X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Багатопартійність"

Завантажити презентацію

"Багатопартійність"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Багатопартійність Даниленко 11-А

Слайд 2

Багатопартійність В умовах демократизації суспільства в Україні почалося формування багатопартійної системи. Багатопартійність у суспільних науках розуміється як одна із складових політичної системи суспільства. Вона існує лише у правових демократичних країнах, де право панує в усіх сферах суспільного життя.

Слайд 3

Формування багатопартійності в Україні Утворення нової партійно-політичної структури припало на час підготовки виборів до Верховної Ради УРСР і початок її діяльності. Паралельно формувалася правова основа багатопартійної політичної системи. З січня 1991 р. у Міністерстві юстиції України почав діяти відділ громадських об’єднань і політичних партій, на який було покладено обов’язок реєстрації новостворених партій і громадських організацій республіканського рівня. За період із 1989 по 1991 р. в Україні з’явилося понад 20 партій та об’єднань із загальною кількістю близько 30 тис. осіб.

Слайд 4

Деякі політичні партії України

Слайд 5

Політична партія Політична партія – політична організація, що виражає інтереси певної соціальної групи (або груп), об’єднує найбільш активних її представників і прагне досягнення визначених цілей та ідеалів.

Слайд 6

Класифікація політичних партій, що формувалися в Україні у 1989-1991 рр. Політичні напрями партій Ліві Соціал-ліберальні (лівоцентристські) Неоконсервативні (правоцентристські) Націоналістичні (праворадикальні)

Слайд 7

Ідеологічні засади лівих партій збереження рад народних депутатів як політичної основи держави; змішана економічна система зі збереженням пріоритету державної та колективної форм власності; адміністративний контроль за розподілом продукції та цінами; адміністративні методи боротьби з “тіньовою” економікою; безкоштовні освіта і медицина; конфедеративні відносини України з республіками СНД та ін.

Слайд 8

Ідеологічні засади соціал-ліберальних партій рішуче здійснення економічних реформ; поліпшення добробуту людей; зміцнення державності; забезпечення державою правових умов для гідного життя та безпеки людини.

Слайд 9

Ідеологічні засади неоконсервативних партій поєднання національно-культурних традицій з сучасними реформами; орієнтація на інтеграцію з економічними та військовими структурами Заходу; вихід з СНД.

Слайд 10

Ідеологічні засади націоналістичних партій проголошення пріоритетності прав нації над правами особи; орієнтація на власний шлях розвитку; Відмежування від Росії; обмеження впливів Заходу; протекціонізм щодо національного виробництва; збереження ядерної зброї.

Слайд 11

Процес формування багатопартійної системи прискорився після вересневого пленуму ЦК КПУ (1989 р.) й увільнення від обов’язків першого секретаря ЦК КПУ В. Щербицького.

Слайд 12

УНП У жовтні 1989 р. у Львові відбувся установчий з’їзд Української народної партії (УНП). Її метою було оголошено «відновлення УНР, проголошеної Центральною радою в січні 1918 р., у її етнографічних кордонах». Ця партія вважала «УРСР не республікою, а колоніальною адміністрацією в Україні».

Слайд 13

УХДП У квітні 1990 р. у Львові була створена Українська християнсько-демократична партія (УХДП). Метою своєї діяльності партія проголосила боротьбу за розбудову “вільної, самостійної, християнської України”.

Слайд 14

ДСУ та УГС У квітні 1990 р. виникло об’єднання Державна самостійність України (ДСУ), яке проголосило членів ОУН і УПА героями визвольної боротьби за волю і долю України, а компартію України – злочинною організацією. Одночасно у квітні 1990 р. на базі УГС була утворена Українська республіканська партія (УРП). Своєю метою партія визначила побудову Української незалежності Соборної Держави.

Слайд 15

Соціал-демократична партія У травні 1990 р. відбувся установчий з’їзд соціал-демократичної партії України. Делегати з’їзду проголосували за те, що виборюватимуть незалежність України.

Слайд 16

УНДП У червні 1990 р. створено Українську народно-демократичну партію (УНДП), яка виникла на основі Української народно-демократичної ліги, що діяла в Україні від середини 1989 р. У програмних настановах передбачалося досягнення незалежності України.

Слайд 17

Ліберально-демократична партія України У листопаді 1990 р. утворилася ліберально-демократична партія України. Партія захищала ліберальні цінності, головними з яких визнавалась свобода особистості, вільний розвиток індивідуальності, захист сім’ї як найвищої соціальної цінності, панування приватної власності, розбудова незалежної демократичної України.

Слайд 18

Комуністична партія України Комуністична партія України переживала кризу. З КПУ на грудень 1990 р. вийшло 220 тис. членів, а вступило лише 38 тис. У січні 1990 р. у КПУ утворилася фракція Демократична платформа, яка оголосила про перетворення комуністичної партії на партію парламентського типу. Згодом на з’їзді фракції Демократична платформа утворилася Партія демократичного відродження України (ПДВУ). У питаннях національно-державного будівництва вона стояла на конфедеративних позиціях.

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Політика