X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ АГРОПРОМИСЛОВОЇ ГАЛУЗІ ЗА УМОВИ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ В ЄС

Завантажити презентацію

ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ АГРОПРОМИСЛОВОЇ ГАЛУЗІ ЗА УМОВИ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ В ЄС

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ АГРОПРОМИСЛОВОЇ ГАЛУЗІ ЗА УМОВИ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ В ЄС Звонникова Д.О. ф-т економіки та управління, магістрант

Слайд 2

Україна є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції на пострадянському просторі. АПК традиційно являється одним з найважливіших секторів української економіки. Біля 70% площі країни займають землі сільськогосподарського призначення. В 2012р. Агропромисловий комплекс забезпечував 8,2% ВВП України і 14,5% торгового експорту країни. Україна являється ярко виразним нетто-експортером сільськогосподарської продукції, Протягом 2003-2012 рр. Об’єм єкспорта в сільськогосподарській продукції з країни виріс в 5,3 рази (до 12,8 млрд.долл. в 2012р.), а об’єм імпорту – в 5,8 разів (до 6,4 млрд.долл. в 2012р.)

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

2012рік у цифрах

Слайд 10

Незважаючи на позитивну динаміку в агропромисловій галузі України, їй необхідні реформи

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

Слайд 15

Слайд 16

АПК України 2013 Результат аграрного року − 63,4 млн тонн, абсолютний рекорд в історії країни. У 2013 році більшість областей задекларували двозначні цифри темпів приросту валового виробництва. У топ-3 регіонів із максимальною динамікою увійшли Одеський − з приростом на 40%, Миколаївський − 33% і Кіровоградський − 32%. Проте це не забезпечело позитивної фінансової динаміки.

Слайд 17

2013 рік: замість повноцінної земельної реформи – спроби створення монополіста на ринку землі. Замість підтримки аграрного сектору – намагання збільшити податкове навантаження. Замість стратегії розвитку АПК – документ-пустушка. Єдиний високий результат, який показало АПК – це високі врожаї. Міністерство не компенсувало падіння доходів аграріїв через зниження закупівельних цін. Зараз лунають пропозиції ще й у 2014 році не повертати ПДВ експортерам зерна. РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА 2011-2013 Р.Р.

Слайд 18

Слайд 19

Європейська інтеграція і членство в Європейському Союзі є стратегічною метою України Для України європейська інтеграція - це шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентної спро можності вітчизняного товаровироб ника, вихід на світові ринки Основними політичними вигодами послідовної європейської інтеграції є зміцнення стабільності демократичної політичної системи та ЇЇ інститутів, модернізація правового поля і забез печення прозорості національного законодавства, поглиблення культури демократії і повага до прав людини.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика