X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Митна політика

Завантажити презентацію

Митна політика

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Митна політика - це система принципів та напрямів діяльності держави у сфері забезпечення своїх економічних інтересів та безпеки за допомогою митно-тарифних та нетарифних заходів регулювання зовнішньої торгівлі.

Слайд 2

Види митної політики: Фрітрейдерство Протекціонізм Автаркія

Слайд 3

Фрітрейдерство (вільна торгівля) - економічна політика держави, що підтримує вільну торгівлю і виступає проти втручання в господарську діяльність підприємств. Передбачає вільний обмін, що дозволяє таким чином використати потенціал кожної держави для створення її національного багатства. Зараз у світі не існує.

Слайд 4

Протекціонізм - економічна політика держави в міжнародній торгівлі, спрямована на заохочення розвитку національної економіки та її захист від іноземної конкуренції шляхом впровадження високих митних тарифів на імпортовані товари, обмеження та повної заборони ввезення певних товарів, а також вжиття інших заходів економічної політики, в тому числі нетарифних інструментів регулювання експортно-імпортних операцій.

Слайд 5

Автаркія - це така державна політика, яка спрямована на створення замкнутої, самодостатньої економіки, яка повинна задовольнити всі потреби країни. До створення такої економіки вдаються агресивні держави, що готуються до війни, або держави, яким загрожує зовнішня агресія і в яких немає надії на гарантовану допомогу інших країн.

Слайд 6

Митна справа - це комплекс заходів, спрямованих на реалізацію митної політики України. Структура: 1. митна політика; 2. порядок переміщення через митний кордон товарів і транспортних засобів; 3. митні режими; 4. митно-тарифне регулювання; 5. митні платежі; 6. митне оформлення; 7. митний контроль; 8. митна статистика; 9. визначення поняття контрабанди та проведення дізнання; 10.порушення митних правил і відповідальність за них; 11 провадження у справах про порушення митних правил; 12.розгляд справ про порушення митних правил.

Слайд 7

Митний тариф України – це систематизований згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності перелік ставок ввізного мита, яке справляється з товарів, що ввозяться на митну територію України.

Слайд 8

Види мита : адвалерне - нараховується у відсотках до митної вартості товарів; специфічне - нараховується у встановленому грошовому розмірі на одиницю товару; комбіноване - поєднує адвалерне і специфічне; сезонне - встановлюється Урядом України і застосовується для оперативного регулювання ввезення та вивезення, як правило, сільгосппродуктів. Термін дії сезонного мита не може перевищувати чотирьох місяців на рік; особливе: (спеціальне, антидемпінгове, компенсаційне).

Слайд 9

The end

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика