X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ідеологія та загальний зміст соціальних ініціатив сформульовані Президентом України у виступах на розширеному засіданні Уряду 7 березня 2012 року

Завантажити презентацію

Ідеологія та загальний зміст соціальних ініціатив сформульовані Президентом України у виступах на розширеному засіданні Уряду 7 березня 2012 року

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Соціальні ініціативи, проголошені В.Ф.Януковичем Ідеологія та загальний зміст ініціатив сформульовані Президентом України у виступах на розширеному засіданні Уряду 7 березня 2012 року

Слайд 2

Матеріали до виступу Перепелиці М.П., начальника ГУ інформаційної та внутрішньої політики ОДА перед слухачами Центру підвищення кваліфікації держслужбовців 30.05.2012р. м.Полтава.

Слайд 3

На чому грунтуються соціальні ініціативи? Відновлення конкурентоздатності країни і на цій основі підвищення соціальних стандартів життя

Слайд 4

Відновлення конкурентоздатності країни Відновлення керованості країною. Прийняття ряду законів. Здійснення реформ. Ріст економіки (Ріст ВВП в 2010 – 4,5%; в 2011- 5,2%)

Слайд 5

Загальна спрямованість ініціатив Майже всі ініціативи Президента України спрямовані на тих людей, які не можуть самі собі допомогти (діти, пенсіонери, інваліди, люди похилого віку).

Слайд 6

Чотири стратегічні напрямки соціальних реформ 1. Відновлення довіри суспільства до державної політики (шляхом скасування пільг для тих, хто цього не потребує). 2. Запровадження механізмів розподілу результатів економічної діяльності, які б стримували подальшу соціальну та економічну поляризацію суспільства. (Запровадження податку на багатство.) 3. Модернізація сфери соціального забезпечення. (Адресні допомоги та соціальні послуги. Соціалізація людей з обмеженими можливостями.) 4. Сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць. (Створювані нові робочі місця повинні дати конкурентний ефект, працювати в системі регіонального вирівнювання та подолання депресивності територій.)

Слайд 7

Структура ініціатив 16 ініціатив у т.ч. 13 курує мінсоцполітики; Окрім того: Ініціатива по виплаті заощаджень; Ініціатива щодо реалізації програм доступного житла; - Ініціатива по доступності медикаментів та медичного обслуговування.

Слайд 8

Соціальні ініціативи, що курує Мінсоцполітики 1.Забезпечення громадян гідною роботою. 2. Трудова пенсія – у залежності від трудового стажу та осучасненого заробітку.

Слайд 9

Продовження-1 3. Членам сімей померлих інвалідів війни – підвищення пенсійних виплат. 4. Учасникам війни – підвищення розміру пенсійних виплат 5. Кожному інваліду війни – підвищити розмір одноразової допомоги до 5 травня.

Слайд 10

Продовження-2 6. Військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу, які залишили службу, – підвищення розмірів пенсій. 7. Запровадження соціально справедливого рівня щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам, іншим потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Слайд 11

Продовження-3 8. Посилення соціального захисту малозабезпечених сімей. 9. Сімейний затишок – дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування.

Слайд 12

Продовження-4 10. Кожному інваліду – необхідний протез та крісло колісне. 11. Запровадження окремої бюджетної програми для реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. 12. Психічно хворим – сімейний затишок.

Слайд 13

Продовження-5 13. Модернізація роботи соціальних служб.

Слайд 14

Виплата заощаджень

Слайд 15

Доступне житло З 15 травня в Україні почала працювати державна програма “Дешева іпотека” Четверть суми відразу вносить учасник програми. Решта вартості покриває кредит банку під 16% на 10-15 років Різницю між 16 і 3 відсотками покриває держава.

Слайд 16

Доступне житло Продовження Учасники програми (на даному етапі): Бажаючі поліпшити свої житлові умови з числа тих, хто стоїть на черзі; - Компанії-забудовники, що мають незавершені об”єкти. До Мінрегіонбуду надходять заявки від будівельних компаній з регіонів

Слайд 17

Проблеми Комерційні банки поки що не відгукуються з ініціативою взяти участь в програмі, вважаючи, що процент компенсації має бути 16-17% (Заявив про участь у програмі “Ощадбанк”. Є окремі приклади – банк “Столичний” в Сумах.) Перадбачений на компенсацію 1 млрд. грн. за вказаних вихідних умов дозволить взяти участь у програмі лише 30-35 тис. черговикам із 1,3 млн.

Слайд 18

Доступність медикаментів.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Політика