X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
МЕРКОСУР – історія створення та основні досягнення

Завантажити презентацію

МЕРКОСУР – історія створення та основні досягнення

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ  Київський національний торговельно-економічний університет  Чернівецький торговельно-економічний інститут  Кафедра міжнародної економіки Павленко Сільвія МЕРКОСУР – історія створення та основні досягнення Індивідуальна науково - дослідна робота з "МО" (спеціальність 6.050103 – Міжнародна економіка, 4 курс, 341 група) Науковий керівник Бабінська О.В. Соколюк О.В. Чернівці-2010

Слайд 2

На емблемі організації зображене сузір'я Південного хреста

Слайд 3

МЕРКОСУР (Mercado Comu'n del Cono Sur(Спільний ринок південної зони) – MERCOSUR) - субрегіональний торгово-економічний союз держав у Південній Америці, за темпами розвитку переважає всі інші подібні об'єднання . У нього входять Аргентина, Бразилія, Парагвай ,Уругвай і Венесуела, в якості асоційованих членів — Чилі, Болівія, Перу, Колумбія і Еквадор,спостерігач-Мексика. Дане об'єднання охоплює територію в 12 мільйонів квадратних кільометрів з населенням 270 мільйонів чоловік і сумарним обсягом ВНП близько1 трильйона доларів США.

Слайд 4

Стратегічна мета МЕРКОСУР - створення об'єднання, здатного гарантувати економічний ріст його учасників на основі інтенсивної взаємної торгівлі й ефективного використання інвестицій, а також підвищення міжнародної конкурентноздатності економік субрегіону.

Слайд 5

Історія створення В 1960 була створена Латиноамериканська асоціація вільної торгівлі, LAFTA (з 1980 - Латиноамериканська асоціація інтеграції, LАIА), до якої увійшли 10 країн (Аргентина, Бразилія, Мексика, Уругвай, Парагвай, Перу Чилі, Колумбія, Еквадор, Венесуела і Болівія). У 1969 всередині LAFTA утворилася нечисленна Андська група (Болівія, Колумбія, Еквадор і Чилі; пізніше в цю групу увійшла Венесуела, але вийшла Чилі). Але й «велика» LAFTA, і «мала» Андська група не змогли домогтися особливих успіхів у розвитку взаємної торгівлі. У 1986 Аргентина і Бразилія - дві найбільші економічні держави Латинської Америки - висунули спільний проект розвитку економічного співробітництва та подальшої інтеграції, проголосивши його відкритим для приєднання інших країн. Буферні держави між Бразилією і Аргентиною - Уругвай і Парагвай - незабаром відгукнулися на цю ініціативу. 26 березня 1991 був підписаний чотиристоронній договір в м. Асунсьоні (Парагвай) про створення митного союзу і спільного ринку МЕРКОСУР .

Слайд 6

У 1994 у розвиток Асунсьонського договору було укладено додаткову угоду, яка підтвердила створення зони вільної торгівлі і проголосив задачу подальшого перетворення її в митний союз. 1 січня 1995р. цей договір набув чинності . У 1995 році ЄС і МЕРКОСУР підписали Міжрегіональну Рамкову угоду про співробітництво, яка набула чинності в 1999 році. 18 грудня 2007 Меркосур підписав вільну торговельну угоду з Ізраїлем.

Слайд 7

Штаб-квартира МЕРКОСУР в місті Монтевідео, Уругвай.

Слайд 8

Парламент МЕРКОСУР Президент Ігнасіо Мендоса Унзіан, З 10 лютого 2009 (Парагвай ) 1 віце-президент Джон Дж. Домінгес, З 15 лютого 2009 (Уругвай) 2 віце-президент Хосе Пампура, З 15 лютого 2009 (Аргентина) 3 віце-президента докторRosinha,З 15 лютого 2009 (Брацилія)

Слайд 9

Організаційна структура

Слайд 10

Слайд 11

Слайд 12

ЄС – основний помічник МЕРКОСУР У 1995 році ЄС і МЕРКОСУР підписали Міжрегіональну угоду про співробітництво, яка набула чинності в 1999 році. У 2000 році сторони почали переговори за Угодою про Асоціацію яка базується на трьох стовпах: політичний діалог, співпраця і зону вільної торгівлі. Переговори були перервані в 2004 через фундаментальні відмінності в торговельному розділі . Тим не менш, політичні відносини розвивалися за угодою, укладеною на останньому саміті в Лімі (2008), з метою продовжити стосунки по трьох нових напрямів : науки і техніки, інфраструктури і поновлюваних джерел енергії . ЄС надає допомогу МЕРКОСУР через свою регіональну програму 2007-2013 Deutsch (DE) Español (ES) Français (FR) Português (PT), прийнятої в серпні 2007 року в рамках регіональної стратегії для країн МЕРКОСУР.

Слайд 13

Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайтів : http://referat.ru/ http://en.wikipedia.org/wiki/Mercosur http://www.mercosur.int/

Слайд 14

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика