X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Європейська інтеграція

Завантажити презентацію

Європейська інтеграція

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Європейська інтеграція

Слайд 2

У післявоєнний період на континенті з’явився цілий ряд організацій – Рада Європи, Західноєвропейський Союз, НАТО.

Слайд 3

9 травня 1950 року вважається початком європейської інтеграції. 9 травня 1950 року було підписано Декларацію Роберта Шумана, яка пропонувала створити організацію, що контролюватиме видобування вугілля та виробництво сталі у ФРН та Франції.

Слайд 4

27 травня 1952 країни “європейської шістки” підписують Договір про заснування Європейського оборонного співтовариства (ЄОС).

Слайд 5

10 вересня 1952  підготування проекту Договору про створення Європейського політичного співтовариства (ЄПС) Однак ані ЄОС ані ЄПС так і не стали реальністю. Вирішальну роль тут відіграла Франція, парламент якої після довгих дискусій у серпні 1954 року вирішив відкласти ратифікацію Договору про ЄОС. А це зробило недоречним і підписання Договору про ЄПС.

Слайд 6

Наприкінці 1955 року на конференції у Мессіні країни “європейської шістки” домовились про заснування Європейського співтовариства з атомної енергетики (Євратому).

Слайд 7

1957 Європейське економічне співтовариство (ЄЕС) Бельгія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина Франція

Слайд 8

Європейський платіжний союз ЄПС був покликаний створити передумови для вільної конвертації всіх валют. В1958 році 14 західноєвропейських держав об'явили свої валюти вільноконвертованими, й таким чином, мету було досягнуто. Союз було замінено Європейською валютною угодою.

Слайд 9

Слайд 10

Органи Європейського Союзу і Європейських Спільнот Виконавча влада -Європейська Комісія Законодавча влада - Рада Європейського Союзу Законодавча влада - Європейський парламент Судова влада - Суд Європейського Союзу

Слайд 11

Європейська Комісія законотворча ініціатива виконання бюджету спостерігає за виконанням європейських законів та бюджетів

Слайд 12

Рада Європейського Союзу вирішує законодавчі та бюджетні питання заключає міжнародні договори

Слайд 13

Європейський парламент вирішує законодавчі та бюджетні питання контролює Комісію

Слайд 14

Суд Європейського Союзу забезпечує одноманітність у інтерпретації європейських законів

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика