X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Модернізація роботи соціальних служб – один із важливих інструментів реалізації нової соціальної політики

Завантажити презентацію

Модернізація роботи соціальних служб – один із важливих інструментів реалізації нової соціальної політики

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Модернізація роботи соціальних служб – один із важливих інструментів реалізації нової соціальної політики Матеріали до виступу Перепелиці М.П., начальника ГУ інформаційної та внутрішньої політики ОДА на зустрічі з працівниками Центрів соцслужб 22.05.2012р.м.Полтава.

Слайд 2

Президент України у своєму виступі 7 березня на розширеному засіданні Уряду проголосив соціальні ініціативи і тим самим започаткував впровадження нової соціальної політики. Водночас він підкреслив, що пам’ятає кожне зобов’язання перед громадянами і буде послідовно, крок за кроком їх виконувати.

Слайд 3

Сьогодні є основа і можливості для підвищення соціальних стандартів, для надання конкретної допомоги тим людям хто її потребує. Разом з тим, нові соціальні ініціативи, розглядаються як своєчасний і чіткий сигнал про те, що реформи і стабільність дають свої конкретні результати.

Слайд 4

Президент наголосив, що навіть у нинішніх непростих умовах буде вимагати від Уряду послідовного збільшення заробітної плати працівникам бюджетного сектору, пенсії, виплати при народженні дитини та інших соціальних виплат та допомог найбільш соціально вразливим і незахищеним категоріям громадян (сім»ям з дітьми, малозабезпеченим сім»ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, ветеранам війни і праці, жертвам нацистських переслідувань, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо).

Слайд 5

Водночас Президент застеріг від спрощеного розуміння нових соціальних ініціатив. Це не лише посилення соціального захисту через підвищення розмірів виплат. Ініціативи полягають в комплексному поліпшенні якості життя громадян.

Слайд 6

Джерелом для нової якості соціальної політики може бути лише зростання економіки, підвищення її продуктивності як результат впровадження Програми модернізації країни.

Слайд 7

Соціальна ініціатива Модернізація роботи соціальних служб

Слайд 8

Загальна спрямованість ініціатив Майже всі ініціативи Президента України спрямовані на тих людей, які не можуть самі собі допомогти (діти, пенсіонери, інваліди, люди похилого віку).

Слайд 9

Чотири стратегічні напрямки соціальних реформ 1. Відновлення довіри суспільства до державної політики (шляхом скасування пільг для тих, хто цього не потребує). 2. Запровадження механізмів розподілу результатів економічної діяльності, які б стримували подальшу соціальну та економічну поляризацію суспільства. (Запровадження податку на багатство.) 3. Модернізація сфери соціального забезпечення. (Адресні допомоги та соціальні послуги. Соціалізація людей з обмеженими можливостями.) 4. Сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць. (Створювані нові робочі місця повинні дати конкурентний ефект, працювати в системі регіонального вирівнювання та подолання депресивності територій

Слайд 10

Глибока модернізація сфери соціального забезпечення. Перехід від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї. Перехід до створення можливостей замість долання наслідків. Це означає курс на європейські стандарти. Сприяння соціальному залученню людей з обмеженими можливостями. (Облаштування навколишнього середовища та робочих місць, забезпечення доступності громадських закладів освіти, культури, торгівлі тощо.)

Слайд 11

Спрямування модернізації роботи соціальних служб Попередження негативних ситуацій у родині, особливо у сім’ях з дітьми, та надання своєчасної допомоги – основне завдання органів влади.

Слайд 12

Проблема На даний час не здійснюється попереднє виявлення проблем у сім’ях, особливо з дітьми, та не вживаються заходи щодо усунення цих проблем, а тому батьки позбавляються батьківських прав на дітей, розвивається алкоголізм та наркоманія.

Слайд 13

- Майже 22 тис. сиріт живуть зараз в інтернатах. - 170 тис. дітей перебувають у о неблагополучних сім”ях. - Щороку до 7 тис. дітей втрачають батьків внаслідок позбавлення останніх батьківських прав.

Слайд 14

Мета ініціативи: Структура і робота усіх соціальних служб має бути модернізована так, щоб забезпечити повне, 100% охоплення увагою держави найуразливіших громадян (пенсіонерів, інвалідів і сім’ї з дітьми).

Слайд 15

Зміст ініціативи: Збільшити на 12 тисяч чисельність соціальних працівників (на даний час їх 4,6 тис. осіб), на яких покладено функції з раннього виявлення та своєчасного надання соціальних послуг сім’ям у складних життєвих обставинах.

Слайд 16

Механізм (етапи) реалізації ініціативи: Мінсоцполітики розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1126 від 27.06.2004, якою врегульовуються питання затвердження типових структур регіональних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Підготовлено накази: - про затвердження типових структури і штатів; про затвердження Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників; про затвердження Типової посадової інструкції фахівця із соціальної роботи.

Слайд 17

Фінансове забезпечення. Для Полтавської області передбачена додаткова дотація на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення в обсязі 28.8  млн. грн.. Зазначені асигнування дозволять створити додаткові посади соціальних працівників для обслуговування осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Слайд 18

Вплив реалізації ініціативи на життя громадян Створення з червня 2012 року інституту соціальних працівників у кожному селі та місті. Працівники з соціальної роботи будуть здійснювати: своєчасне виявлення можливих проблем у сім’ях, особливо у сім’ях з дітьми, інвалідами; соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; надання допомоги в усуненні можливих проблем шляхом сприяння у працевлаштуванні, здобутті освіти, професії, лікуванні, соціальній реабілітації; сприяння у своєчасному одержанні державних соціальних допомог та послуг залученню до надання допомоги сім’ям благодійними фондами, громадськими організаціями, державними органами.

Слайд 19

В основі нової соціальної політики - адресність, справедливість та інтереси кожної людини. «Піраміда», як образно виразився Президент України, повинна зайняти природне положення: не людина йде до держави зі своїми проблемами, а сама влада виявляє проблеми людини та допомагає їй.

Слайд 20

Алгоритм роботи. У кожну квартиру, у кожний двір. Профілактична і упереджувальна робота. Налагодження діалогу, порозуміння з тими, кого доведеться відвідувати. Робити їх союзниками наших зусиль.

Слайд 21

Алгоритм роботи. Продовження Інформувати і роз»яснювати, чому Президент і Уряд здійснюють ці кроки, що ці кроки конкретизувалися у конкретному відвідуванні, зустрічі і сприянні працівниками соціальних служб вирішенню конкретних проблем.

Слайд 22

Комплексно, в таких масштабах і в розумінні, що в сучасному світі соціальна політика є інвестицією у людський капітал - головний ресурс економіки, а не є тягарем для бюджетних виплат, ніколи раніше соціальна політика у нашій країні не здійснювалася.

Слайд 23

Ми це повинні роз’яснити і, головне, підкріпити конкретними діями і результатами. Люди повинні знати, що ми будемо робити сьогодні, завтра і післязавтра, яка буде державна політика.

Слайд 24

Програма «Нова якість соціальної політики», - це спільна відповідальність Президента, Уряду, органів місцевої влади. Президент наголосив про персональну відповідальність виконавців і поставив завдання Уряду створити систему моніторингу виконання програм, звіту і підведення підсумків публічно.

Слайд 25

Президент України особливо наголосив, що Програма має свої терміни виконання і вона не закінчиться 2012 роком. Програма буде врахована у державній політиці назавжди.

Слайд 26

http://www.publicpolinfo.gov.ua/

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Політика