація), Ініціатива щодо прозорості і звітності (міжнародна організація), «Твавеза» (Танзанія).

Слайд 12

НАШІ КОЛЕГИ ПО ВПРОВАДЖЕННЮ ПВУ ЯК РЕСУРС ДЛЯ ОБМІНУ ДОСВІДОМ, ІНФОРМУВАННЯ ПРО ВЗАЄМНІ УСПІХИ (БАЛТІЙСЬКІ КРАЇНИ, ГРУЗІЯ, ЧОРНОГОРІЯ) www.WatchTheOGP.org

Слайд 13

Моя адміністрація дає обіцянку створити безпрецедентний рівень відкритості в урядуванні. Ми будемо працювати разом для того, щоб забезпечити громадську довіру та створити систему відкритості, громадянської участі та співпраці. Відкритість зміцнить нашу демократію і підніме ефективність та результативність в урядуванні. Барак Обама Президент США

Слайд 14

Результати зустрічі в Бразилії (квітень 2012) 1. Ідея відкритості влади шириться світом Участь у конференції  в Бразилії взяли понад 1000 представників з-понад 70 країн, половина з яких представляла урядові структури, решта - громадянське суспільство та міжнародні організації. 2. Український національний план прийнято ініціативою без зауважень. У даний момент велика увага всієї міжнародної спільноти прикута до процесу впровадження плану. Від України чекають конкретних кроків.

Слайд 15

Результати зустрічі в Бразилії (квітень 2012) Український досвід дуже зацікавив керівний комітет глобальної ініціативи та він тричі озвучувався у різних форматах. На думку представників оргкомітету, наш досвід був настільки особливим та практичним, що про нього йшлося навіть на пленарному засіданні під час головування президентки Бразилії Ділми Русев та секретаря держдепу США Хіларі Клінтон.

Слайд 16

Результати зустрічі в Бразилії (квітень 2012) Практичні результати роботи української громадської коаліції зацікавили учасників практично з усіх країн. Саме наш формат роботи хочуть покласти в основу всього глобального громадського руху по впровадженню ініціативи Відкритий Уряд. Через кілька місяців розпочнеться перша незалежна оцінка зусиль України керівним комітетом ініціативи. Нині розробляється модель методології оцінки. Ціла низка організацій з усього світу включилася в підготовку цієї методології. Україна допомагає в підготовці цієї методології. 20 - 21.09.12 вже відбулася зустріч експертів країн нашого регіону, на якій були присутні і громадські координатори з областей України. Отже на нас сьогодні дивиться весь світ.

Слайд 17

Що зроблено в Україні Постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2012 року № 671 створено Координаційну раду з питань реалізації в Україні Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” на чолі з Валерієм Хорошковським та затверджено Положення про Раду. 10 вересня відбулося перше засідання Ради. 18 липня 2012 року (розпорядження № 514-р) Кабінет Міністрів затвердив план заходів з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Згідно з цим планом передбачається залучення широкої громадськості до формування та реалізації державної політики, експертизи діяльності органів виконавчої влади, узагальнення європейського досвіду із застосування національного законодавства у сфері взаємодії з інститутами громадянського суспільства.

Слайд 18

Що зроблено в Київській області 31 серпня 2012 року Розпорядженням Голови Київської обласної державної адміністрації №357 затверджено План першочергових заходів з впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”. Головним управлінням, управлінням та іншим структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям і міськвиконкомам (міст обласного значення) забезпечити виконання плану першочергових заходів.

Слайд 19

Що має бути зроблено в області найближчим часом Райдержадміністраціям, міськвиконкомам (міст обласного значення) розробити та затвердити місцеві плани першочергових заходів з впровадження Ініціативи „Партнерство” Відкритий Уряд”. Про виконання плану першочергових заходів інформувати облдержадміністрацію через управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації до 30 січня 2013 року та 31 липня 2013 року.

Слайд 20

Що маємо зробити сьогодні Спільно продумати і с координувати наші подальші дії в реалізації ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” Виявити унікальні моменти в роботі влади й громади на місцях Запропонувати нові ідеї до плану подальших заходів у нашому регіоні Зорієнтувати роботу на місцях на досягнення реальних вагомих результатів Київська область має бути найкращою в Україні!

Слайд 21

Телефон “гарячої лінії” 044 360 52 42

Слайд 22

Дякую за увагу!!!

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Політика