X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Алгоритм розробки регіональних програм розвитку громадянського суспільства

Завантажити презентацію

Алгоритм розробки регіональних програм розвитку громадянського суспільства

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Алгоритм розробки регіональних програм розвитку громадянського суспільства на прикладі розробки, прийняття та виконання Чернігівської обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада»

Слайд 2

Крок 1. Ініціювання підготовки Програми або “Як ми прийшли до ідеї створення Програми?” лютий 2011 року – при всіх РДА та МВК: це значно посилило комунікацію між органами виконавчої влади та громадськістю; весна-літо 2011 року – перші позитивні приклади діяльності Громадської ради; вперше виникло питання більш дієвої співпраці : “Як підтримати ІГС фінансово? Що може дати орган влади громадянам, які вперше створюють ІГС? Як поєднати напрацювання, що вже є з новими ідеями ІГС?”; вересень 2011 року – консультації з керівництвом ОДА: обґрунтування доцільності впровадження програми; вересень 2011 року – початкове лобіювання необхідності початку роботи: озвучення ідеї підготовки програми під час зустрічей голови ОДА з президією Громадської ради, під час заходів, на спільних з ІГС конференціях.

Слайд 3

Крок 2. Мета створення Програми або «Зацікавлені сторони – хто вони?» ОДА співпраця з ІГС - прямий обов’язок органу влади; спільна справа - збільшення довіри; іміджеві здобутки від публічної співпраці з ІГС. ІГС можливість отримати додаткові кошти; налагодження комунікацій з держслужбовцями; можливість впливати на прийняття рішень влади; додаткові можливості підтримки членів ІГС. Органи місцевого самоврядування додаткова підтримка депутатських ініціатив; іміджеві здобутки; доповнення політичної комунікації з громадськістю. Аналітичні центри можливість випробувати теоретичні напрацювання; отримання міні-грантів для аналітичних досліджень; робота у якості експертів.

Слайд 4

Крок 3. Готуємо проект програми або «Як поєднати бажання з можливостями?» створення робочої групи: неформальна група з 5 осіб, які представляють всі зацікавлені сторони; вивчення досвіду інших областей: 3 шляхи підготовки та реалізації програми; теоретична підготовка: вивчення можливостей використання програмно-цільового методу як механізму вирішення проблем сприяння розвитку громадянського суспільства; використання європейського досвіду.

Слайд 5

Еволюція розробки проекту Програми Your Text Проект Проект Проект Проект 1: дуже багато заходів, враховані всі побажання, в результаті всі учасники погодились, що даний проект є нереальним Проект 2: мінімальний набір заходів, просимо найнеобхідніше, вибираємо для кожної зацікавленої сторони 1 найважливіший захід Проект 3: вираховуємо кількісні та якісні показники; реально оцінюємо можливості обласного бюджету

Слайд 6

Які заходи увійшли до Програми? Вивчаємо стан розвитку громадянського суспільства в області ІГС ОДА Аналітичні центри Отримуємо достовірні данні про розвиток ІГС в області Налагоджуємо ефективні механізми комунікації між органами влади та ІГС ІГС ОДА Гарантуємо ІГС участь у реалізації державної та регіональної політики Створюємо належні умови для розвитку ІГС (створення Ресурсного центру) ІГС Надаємо ІГС методичну допомогу, враховуємо думку ІГС при формуванні державної політики Що робимо? Зацікавлена сторона Чому?

Слайд 7

Вивчаємо суспільну думку жителів області (соціологію та фокусні групи проводять самі ІГС) ІГС ОДА Аналітичні центри Отримуємо достовірну інформацію щодо основних проблем територіальних громад області Забезпечуємо інформаційну діяльність ІГС (сайт, інформаційне видання) ІГС Громадська рада при ОДА Поширюємо інформацію про діяльність ІГС та результати співпраці з органами влади Розвиваємо волонтерський рух та благодійництво (обласний конкурс “Благодійник року”) ІГС ОДА ОМС Здійснюємо популяризацію благодійництва та меценатства Які заходи увійшли до проекту Програми? Що робимо? Хто зацікавлений? Чому?

Слайд 8

Залучаємо ІГС до надання соціальних послуг ІГС ОДА населення На практиці налагоджуємо механізм соціального партнерства Розвиваємо аналітичну та публічну діяльність ІГС ІГС ОДА Аналітичні центри Інформуємо ІГС та громадян щодо основних пріоритетів державної та регіональної політики Які заходи увійшли до проекту Програми? Що робимо? Хто зацікавлений? Чому?

Слайд 9

Фаза 3. Розробка проекту Програми Процедура прийняття рішення щодо Програми та поширення інформації про Програму Погоджуємо проект Програми №3 з керівництвом ОДА Розпочинаємо повноцінну інформаційну кампанію по підтримці проекту Програми, проводимо консультації з громадськістю Подаємо проект Програми на підпис керівництву та до профільної комісії обласної ради

Слайд 10

Крок 4. Прийняття Програми або «Хто з депутатів проти громадськості?» Зустрічі з керівництвом найбільших фракцій, обґрунтування необхідності підтримати Програму Інформаційний супровід у соціальних мережах, блогах, коментарях Лобіювання неформальне

Слайд 11

Крок 4. Прийняття Програми або «Хто з депутатів проти громадськості?» участь у засіданні Президії обласної ради, профільних комісій (бюджетної, гуманітарної та інших сферах) виступ на сесії обласної ради, відповідь на критику, аргументування поширення інформації про включення проекту Програми до порядку денного сесії обласної ради поширення інформації про прийняття Програми, складання плану виконання Програми на 2012 рік 2012 рік Лобіювання формальне

Слайд 12

Крок 5. Починаємо виконувати Програму або «Де взяти гроші?» ТОМУ ПРОТЯГОМ І-ІІІ кварталу 2012 року: приймаємо розпорядження про порядок проведення конкурсів проектів та програм, на які згідно Програми можуть виділятися кошти з обласного бюджету; складаємо концепцію сайту та видання; готуємо положення про ресурсний центр; аналізуємо кількісні та якісні показники розвитку громадянського суспільства; поєднуємо прийняту Програму з заходами щодо виконання Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні; проводимо дослідження щодо актуальних проблем, які можуть стати тематикою конкурсів проектів та програм ІГС. ГОЛОВНЕ: фінансування можливе лише після ІІІ кварталу 2012 року (до цього необхідно підготувати всі необхідні документи для освоєння коштів)

Слайд 13

Крок 6. Зміни до Програми або «Чи є межі досконалості?» Програма запровадження окремих пунктів Програми відбувається виключно за участі з ІГС та Аналітичних центрів, що займаються дослідженнями з суміжної проблематики; на січень 2013 року заплановано підбиття підсумків виконання Програми у 2012 році.

Слайд 14

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика