X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
«Моральний вчинок та правопорушення»

Завантажити презентацію

«Моральний вчинок та правопорушення»

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Виховна година «Моральний вчинок та правопорушення» 9 – А та 7 – Б клас

Слайд 2

формувати правову свідомість та розуміння відповідальності моральних вчинків та правопорушень, виховувати повагу учнів одне до одного,вести профілактичну роботу з попередженням правопорушень, уміти визначати проблеми та знаходити шляхи їх розв’язання . Мета:

Слайд 3

Десять Божих заповідей (за Біблією) Я є Господь Бог твій; нехай не буде в тебе інших Богів, крім мене. (Віра в єдиного Бога.) Не твори собі кумира і всякої подоби того, що (ти бачиш) на не бі вгорі, на землі внизу й у воді під землею; не поклоняйся їм і не служи їм. Не вимовляй імені Господа Бога твого марно. Пам'ятай день суботній, щоб святити його. Шість днів працюй і роби всякі діла твої; а день сьомий — субота — Господу Богу твоєму. Шануй батька твого і матір твою, щоб продовжилися дні твої на землі. Не вбивай. Не перелюбствуй. Не кради. Не свідчи неправдиво на ближнього твого. Не бажай дому ближнього твого; не бажай дружини ближнього тво го; ні раба його, ні рабині його, ні вола його, ні осла його, нічого, що є в ближнього твого. (Не заздри.)

Слайд 4

« Не кажи і не роби нічого поганого навіть тоді, коли ти наодинці з собою. Учись надто більше соромитись себе, ніж інших» Демокріт «Закон можна вважати якісним тоді, коли смисл його є точним, якщо вимоги його справедливі, якщо він формує чесноти громадян» Френсіс Бекон

Слайд 5

«Лінощі – мати усіх вад» «Не бажання знати – це символічні залізні ґрати» В. Сухомлинський

Слайд 6

Ознаки правопорушення: Має проти правовий, неправомірний характер, тобто суперечить нормам права. Є суспільно - шкідливим, або суспільно – небезпечним . Виражається в поведінці - протиправні дії (крадіжка, розбій), або в бездіяльності (недбалість, прогул) Має свідомий вольовий характер, тобто на момент вчинення правопорушення залежить від волі і свідомості. Є винним. Вина – це психічне ставлення особи до свого діяння і його наслідків є кримінальним, тобто спричиняє застосування до правопорушника заходів державного примусу.

Слайд 7

Посієш вчинок - пожнеш звичку, Посієш звичку – пожнеш характер, Посієш характер – пожнеш долю.

Слайд 8

«Діти живуть своїми уявлення про добро і зло , честь і безчестя, людську гідність…,у них свої критерії краси, виміри часу: у роки дитинства, день здається роком, а рік – вічністю. І ми , дорослі маємо зобов’язання вам допомогти, щоб рік, вічність, уявлення несли за собою, лише красу, добро,честь, людську гідність. Висновок:

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Педагогіка